1821 Digital Gallery
Τα tweets του Forrest Gump 534
ΤΕΥΧΟΣ 534
FORREST GUMP

Τα tweets του Forrest Gump 534

Και νέο tweet του Πάνου Καμμένου ως Οβελίξ

Και νέο tweet του Πάνου Καμμένου ως Οβελίξ

Ο ηρωικός αντιστασιακός υπουργός, που παραλλήλισε τον εαυτό του με τον Οβελίξ, τον Αλέξη Τσίπρα με τον Αστερίξ και την Ελλάδα με το ανυπότακτο χωριό, επανέρχεται με νέο Tweet.

Εκεί, πάντα ως Οβελίξ, κηρύσσει για άλλη μια φορά την αντίσταση στους κατακτητές της πατρίδας, προσπαθώντας να εμψυχώσει όσους είναι έτοιμοι να λιποψυχήσουν.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος σκέφτεται να ξεκινήσει καμπάνια αντίστασης γυρίζοντας με το Hammer του τις γειτονιές, παίζοντας από τα ηχεία του ηχοσυστήματος τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Σχετικα
Βρετανία: Γιατί υπουργός ζητά από βουλευτές να κρατούν τα χέρια στις τσέπες τους
Βρετανία: Γιατί υπουργός ζητά από βουλευτές να κρατούν τα χέρια στις τσέπες τους

image


Ε, όχι και διχασμός! Μια χαρά ομοψυχία είχαν όλοι πριν το δημοψήφισμα. Εναντίον των αντιπάλων τους.


Ειρωνεία: Ένας μεγάλος αριθμός άρθρων της επόμενης μέρας του δημοψηφίσματος, είχε για τίτλο «Τώρα, Αρχίζουν τα Δύσκολα». Που είναι τίτλος τραγουδιού του «προδότη» Ρουβά που «δεν έπρεπε να μιλάει».


Σχετικα
9 φορές που η Eurovision έγινε πολιτική
9 φορές που η Eurovision έγινε πολιτική

Η θετική πλευρά τού να κάνεις ένα δημοψήφισμα όπου όλοι βαριούνται να διαβάσουν την ερώτηση: Μετά μπορείς να κάνεις όποια συμφωνία θέλεις και να τους πείσεις ότι είναι διαφορετική από αυτή που απέρριψαν με υπερηφάνεια.

Και κανείς να μην αντιδράσει.


Η αμήχανη στιγμή, όπου καλούμαστε να εξηγήσουμε γιατί μετά το «Όχι» τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως στις ταινίες όπου ο Κούρκουλος, αφού έχει κάψει τα υπάρχοντά του ακούγοντας το «Βρέχει Φωτιά στη Στράτα Μου», παντρεύεται τελικά την πλούσια και λύνει τα προβλήματά του.

Ή ο («Αλήτης») Παπαμιχαήλ, αφού έχει πετάξει στη θάλασσα τον εργοδότη του, βγαίνει από την ανεργία μόλις παντρεύεται την «Αρχόντισσα» Αλίκη.

Με άλλα λόγια: Η αμήχανη στιγμή όπου ανακαλύπτουμε ότι οι ταινίες της Φίνος Φιλμς δεν είναι ντοκιμαντέρ, όπως νομίζαμε τόσα χρόνια.


Σοκ: Μετά τη γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που κάνει σκοτεινή καμπάνια υπέρ του «Ναι», ζητώντας (πολύ πριν προκηρυχθεί το δημοψήφισμα), από τους συνδρομητές της να προπαγανδίσουν την απάντηση των γερμανοτσολιάδων για να κερδίσουν 300 λεπτά δωρεάν ομιλίας…

...αποκαλύπτεται ότι με το μπλοκ των προδοτών έχει συνταχθεί και η εταιρία Sirina: Της οποίας οι πρωταγωνίστριες υποχρεώνονται όση ώρα παίζουν να κάνουν προπαγάνδα φωνάζοντας «Ναι! Ναι! Ναι! Έτσι! Ναι!»


Η (άλλη) αμήχανη στιγμή, που τα κανάλια που επί χρόνια εκπαίδευαν το κοινό ότι μπορεί με την ψήφο του να αναδείξει το μάγο, «Διάδοχο του Γιούρι Γκέλερ», προσπαθούν τώρα να πείσουν ότι «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος όσων ψήφισαν «όχι» έχει ψηφίσει στο παρελθόν «αυτούς-που-μας-έφεραν-μέχρι-εδώ», δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ότι μπορεί πάλι να κάνει λάθος και συνεπώς να είναι λιγότερο φανατισμένο με την επιλογή του;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο2

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπεραμύνονται των πρόωρων συντάξεων επειδή η κατάργησή τους «έχει πολιτικό κόστος», πώς εξηγούν την εκλογική καταβύθιση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που τις προηγούμενες δεκαετίες ξεσκίστηκαν να βγάζουν 50χρονους στη σύνταξη;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο3

Αφού τα «κανάλια της διαπλοκής» ανήκουν σε «ολιγάρχες που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό», δεν θα ήταν λογικότερο οι ιδιοκτήτες τους να στηρίζουν το «Όχι» δεδομένου ότι έτσι θα πολλαπλασίαζαν την αξία τους σε περίπτωση Grexit;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο4

Αυτοί που τόσα χρόνια ουρλιάζουν εναντίον των «προδοτών που, αντί να πάρουν τα χρήματα που μας έδινε η Ρωσία, μας έβαλαν στο Μνημόνιο», τώρα που διαπιστώνουν ότι αυτό ήταν ένας μύθος και ότι η Ρωσία δε μας δίνει τίποτα, δεν θα έπρεπε να είναι λιγότερο σίγουροι όταν ουρλιάζουν με την ίδια βεβαιότητα ότι «με τη δραχμή θα ορθοποδήσουμε»;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για…

«Ανφρεντοφοβία»: Η υποσυνείδητη άρνηση να δεις ποιος από τους φίλους σου στο Facebook σε έχει κάνει unfriend, την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Μοντέρ που πρέπει να βρει τελεία σε δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για να τη μοντάρει


Η μετάφραση της εβδομάδας Νο1

image

Τέρενς Κουίκ «Είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό να μην αποδέχονται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος»

Μετάφραση Είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό να μη μας δίνουν το Euro, αφού είναι αδιαμφισβήτητο ότι όλος ο λαός το θέλει!


Η μετάφραση της εβδομάδας Νο2

image

Γιώργος Δελαστίκ «(Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποδεικνύει ότι) Ο ελληνικός λαός δεν είναι ραγιάς, δεν είναι γερμανοτσολιάς»

Μετάφραση Κρίμα που δεν βγήκε 100% «Όχι», όπως έπρεπε, ώστε να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν καθόλου γερμανοτσολιάδες ανάμεσά μας.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5