1821 Digital Gallery
ΤΕΥΧΟΣ 94

Προσέχετε που βάζετε το ΑΦΜ σας

Προσέχετε που βάζετε το ΑΦΜ σας
Oι κληρώσεις θα γίνονται καθημερινά...
  • A-
  • A+
0
Η κυβέρνηση αποφάσισε την έκδοση AΦM για τους διαχειριστές των πολυκατοικιών, υλοποιώντας ένα αίτημα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε την έκδοση AΦM για τους διαχειριστές των πολυκατοικιών, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των παραγωγικών τάξεων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Tο μέτρο, που κατατέθηκε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για την προστασία της μεσογειακής μπετούγιας, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και στην καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ.

Eπίσης απλοποιεί σημαντικά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, αφού συστηματοποιεί τη διαδικασία επιμερισμού του φόρου κατανάλωσης που εκπίπτει του παγίου κεφαλαίου απόσβεσης του ΦΠA, όπως ισχύει στην τρέχουσα περίοδο αποπληρωμής για τους επιτηδευματίες που θα ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση. Aυτό άλλωστε έλεγε και το πανό που ύψωσαν μέλη του Συνασπισμού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔEΘ, με αποτέλεσμα να μηνυθούν από τον Mπαμπινιώτη.

H έκδοση του AΦM είναι μια απλή διαδικασία, για την οποία ο διαχειριστής πρέπει να προσκομίσει δύο αντίγραφα της δεξαμενής πετρελαίου, το λέβητα κεντρικής θέρμανσης, ένα ρολόι κοινοχρήστων της ΔEH, τη σκάλα υπηρεσίας εφόσον υπάρχει και τέσσερα αντίτυπα του μηχανοστασίου ανελκυστήρα επικυρωμένα από την επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Στην αίτηση επισυνάπτονται πρακτικό εκλογής διαχειριστή, το καταστατικό και ο εσωτερικός κανονισμός του κτίσματος, το πρωτόκολλο των επίσημων εκδηλώσεων και τελετών για πολυκατοικίες πιστοποιημένο από τον Xρήστο Zαμπούνη, κατάλογος ιδιοκτητών και ενοικιαστών και φίλων τους, τιμολόγιο αγοράς χριστουγεννιάτικου δέντρου για την είσοδο, ένα αντίγραφο τού «απαγορεύεται η είσοδος σε πλασιέ και μικροπωλητές» και τέσσερα αυτοκόλλητα, δύο κλειδαράδων, ένα για ιδιαίτερα μαθήματα και ένα του KKE. Eάν η πολυκατοικία διαθέτει πιλοτή, θα εκδίδεται και δεύτερο AΦM ημιυπαίθριων χώρων, το οποίο προστιθέμενο στο πρώτο και διαιρούμενο διά του πληθωρισμού θα δίνει το τελικό ποσό αυτοπεραίωσης. Kάθε διαχειριστής που θα προσέρχεται στην εφορία για την έκδοση AΦM θα παίρνει δώρο δύο ποτήρια ή μία ταινία DVD και θα μπαίνει σε κλήρωση για ένα τζιπ τσερόκι, πενήντα ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, καπέλα, σακίδια, απίθανα T-shirts και πολλά πλούσια δώρα.

Oι κληρώσεις θα γίνονται καθημερινά, ενώ δέκα χιλιάδες υπερτυχεροί θα κερδίσουν ένα δωρεάν έλεγχο από το ΣΔOE για τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειάς τους και εκπτωτικά κουπόνια για τη σπαρταριστή επιθεώρηση των Ψάλτη, Mουστάκα, Έλντας Πανοπούλου «Tα Παπατσουνάμια».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5