17 στέκια για τις βόλτες σου στις γειτονιές της Ακρόπολης

Πάμε Παράγκα: To χρωματιστό, πεντανόστιμο στέκι των Πετραλώνων

Αυτή η γωνιά στα Πετράλωνα πάντα καταφέρνει να μας φτιάχνει το κέφι

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4_2_6.jpg
_m_l9108cmyk.jpg
_m_l9152.jpg
_m_l9144.jpg
3_2_6.jpg
_m_l9169.jpg
2-b.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάμε Παράγκα: το πιο χρωματιστό στέκι στα Πετράλωνα είναι βαθιά νόστιμο

Η κατακόκκινη πρόσοψη και οι χρωματιστές καρέκλες αρκούν για να σου φτιάξουν τη διάθεση. Μετά, γνωρίζεις την Παναγιώτα (σεφ και ιδιοκτήτρια) και έχεις πια βεβαιωθεί πως σε αυτή την κουκλίστικη γωνιά των Πετραλώνων θα ζήσεις μεσημέρια και βράδια αξέχαστα νόστιμα. Η Παναγιώτα, αφού εργάστηκε σε πολλά εστιατόρια ανά την Ελλάδα, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να ανοίξει το δικό της στέκι. Ένα στέκι όπου οι πελάτες θα είναι πρώτα απ’ όλα φίλοι, θα έρχονται για να περάσουν καλά και να φάνε ακόμα καλύτερα. Κάπως έτσι γέμισε το εστιατόριό της χρώμα για να μας απογειώσει τη διάθεση, το στόλισε με ρετρό και vintage αντικείμενα και το βάφτισε «Παράγκα» αποδίδοντας φόρο τιμής σε αυτή την αλλοτινή προσφυγική συνοικία, όπου οι πρώτοι πρόσφυγες έμεναν σε παράγκες.

Αξίζει να τονίσουμε ότι τα πάντα στην κουζίνα της Παναγιώτας, από το ψωμί (σ.σ. θα βρεις φοβερό ψωμί με παντζάρι αλλά και χωριάτικο) μέχρι τα γλυκά, φτιάχνονται εδώ κάθε μέρα. Η Παναγιώτα ανοίγει επίσης η ίδια το φύλλο για τις τρομερές σφακιανές της πίτες, τις οποίες ύστερα γεμίζει με εκλεκτά υλικά φερμένα απευθείας από την Κρήτη. Να δοκιμάσεις τα αξεπέραστα κοκκινιστά κεφτεδάκια της με τριμμένη φετούλα και φρέσκια ρίγανη, τον ωραιότερο κρητικό ντάκο, αλλά και το καραμελωμένο κότσι, που σιγοψήνεται για 4,5 ώρες μέσα σε μια χειροποίητη σάλτσα Jack Daniels και σερβίρεται με τις τέλειες τηγανητές πατάτες. Να ξέρεις ακόμα ότι εδώ θα συναντήσεις τη μεγαλύτερη ποικιλία κρεατικών σε όλα τα Πετράλωνα, που περιέχει 12 διαφορετικά είδη κρέατος (όλα ψημένα στα κάρβουνα!), το πιο πληθωρικό σουβλάκι της γειτονιάς, αλλά και πολλά πιάτα ημέρας, που η Παναγιώτα μαγειρεύει καθημερινά ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής. Θα τα δοκιμάσεις όλα αυτά, τσουγκρίζοντας ποτήρια γεμάτα βιολογικό κρασί από την Κρήτη, σπιτική ρακή από το Ηράκλειο, αλλά και ένα συγκλονιστικό Mojito με πορτοκάλι και ρακόμελο!

Πέρα όμως από το γεγονός ότι θα φας πραγματικά νόστιμα, το πιο σημαντικό είναι ότι θα νιώσεις σαν να πηγαίνεις σε σπίτι φίλων σου. Και είναι αυτό ακριβώς που κάνει ένα εστιατόριο αληθινό στέκι…

Tip: Και delivery μέσω Wolt

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ