Visual Browsing
Νονοί, μπροστάντζες, πράκτορες κι εισπράκτορες

Νονοί, μπροστάντζες, πράκτορες κι εισπράκτορες

Τις προηγούμενες μέρες, ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ν. Δημοκρατίας, κατηγόρησε το ΛΑΟΣ ότι με βιομηχανία επερωτήσεων τον πίεζε να προχωρήσει σε αγορές υποβρυχίων και τορπιλών, πρόσθεσε δε με νόημα ότι ενώ όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν πάει για ενημέρωση με συνοδεία, ο κ. Καρατζαφέρης πήγε μόνος του. Γιατί προφανώς αυτές οι δουλειές δεν θέλουν μάρτυρες. Ο κ. Καρατζαφέρης απαντώντας αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Μεϊμαράκης έχει το παρατσούκλι «μπροστάντζας» και αν σημαίνει κάτι αυτό για τις προκαταβολές. Ο πρώην υπουργός απαντώντας τον χαρακτήρισε «νονό» και σε επεισόδιο με άλλον βουλευτή του Λαος, μίλησε για «πράκτορες και εισπράκτορες».

Παραδόξως, ούτε η Βουλή ζήτησε εξηγήσεις, ούτε η Δικαιοσύνη παρενέβη, ούτε τα Μέσα Ενημέρωσης ανέδειξαν το θέμα. Ούτε καν οι αριστεροί εισαγγελείς της δημόσιας ζωής ενδιαφέρθηκαν. Και όμως, εδώ ούτε εξεταστικές επιτροπές χρειάζονται, ούτε προανακριτικές. Πολιτικοί πρώτης γραμμής κατηγορούν ανοιχτά αλλήλους για διαφθορά. Δεν θα ‘πρεπε να εξηγήσουν τι εννοούν; Που είναι το μεγαλειώδες λαϊκό κίνημα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα;»

Ο δημόσιος διάλογος κατά έναν περίεργο τρόπο, αντιμετώπισε το θέμα ως «προβλήματα και αντιθέσεις στη γαλάζια πολυκατοικία». Και πριν λίγο καιρό όμως, ένα άλλο στέλεχος της Ν.Δ., ο νομάρχης της καρδιάς μας, καταδικάστηκε τελεσίδικα στο Εφετείο, γιατί διέγραφε τα πρόστιμα της λαθρεμπορίας πετρελαίου. Μήπως εμφανίστηκε εκεί τουλάχιστον, το μαχητικό λαϊκό κίνημα που κάνει συγκεντρώσεις έξω από τα σπίτια πολιτικών και στήνει καρτέρι στις ταβέρνες για να γιαουρτώσει τον Πάγκαλο; Μπα, ο τηλεοπτικός νομαρχούλης της καρδιάς μας, είναι δικό μας παιδί, οι άτεγκτοι τιμωροί δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών παραθύρων τον εμφάνιζαν κάθε μέρα να εξηγεί ανενόχλητος ότι το ‘κανε για «ανθρωπιστικούς λόγους».

Όμως μάθαμε και για ένα συνδικαλιστικό σωματείο που έπαιρνε 5 εκατομμύρια το χρόνο από την επιχείρηση και καταλάβαμε έτσι γιατί η ΔΕΗ έχει κάνει 17 αυξήσεις στους λογαριασμούς τα τελευταία χρόνια. Μήπως το λαϊκό κίνημα «να πληρώσουν όσοι τα έφαγαν» ασχολήθηκε με την υπόθεση;

Σχετικα
Προϋπολογισμός: Παρουσία Μητσοτάκη και Τσίπρα άρχισε η συζήτηση
Προϋπολογισμός: Παρουσία Μητσοτάκη και Τσίπρα άρχισε η συζήτηση

Ο περιφερειάρχης Υγείας κατήγγειλε ότι σ’ ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας ξόδευαν για ιατρικά υλικά 18 εκατομμύρια το χρόνο ενώ χρειάζονταν ένα, δηλαδή σ’ αυτό το ευαγές ίδρυμα, εξαφάνιζαν καμιά 15αρια εκατομμύρια κάθε χρόνο, λεφτά του ελληνικού λαού. Μήπως όλοι αυτοί που φωνάζουν «να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν», ασχολήθηκαν έστω μ’ αυτό το θέμα;

Όχι, βρίζουν τον Πάγκαλο για το «μαζί τα φάγαμε».

Η «δίκαιη οργή», οι «αγανακτισμένοι πολίτες», τα «λαϊκά κινήματα», οι «αριστεροί» εισαγγελείς, ο «ακτιβισμός» και οι κορώνες για «κάθαρση», δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την αλήθεια, ούτε με τη δικαιοσύνη. Είναι τα συνηθισμένα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, το όπως πάντα μεταμφιεσμένο παιχνίδι της συντήρησης να οξύνει το κλίμα για να αποτρέψει τις μεταρρυθμίσεις και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με την στοχοποίηση κάποιων καμμένων χαρτιών για να κρυφτεί η σημερινή πραγματικότητα.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5