1821 Digital Gallery
Media War

Media War

 • Επιστροφή με έντονες συγκινήσεις στον άγριο κόσμο των media. Η πρώτη απώλεια είναι ο 902TV ο τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ. Οικονομικές δυσκολίες, λέει η λιτή ανακοίνωση, δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της λειτουργίας. Το εγκαταλελειμμένο από τη δεκαετία του ’60 μοντέλο των κομματικών ραδιοφώνων και τηλεοράσεων, δεν έχει πια μέλλον ούτε στη χώρα του κομματικού κράτους. Οι επιχορηγήσεις μειώνονται, οι αφανείς ενισχύσεις μέσω κρατικής διαφήμισης, το ίδιο. Οι κομματικοί σταθμοί με τη μηδενική ακροαματικότητα, σε λίγο θα είναι παρελθόν.

   

 • Παρά την κρίση όμως, νέες απόπειρες έκδοσης εφημερίδων είναι στα σκαριά. Για το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου ετοιμάζεται από τον Γ. Κουρτάκη το πρώτο φύλλο της εφημερίδας – συνέχειας του site, με τον τίτλο «Παραπολιτικά». Η ερυθρόλευκη υποστήριξη θεωρείται δεδομένη. Όσο για την «Ελευθεροτυπία» που δεν ησυχάζει, δυο όχι μια, προσπάθειες είναι στα σκαριά. Γραφεία στην Κολοκοτρώνη, συμμετοχή των εργαζομένων στο κεφάλαιο, τα ονόματα του Γ. Παντελάκη και του Ν. Βουλέλη ακούγονται για τη θέση του διευθυντή. Υπάρχει ένα κενό στο χώρο του Σύριζα που δεν καλύπτεται, και διάφοροι θα προσπαθήσουν να το καλύψουν. Μετά την παγκόσμια πρωτοτυπία του απεργιακού φύλλου με την υποστήριξη της εργοδοσίας, ίσως δούμε και 2 Ελευθεροτυπίες στα περίπτερα.

   

 • Κανείς δεν χάνεται σ’ αυτή τη χώρα. Και ο Π. Κωστόπουλος επιθυμεί την επιστροφή του στο παιχνίδι, στο χώρο των ηλεκτρονικών Μέσων και οι φήμες μιλάνε για αμερικάνο επενδυτή.

   

 • Σε πόλεμο ανακοινώσεων βρίσκεται ο Π. Καμμένος με τον Μελισσανίδη τον οποίο κατηγορεί ότι μέσω «Ελεύθερου Τύπου» και «Επενδυτή», τους οποίους χρηματοδοτεί όπως ισχυρίζεται ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του κάνει πόλεμο. Πόλεμος στον αέρα και μεταξύ Ν. Χατζηνικολάου και Μ. Κεφαλογιάννη καθώς ο δεύτερος στην εκπομπή του πρώτου, όλως τυχαίως, πέταγε διάφορα νούμερα αστρονομικά ως παράδειγμα για τις αποδοχές του δημοσιογράφου. Πράγμα που έκανε έξαλλο τον διευθυντή του Real Group.

   

 • Μετά τον Άρη Ασβεστά, τον δημοσιογράφο του Nova Sport που ξυλοκοπήθηκε σοβαρά από 2 αγνώστους και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, και ο Κ. Βαξεβάνης στο site του κατήγγειλε ενέδρα έξω από το σπίτι του, από την οποία σώθηκε χάρις στην ετοιμότητα του σκύλου του…
  Σχετικα
  Νίκος Ανδρουλάκης: Όσοι εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ για μια θέση δεν έχουν θέση ανάμεσά μας
  Νίκος Ανδρουλάκης: Όσοι εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ για μια θέση δεν έχουν θέση ανάμεσά μας

   

 • Οι ζημιές στις επιχειρήσεις ΜΜΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2012 φτάνουν σε αστρονομικά νούμερα. Λίγη πια η κρατική διαφήμιση, δεν μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Τουλάχιστον προσπαθεί. Σούπερ και επιλεκτική διαφημιστική καμπάνια από το ΤΤ όλο το καλοκαίρι σε εφημερίδες και site. Αυτή δεν είναι η κρατική τράπεζα που αξιολογήθηκε ως μη βιώσιμη, που έχει τρύπα 3,5 δις, που θα κλείσει και θα πουληθεί όπως η Αγροτική; Λεφτά υπάρχουν πάντα για να χρηματοδοτηθούν επιλεκτικά κάποια ΜΜΕ.

   

 • Ο πόλεμος για τη διαφημιστική πίτα που λιγοστεύει, ιδίως την κρατική, έχει οδηγήσει το σύστημα σε σημείο βρασμού. Η παλιά διαπλοκή με τρόμο βλέπει κάποιους δημοσιογράφους να στήνουν ένα site και να ασκούν μόνοι τους και φτηνότερα το παλιό γνωστό παιχνίδι των πιέσεων και των εκβιασμών. Το αποσταθεροποιημένο σύστημα τρίζει γενικά καθώς χρέη 100δων εκατομμυρίων συσσωρεύονται, άλλοι βρίσκονται στη φυλακή, άλλοι μπαινοβγαίνουν κι άλλοι ετοιμάζονται, αν κάποτε λειτουργήσουν οι νόμοι σ’ αυτή τη χώρα. Αν συμβεί βέβαια αυτό, υπάρχει κίνδυνος να μην έχει πια Μέσα Ενημέρωσης αυτή η χώρα…

   

 • Η δημοσιογραφία σε πάει παντού. Πρόταση της ΔΗΜΑΡ, λένε, ήταν ο διορισμός του δημοσιογράφου Π. Κολιοπάνου στο ΔΣ του ΟΠΑΠ. Εν τω μεταξύ στην ΕΡΤ γίνεται πάλι ο γνωστός χαμός κάθε φορά που η ΝΔ αναλαμβάνει την κυβέρνηση. Τα γαλάζια παιδιά συνωστίζονται στους διαδρόμους, φίλοι, κολλητοί, γιοι και κόρες ετοιμάζονται για τη μεγάλη καριέρα στο γυαλί.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5