1821 Digital Gallery
Ειδήσεις που ξεπερνούν την Πρωταπριλιά σε γέλιο

Ειδήσεις που ξεπερνούν την Πρωταπριλιά σε γέλιο

Όταν πραγματικότητα ξεπερνάει σε γέλιο την φάρσα, τότε δεν είμαστε μακριά από την τραγωδία

Θυμάμαι όταν δούλευα στο ραδιόφωνο του FLASH, που κάθε πρωταπριλιά ψάχναμε τι θα πούμε ως αθώο ψέμα στις ειδήσεις και την επόμενη μέρα συλλέγαμε όλα τα πρωταπριλιάτικα από εφημερίδες και δελτία ειδήσεων. Κάποια ήταν προφανή και άλλα λιγότερο. Αναπόλησα εκείνες τις ημέρες, σήμερα το μεσημέρι, που ξεφύλλιζα τις εφημερίδες και διάβαζα ενημερωτικά σάιτ.

Ομολογώ ότι είναι η πρώτη χρονιά που μου φάνηκε τρομερά δύσκολο να διακρίνω ποια είδηση είναι πρωταπριλιάτικη. Κάποτε πχ που θα διαβάζαμε "σύμβουλος του Πρωθυπουργού στέλνει ανορθόγραφα μηνύματα λατρείας στην Ελένη Μενεγάκη!" θα λέγαμε "ε εντάξει, πρωταπριλιά!..". Εφόσον, όμως, αυτό έχει αποτελέσει πραγματική είδηση, γιατί να μην πιστέψω ότι μπορεί να συμβούν τα πάντα; Όταν πριν λίγες εβδομάδες μεταδίδαμε: «οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους πολίτες να διαδηλώσουν κατά των μέτρων που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ», ποια άλλη είδηση μπορεί να περάσει ως φάρσα; Είναι η πρώτη χρονιά που κανένας συντάκτης δεν μπορεί να σκαρφιστεί κάτι πιο ευφάνταστο από την ίδια την πραγματικότητα.

«… Μετά την αποκάλυψη του διορισμού και της συζύγου του ξαδέρφου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Δημόσιο, αποκαλύφθηκε ο διορισμός της μητέρας και του αδερφού του νέου γραμματέα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε επιστολή του δικαιολογείται λέγοντας ότι ο αδερφός του έπαθε υπερκόπωση από τις καταλήψεις». Γιατί αφού αυτή η είδηση είναι πραγματική, να μην είναι οποιαδήποτε; Ή τι άλλο θα μπορούσε να είναι τρολάρισμα από την είδηση αυτή; «Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν, είπε η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου»

Διάβαζα το πρωί στην Καθημερινή «Ο υφυπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, δέχθηκε πρόταση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να παίξει στο Ελληνικό Φεστιβάλ. Η πρόταση αντιμετωπίζεται θετικά από τον κ. Πελεγρίνη, ωστόσο ο υφυπουργός αναζητά ημερομηνίες για να παρουσιάσει έργο, ξεκλέβοντας χρόνο από τις αρμοδιότητες του στο υπουργείο Παιδείας». Ακόμα και αυτή την στιγμή, που γράφονται αυτές οι γραμμές, δε γνωρίζω αν αυτή η είδηση είναι πραγματική ή όχι. Προσωπικά μπορώ να πιστέψω και τα δύο.

Σχετικα
Τραμπισμός, πουτινισμός, ολοκληρωτισμός
Τραμπισμός, πουτινισμός, ολοκληρωτισμός

Διάβαζα το μεσημέρι σε σάιτ: «άλλη μια γκάφα σε επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να προστεθεί στις προηγούμενες. Σε δήλωση - απάντηση προς τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπερασπιζόταν μετά βδελυγμίας» (!) τον πρώην σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η ανακοίνωση είχε σταλεί και δεύτερη φορά ως «ορθή επανάληψη», καθώς η πρώτη είχε και άλλα λάθη». Κάποτε θα θεωρούσα δεδομένο ότι δεν θα γραφόταν τόσο χοντρό λάθος σε «ορθή επανάληψη». Όταν όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργικός λογαριασμός είχε δημοσιεύσει τα παρακάτω, γιατί να μην έχει σταλεί και το παραπάνω δελτίο τύπου;

image

Εξίσου αστείες πρωταπριλιάτικες ειδήσεις είναι φυσικά και τα «θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, θα δώσουμε 13η σύνταξη, θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, δεν θα κάνουμε καμία αύξηση στον ΦΠΑ, καταργούμε με έναν νόμο με ένα άρθρο τα μνημόνια, θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των αεροδρομίων, κάνουμε διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας, διώχνουμε την τρόικα και άλλα ευφάνταστα που ακούγαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικα
Τσίπρας: Εξαναγκαστήκαμε να αδικήσουμε την μεσαία τάξη
Τσίπρας: Εξαναγκαστήκαμε να αδικήσουμε την μεσαία τάξη

Ας έχουμε πάντως στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι όταν πραγματικότητα ξεπερνάει σε γέλιο την φάρσα, τότε δεν είμαστε μακριά από την τραγωδία. Το παρακάτω tweet πάντως, είναι πράγματι φάρσα χρηστών του διαδικτύου λόγω της ημέρας…

image

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5