1821 Digital Gallery
Τσίπρας προς ΚΚΕ: «Θα ψηφίσετε μαζί μας την Κυριακή»

Τσίπρας προς ΚΚΕ: «Θα ψηφίσετε μαζί μας την Κυριακή»

Παπαρήγα: «Είστε πλαστογράφος»

Οξεία αντιπαράθεση σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στη Βουλή, λίγο πριν την τελική ψηφοφορία, καθώς το ΚΚΕ έφερε δική του πρόταση, ζητώντας να συμπεριληφτεί ως ξεχωριστό, τρίτο ψηφοδέλτιο στο επερχόμενο δημοψήφισμα: «Όχι και στην κυβέρνηση και στους θεσμούς, αποδέσμευση από την ΕΕ».

Ο προεδρεύων κ. Αλέξης Μητρόπουλος την απέρριψε, επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής που προβλέπει ότι η ψηφοφορία γίνεται πάνω στην κυβερνητική πρόταση, τη μόνη που έχει συζητηθεί, και η διαδικασία συνεχίστηκε με «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα. Η σύντομη πρόταση που κάθε βουλευτής του ΚΚΕ έλεγε όταν ερχόταν η σειρά του στην ονομαστική ψηφοφορία καταγράφτηκε απλά ως «όχι».

Πριν όμως από την απόρριψη της πρότασης, είχε γίνει οξύς διάλογος με συμμετοχή των κ. Παφίλη, Κουτσούμπα και της κ Παπαρήγα από το ΚΚΕ, αφενός, και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα αφετέρου.

Συνοπτικά:

Σχετικα
17.000 νεκροί και η τηλεόραση ακόμα φιλοξενεί Πετράκους
17.000 νεκροί και η τηλεόραση ακόμα φιλοξενεί Πετράκους

Παφίλης: Να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για συμπεριληφθεί μέσα στο δημοψήφισμα η πρότασή μας. «Τι άλλο περιμένετε; Αντί να βγείτε να πείτε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εσείς χαϊδεύετε το παπούτσι που σας κλωτσάει. Μας βγάζετε λόγους για την αξία της ΕΕ. Σας ξαναπροκαλούμε να τολμήσετε. Το θέμα είναι πολιτικό δεν είναι τεχνικό. Εμείς δεν έχουμε διλήμματα. Εσείς έχετε. Τι φοβάστε αλήθεια;»

Τσίπρας: «Επί πέντε μήνες είχατε προεξοφλήσει, κάτι το οποίο και εσάς βόλευε. Ότι αυτή η κυβέρνηση θα αποδεχθεί μνημόνια και θα φέρει σε αυτή τη Βουλή μνημόνια να ψηφιστούν. Δεν σας κάνουμε τη χάρη ούτε σε εσάς ούτε στους άλλους από την άλλη πλευρά. Θα σας ζητούσα όμως να αναλογιστείτε και την ιστορία του κόμματος σας και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να μην κάνετε μικροπολιτικά παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή θα περίμενα να μεγάλη σαφήνεια να τοποθετηθείτε στο κυρίαρχο δίλημμα. Για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, του εργαζόμενου λαού, της εργατικής τάξης ή με τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να γονατίσουν την κοινωνία. Και μην ταυτίζεστε εσείς με την άλλη πλευρά. Δεν σας περιποιεί τιμή»

Κουτσούμπας: «Κύριε Τσίπρα εσείς παίζετε μικροπολιτικά παιχνίδια και είστε ο πρωθυπουργός της χώρας και βρίσκεστε ενώπιον του κοινοβουλίου. Η πρότασή μας είναι καθαρή. Τη δική σας πρόταση προς την τρόικα, τους τρεις θεσμούς, λέμε να βάλετε σε ψηφοφορία για δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό. Γιατί αυτή η πρόταση είναι μνημόνιο και είναι καραμπινάτο μνημόνιο, ένα μνημόνιο πολύ κακό. Αρμαγεδώνας της τρόικας από τη μία, πολύ κακό επίσης και το δικό σας μνημόνιο. 'Αρα απευθυνθείτε και για τα δύο, ειλικρινά, δημοκρατικά στο λαό μας για να αποφασίσει και να πει 'όχι' και στα δύο όπως προτείνει το ΚΚΕ και να πει αν θέλει ρήξη πραγματική όπως λένε πολλοί από τους βουλευτές σας στα κανάλια ή στους διαδρόμους της Βουλής και ντρέπονται να το πούνε εδώ»

Σχετικα
Γεωργιάδης: Καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα
Γεωργιάδης: Καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα

Τσίπρας: «Το πρόβλημα δεν είναι δικό μας ή δικό σας, είναι του ελληνικού λαού που θα κληθεί να αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον του. Σέβομαι τη διάθεσή σας να διαφοροποιηθείτε. Εντούτοις, ταυτόχρονα χαιρετίζω το γεγονός ότι ,είτε ηθελημένα είτε άθελα, την άλλη Κυριακή θα ψηφίσουμε το ίδιο ψηφοδέλτιο»

Παπαρήγα: «Είναι πλαστογραφία αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός, όταν λέει ότι θα ψηφίσουμε το ίδιο».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5