1821 Digital Gallery
20 αιτίες για άμεση μομφή στην κ. Κωνσταντοπούλου

20 αιτίες για άμεση μομφή στην κ. Κωνσταντοπούλου

Από τις οποίες οι εφτά αποτελούν υπομνήσεις φασισμού

1. Συγχέει σκόπιμα το ρόλο της προέδρου με το ρόλο της ομιλήτριας στη Βουλή. 

2. Δε διαθέτει κανένα από τα χαρακτηριστικά του καλού προέδρου (χιούμορ, ενωτικότητα, αποτελεσματικότητα, καλοσύνη, ηρεμία κ.λπ.).

3. Δυναμιτίζει σχεδόν κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχει με ειρωνείες, σχόλια κακής ποιότητας, εξυπνάδες, μονοπώληση του βήματος, μεροληψία υπέρ των φίλων της (Καμμένος, Μιχαλολιάκος, Μακρή κ.λπ.).

Σχετικα
Πιερρακάκης: «Σχέδιο Μάρσαλ» το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα
Πιερρακάκης: «Σχέδιο Μάρσαλ» το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα

4. Έχει φτιάξει δικές της επιτροπές της Βουλής για δικούς της ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς. Στις κοινοβουλευτικές συνήθως προεδρεύει κιόλας η ίδια, ενώ μια -τουλάχιστον- άλλη απλά την εξυπηρετεί, με μέλη πολιτικούς της φίλους.

5. Δεν τηρεί σχεδόν ποτέ τα χρονικά όρια όταν μιλάει η ίδια, ενώ όταν προεδρεύει προωθεί στα γρήγορα ό,τι την ενδιαφέρει, κωλυσιεργώντας φυσικά με ό,τι διαφωνεί. και επικαλούμενη, κατά περίπτωση, την αντίστοιχη ευλύγιστη τυπολατρεία.

Σχετικα
Kωνσταντίνος Τασούλας: Η ομιλία του στο Forum «Η Ελλάδα το 2040»
Kωνσταντίνος Τασούλας: Η ομιλία του στο Forum «Η Ελλάδα το 2040»

6. Χρησιμοποιεί το κανάλι της Βουλής για την πολιτικά ιδιοτελή προσωπική της προβολή (φιλμάκια, δελτία ειδήσεων κ.λπ.). 

7. Ταυτίζει τον εαυτό της με το θεσμό της προέδρου της Βουλής, το θεσμό του προέδρου της Βουλής με τη Βουλή και τη Βουλή ως ενική οντότητα με τη νομοθετική εξουσία (φασιστική υπόμνηση Ι).  

8. Εξογκώνει την ενική νομοθετική εξουσία έτσι που να καλύπτει όσο μπορεί την εκτελεστική και τη δικαστική, δηλαδή τελικά εμφανίζει εαυτή πανεξουσιάστρια συμμέτοχη (φασιστική υπόμνηση ΙΙ). 

9. Ταυτίζει τον εαυτό της με το λαό (φασιστική υπόμνηση ΙΙI).

10. Ταυτίζει τον εαυτό της με το πολίτευμα (φασιστική υπόμνηση ΙV).

11. Ταυτίζει τον εαυτό της με το έθνος (φασιστική υπόμνηση V).

12. Ταυτίζει τον εαυτό της με μια ολόκληρη πολιτική παράταξη (φασιστική υπόμνηση VI).

13. Εμφανίζεται συστηματικά αλάθητη, μεσιανική, οραματική, στηριγμένη στην αποκάλυψη, στον εθνολαϊκισμό, στη θρησκευτικότητα (φασιστική υπόμνηση VII).

14. Χρησιμοποιεί μια αστεία γλώσσα, μεταξύ άλλων με ελληνικούρες παπαδοπουλικού τύπου και νομικίστικη μιξοκαθαρεύουσα.

15. Δεν έχει δώσει ακόμα εξηγήσεις στους αρμόδιους για την περίπτωσή της αναλυτές, ερευνητές και ειδικούς επιστήμονες γιατί φώναζε «Βοήθεια» στην ΕΡΤ, ενώ δεν την ενοχλούσε κανείς (μην ξέροντας ότι την παίρνουν οι κάμερες), τι έγινε στην Αιδηψό, γιατί φέρθηκε σκαιά στον αστυνομικό μπροστά στη Βουλή κ.λπ. 

16. Διατηρεί τη θέση της ενώ έχει χάσει την εμπιστοσύνη τόσο της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και της πλειοψηφίας της Βουλής.

17. Το ότι την είχαν ψηφίσει (μέγα λάθος τους, δεν την ήξεραν;) τα κόμματα της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης απέχει έτη φωτός και δεν μπορεί πια να τη στηρίζει. Το ότι δήθεν κάποιοι κακοί την αντιπολιτεύονται γιατί είναι «νέα», είναι «γυναίκα» ή γιατί πάει «να βάλει τάξη στη Βουλή» δεν περνάνε πια (αν περνάγανε ποτέ).

18. Σαν τρίτος στην ιεραρχία πολιτειακός θεσμός, με τις δηλώσεις της βάζει σε κίνδυνο τη διεθνή θέση της χώρας.

19. Απειλεί όσους δε γουστάρει και όσους δείχνουν ότι δεν τη φοβούνται (π.χ. Στουρνάρας, Θεοδωράκης).

20. Βάζει σε κίνδυνο την ομαλή συνέχιση των όποιων εργασιών απομένουν ακόμα στην παρούσα Βουλή.

Μετά από όλα τα παραπάνω (που θα μπορούσαν να είναι διπλάσια), θα είναι κρίμα η θητεία της κ. Κωνσταντοπούλου να λήξει λόγω κανονικής διάλυσης της Βουλής ή με μια αυτόβουλη ηρωική έξοδό της. Αντίθετα, πρέπει να υποβληθεί πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση και να πάρει το δρόμο της, όποια και αν είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ -ή των κομματιών του-  όταν θα βρεθούν αντιμέτωποι με το θέμα. Ίσα που προλαβαίνουν τα κόμματα της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης. 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5