Visual Browsing
Το ΚΚΕ παίρνει γραμμή από το ΜΛ-ΚΚΕ!

Το ΚΚΕ παίρνει γραμμή από το ΜΛ-ΚΚΕ!

Μακιαβελικό; Δε νομίζω...

Σε κάποιες μεταπολιτευτικές εκλογές, το κλεοφόρο ΜΛ-ΚΚΕ [προσοχή, το ΜΛ μπροστά, όλα κεφαλαία και παύλα δίχως παρένθεση, ούτε το ΚΚΕ (μ-λ) με το μ-λ πίσω, σε παρένθεση και με μικρά, ούτε το άλλο ΜΛ/ΚΚΕ με κεφαλαία μεν, αλλά κάθετη γραμμή] πρότρεπε τους οπαδούς του: «Ρίξτε στις κάλπες το Δελτίο του ΜΛ-ΚΚΕ».

Πότε ακριβώς έγινε η φάση, τι ακριβώς ήταν αυτό το Δελτίο, υπακούσανε δεν υπακούσανε οι ευάριθμοι αλλά ηρωικοί οπαδοί του, ποιος το ξέρει. Πάντως το φέρελπι ΜΛ-ΚΚΕ διεκδίκησε, στη συνέχεια, όλα τα άκυρα της επικράτειας για δικά του ψηφοδέλτια.

Έχουν περάσει από τότε καμιά τριανταπενταριά χρόνια. Το αγλαό ΜΛ-ΚΚΕ και το πολλά υποσχόμενο ΚΚΕ (μ-λ) είναι πλέον ενωμένα (δεν κάνω πλάκα, είναι). Αλλά η γραμμή τού «Ρίξτε στις κάλπες το Δελτίο του Μ-Λ ΚΚΕ» συνεχίζεται στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου από το ΚΚΕ σκέτο του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σχετικα
Φόρουμ Δελφών: Μετά τα σχέδια, ο ανήφορος της εφαρμογής
Φόρουμ Δελφών: Μετά τα σχέδια, ο ανήφορος της εφαρμογής

Προσπαθώντας να περιορίσουν τις διαρροές τους προς το κοινό, ανεπιτήδευτο, άδολο, αθώο και απλό «Όχι» των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Χρυσής Αυγής, οι ανεκδιήγητοι του ΚΚΕ σκέτου τυπώνουν δικό τους ψηφοδέλτιο με διάφορα δικά τους / περισσότερα / εντελώς / ακόμα πιο πολλά / πολλαπλά «Όχι». Το φοβερό αυτό ψηφοδέλτιο με τα φιρφιρίκια θα το δώσουν στα μέλη της στενής επιρροής του Περισσού, που θα το κουβαλήσουν στην τσέπη τους και θα το ρίξουν στην κάλπη, αντί για το επίσημο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος.

Σχετικα
Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε κίνδυνο το Πάτρα - Πύργος
Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε κίνδυνο το Πάτρα - Πύργος

Οπωσδήποτε, κάποιοι ψηφοφόροι του κόμματος θα κάνουν του κεφαλιού τους και θα ψηφίσουν «Όχι»: το (αντιευρωπαϊκό) αίμα νερό δεν γίνεται. Αλλά οι απώλειες του ΚΚΕ σκέτου θα υπερκαλυφθούν από όλα τα άκυρα της χώρας. Ξέρετε, θρησκευτικές εικονίτσες, τσόντες, φέτες αλλαντικών, μουτζουρωμένα χαρτιά, καπότες, αποκόμματα εφημερίδων, σκισμένα ψηφοδέλτια, αυτοκόλλητα, φωτογραφίες αγνώστων, ψηφοδέλτια παρελθουσών εκλογών κ.λπ. (όποιος/όποια έχει κάνει μέλος εφορευτικής καταλαβαίνει τι εννοώ). Κι ανάμεσα τους θα φιγουράρει –οποία ιερόσυλη φρίκη– το ευγενικό ψηφοδέλτιο «Όχι σε όλα» του ΚΚΕ σκέτου.

Καθώς λοιπόν, καλά ή κακά, δεν προβλέπεται ειδική στήλη αποτελεσμάτων, όπου να καταχωρούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ξεχωριστά το κάθε άκυρο, το τιμημένο ΚΚΕ θα διεκδικήσει, στη συνέχεια, όλα τα άκυρα της χώρας. Γιατί και το δικό του ένα άκυρο θα είναι, κι ας μην το λένε τώρα. Το βράδυ των εκλογών όμως, θα το πούνε με το όνομά του, «άκυρο», και θα διεκδικούν κι όλα τ’ άλλα της ίδιας κατηγορίας. Δηλαδή, ένα τεράστιο αριθμό ψηφοδελτίων. Θυμηθείτε το αυτό, το μεταδημοψηφισματικό κυριακάτικο βράδυ, όταν θα απολαμβάνετε τιβιστί Κανέλλη, Παφίλη και λοιπά «μπρεζνιεφικά απολιθώματα».

Μακιαβελικό; Δε νομίζω. Τα έχουν αυτά οι κάλπες στην ωραία μας Ελλάδα». Πολύχρωμα ψηφοδέλτια στη Βουλή για την εκλογή Σαρτζετάκη, ενιαίο ψηφοδέλτιο με το «Όχι» πάνω από το «Ναι» μεθαύριο και τόσα άλλα κατά καιρούς.

Μπα, μάλλον κουτοπόνηρη πρωτοβουλία του ΚΚΕ σκέτου, θα έλεγα, μέχρι και κοινή λαθροχειρία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το συμπέρασμα είναι ότι το πνεύμα του ΜΛ-ΚΚΕ θριαμβεύει εν έτει 2015. Σαφής πρόοδος για ένα φορέα που είχε ξεκινήσει ως ο ελάσσων απόγονος της ΟΜΛΕ.


d.fyssas@gmail.com

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5