1821 Digital Gallery
Τα tweets του Forrest Gump 532
ΤΕΥΧΟΣ 532
FORREST GUMP

Τα tweets του Forrest Gump 532

Παράξενη συμπεριφορά Λαφαζάνη από τότε που έμαθε για τη συμφωνία με τους δανειστές

Παράξενη συμπεριφορά Λαφαζάνη από τότε που έμαθε για τη συμφωνία με τους δανειστές

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας βρίσκεται σε παράξενη ψυχική κατάσταση ενόψει της ψηφοφορίας για τα μέτρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνάδελφοί του στη Βουλή αποκαλύπτουν ότι τις τελευταίες μέρες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό μαχητικό του εαυτό. «Για ώρες κοιτάζει το άπειρο, μιλάει ακατανόητα, ενώ φαίνεται βαθιά προβληματισμένος για το γεγονός ότι καλείται ή να ψηφίσει τα μέτρα είτε να ρίξει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας», λένε εμπιστευτικά.


Όχι, είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε το πρόγραμμα των 8 δις ως εισπρακτικό. Γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι φόροι αυτοί που πληρώνουμε... είναι κόστος κοινωνικής ενηλικίωσης.

● Αν δηλαδή το 50% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (2.245.978 διά 2 = 1.122.989 ψηφοφόροι) μετά τη συμφωνία πειστούν ότι δεν υπάρχουν «νταούλια» και ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς όπως νόμιζε η πλατεία, το κόστος είναι (8 δις διά 1.122.989) 7.123 ευρώ ανά ψηφοφόρο. Δηλαδή, τζάμπα πράμα.

Σχετικα
Γερουλάνος: Τις 120.000 προβολές ξεπέρασε το προεκλογικό του σποτ
Γερουλάνος: Τις 120.000 προβολές ξεπέρασε το προεκλογικό του σποτ

● Μένει μόνο να βρεθεί ο νέος Τσίπρας για το υπόλοιπο 50%...


Παρεμπιπτόντως, αν είχαν τόσο μεγάλη αγωνία για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ο Άδωνις και οι υπόλοιποι νεοδημοκράτες δεν χρειαζόταν να κατέβουν στο Σύνταγμα.

● Θα αρκούσε όσο ήταν κυβέρνηση να απέφευγαν τις φωτογραφικές τροπολογίες.

Σχετικα
Τι περιμένουν οι μεταρρυθμιστές από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ
Τι περιμένουν οι μεταρρυθμιστές από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

● Γιατί, δυστυχώς, «φιλοευρωπαϊσμός» δεν είναι ο «αντι-λαφαζανισμός» και ο «αντι-ζωη-κωνσταντοπουλισμός». Αυτό είναι απλώς το σύνδρομο των «Αδωνοειδών» και των «Μπαλτακοειδών» που δήλωναν «αντι-κομμουνιστές».

Φιλοευρωπαϊσμός σημαίνει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Σημαίνει «Διαύγεια». Σημαίνει θεσμοί που δεν παρακάμπτονται με τροπολογίες για την ουσιαστική απαλλαγή π.χ. των καταχραστών της Energa και της Hellas Power.

● Αλλιώς είναι σαν να περιφέρουν την ευρωπαϊκή σημαία με τον τρόπο ακριβώς που περιφέρουν τις θρησκευτικές εικόνες: Για αναζήτηση πελατείας ανάμεσα σε αυτούς που προσκυνούν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.


Αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήθελε πραγματικά να ερευνήσει το χρέος, δεν θα έπρεπε να έχει κάνει μια κανονική Εξεταστική Επιτροπή που το πόρισμά της θα είχε βάρος, αντί για μια προσωπικής χρήσης που δεν παίρνει κανείς στα σοβαρά;

● Γιατί τα προαναγγελθέντα πορίσματα των custom made επιτροπών είναι χρήσιμα για συσπείρωση αγανακτισμένης εκλογικής πελατείας. Όχι για αναζήτηση του πού πραγματικά ξοδεύτηκαν όλα αυτά τα δάνεια.

● Και πέρα από τα γραφικά παραλειπόμενα, αυτό είναι το σοβαρότερο: Η πρόεδρος της Βουλής με τη συγκεκριμένη επιτροπή μάς στέρησε τη δυνατότητα να μάθουμε την αντικειμενική αλήθεια.

● Με άλλα λόγια: Αν θέλεις να υπονομεύσεις ένα θέμα, βάλε γελοίους να το υπερασπιστούν.


Ο Σαμαράς του «Μένουμε Ευρώπη» φέρνει τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο του Βατοπεδίου ως σύμβουλο...

●...το οποίο Βατοπέδι έχει ξεχωριστές σχέσεις με τη Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν...

●...στον οποίο προσβλέπει για απαγκίστρωση από την Ευρώπη ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ...

●...το οποίο ψήφισε για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο...

●...ο οποίος είναι εμβληματική μορφή του καραμανλισμού...

●...του οποίου έμπιστος υπήρξε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

● Ιστορικέ του μέλλοντος, καλά ξεμπερδέματα.


Τελικά, ο εθνικός διχασμός μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Και όπως έχει φανεί, πάντα μπορούν να βρεθούν αφορμές να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα. Όμως, στη βάση κάθε εσωτερικής σύγκρουσης στην πραγματικότητα βρίσκεται πάντα η ίδια θεμελιώδης αντίθεση: Αυτοί που προτιμούν να πίνουν freddo, ενάντια σε αυτούς που προτιμούν να πίνουν φραπέ.

● Και αλίμονο σε αυτούς που δεν μπορούν ακόμα να αποφασίσουν...


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Όσοι θέλησαν να υποβιβάσουν τις συγκεντρώσεις «Μένουμε Ευρώπη» με επιχείρημα τα ρούχα και τις τσάντες των συμμετεχόντων, ξέρουν ότι το ίδιο ακριβώς έκαναν και τα έντυπα του lifestyle τη δεκαετία του ’90;

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Σελιδινύχτα»: Η συγκεκριμένη σελίδα του βιβλίου που βρίσκεται στο κομοδίνο και διαβάζεις ξανά και ξανά πριν σε πάρει ο ύπνος.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Πιλότος του πρωθυπουργικού αεροπλάνου


Η Μετάφραση της εβδομάδας

image

Κώστας Λαπαβίτσας « Πώς θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες οι βουλευτές, για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους;»

Μετάφραση: Δουλειά ενός βουλευτή είναι να συμφωνεί με τους ψηφοφόρους του και να τους κάνει τις χάρες. Δεν είναι να τους πείθει.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5