Visual Browsing
Τα Tweets του Forrest Gump 332
ΤΕΥΧΟΣ 332
FORREST GUMP

Τα Tweets του Forrest Gump 332

(Μέλος του συλλόγου για την αντικατάσταση της παντομίμας «γράφω-στον-αέρα», όταν ζητάμε το λογαριασμό, με την πιο σύγχρονη «πατάω-κουμπιά-ταμειακής»)

● Το αξίωμα της Αιγυπτιομετρίας: Η ένταση της υποστήριξης στο δίκαιο αγώνα ενός καταπιεσμένου Αιγύπτιου, που επαναστατεί για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, είναι ευθέως ανάλογη με την απόσταση ανάμεσα στον καταπιεσμένο Αιγύπτιο και σε εμάς. 

● Όλο αυτό επί το συντελεστή αμερικανοφιλίας του Μουμπάρακ εναντίον του οποίου επαναστατεί.

● Δηλαδή, όσο πιο μακριά βρίσκεται ένας καταπιεσμένος λαός και όσο πιο φίλος με τους Αμερικάνους είναι ο έκπτωτος πρόεδρός του, τόσο πιο πιθανό είναι να αντικαταστήσουμε τη φωτογραφία του προφίλ μας στο facebook με τη σημαία της χώρας και τη φράση «Συμπαράσταση στον Αιγυπτιακό Λαό».

● Το επιχείρημα είναι: «Δεν πειράζει να έρθει ένα ισλαμικό θεοκρατικό καθεστώς, αρκεί να φύγουν οι φίλοι των Αμερικάνων».

Σχετικα
2010-2020: Μια χαμένη δεκαετία για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις
2010-2020: Μια χαμένη δεκαετία για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις

● Το πρόβλημα με το παραπάνω επιχείρημα: Θυμίζει υπερβολικά το αντίστοιχο «δεν πειράζει να βομβαρδίσουμε, αρκεί να φύγει το θεοκρατικό καθεστώς και να ελευθερωθεί ο λαός» που χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι.

● Ερώτηση: Τι άλλαξε τώρα που η Έλλη Στάη επέστρεψε στις ειδήσεις;

● Απάντηση: Τώρα στις ειδήσεις ακούγεται η λέξη «εμφιλοχωρεί», χωρίς να απολύεται κανείς.

Σχετικα
Με ψήφισμα στο Μαξίμου οι δήμαρχοι του Β. Αιγαίου
Με ψήφισμα στο Μαξίμου οι δήμαρχοι του Β. Αιγαίου

● Μοσάικ: Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο ισχυρότατες δυνάμεις της φύσης. Από τη μια, η επείγουσα ανάγκη ενός επωνύμου να δείξει σε ένα περιοδικό πόσο δεμένος και τρυφερός είναι με το παιδί του.

● Και από την άλλη η «ιερή αγανάκτηση» όσων πεθαίνουν από περιέργεια να δουν το παιδί, όταν αυτό εκτίθεται στο εξώφυλλο, χωρίς τετραγωνάκια στο πρόσωπο.

● Απορία: Γιατί δεν χρησιμοποιούνται στις «τρυφερές οικογενειακές φωτογραφίσεις» των περιοδικών παιδιά-μοντέλα, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι; 

● Συμπεράσμα από μια κατάληψη μεταναστών στη Νομική Νο1: Τα κινήματα συμπαράστασής τους είναι διασπασμένα ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες πρέπει να διαμαρτύρονται με το σήμα της νίκης και σε αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να διαμαρτύρονται με σηκωμένη γροθιά.

● Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η άποψη της μειοψηφίας που πιστεύει ότι οι μετανάστες πρέπει να διαμαρτύρονται κάνοντας το σήμα της νίκης με τα δάχτυλα στραμμένα προς τα μέσα (σα να ζητάνε τσιγάρο).

● Συμπέρασμα από μια κατάληψη μεταναστών στη Νομική Νο2: Ένας πρύτανης που τσακώνεται στα κανάλια είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος να διδάξει τα παιδιά κάτι χρήσιμο για το μέλλον. Το πώς θα τσακώνονται στα κανάλια. 

● Απορία: Προβλέπεται παρέμβαση εισαγγελέα για την περίπτωση που ο σκηνοθέτης του οσκαρικού «Κυνόδοντα» βρεθεί καλεσμένος σε εκπομπή και αρνηθεί να πάρει θέση για την κόντρα Ζέτας Μακρυπούλια - Χρήστου Λούλη;

● Κι αν ο Χόσνεϊ Μουμπάρακ έχει μετανιώσει, αλλά δεν μπορεί να το δείξει λόγω botox;  


Η φουρεϊρόχρωμη μέδουσα ανακοινώνει:

image

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Υπεύθυνος έγκρισης σχολίων σε site που κάλυπτε ειδησεογραφικά την κατάληψη της Νομικής.

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… Τσιφτετεκλείσιμο: Το να κλείνεις με μια απότομη κίνηση της λεκάνης το συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα, που κατά κανόνα βρίσκεται στο ύψος του γοφού.

[email protected]

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Ηλίας Σιψάς, Terra Lumina
Ηλίας Σιψάς, Terra Lumina
Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου"
24.01.2020
Ηλίας Σιψάς, Terra Lumina
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5