13 στέκια για να δοκιμάσεις την αυθεντική ιταλική κουζίνα

Οvio: Cucina Contemporanea

Πίτσα, pasta και φοβερά risotti από τον Πάνο Ιωαννίδη

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ovio_november_2019-0129.jpg
ovio_plates_february_2020-1667.jpg
ovio_june_2021-2933.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Ovio στο Σύνταγμα για ιταλική κουζίνα από τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη

Στην καρδιά της Αθήνας υπάρχει ένας όμορφος χώρος με design που συνδυάζει το ξανθό ξύλο με το σίδερο, άφθονα φυτά και περικοκλάδες, περιποιημένες παρέες και ζευγάρια που χαμογελούν και συζητούν τρώγοντας. Ο λόγος για το Ovio, το εστιατόριο του σεφ Πάνου Ιωαννίδη σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Πάνο Πολίτη, που παντρεύει το casual fine dining με τη φιλοσοφία της ιταλικής κουζίνας. Το φαγητό σε μεταφέρει άνετα στις γεύσεις που αγαπά ο σεφ και το μενού σε βάζει στη ζεστή ατμόσφαιρα μιας ιταλικής καθημερινής κουζίνας με πολλές επιρροές από Ελλάδα και το προσωπικό στιλ του Πάνου Ιωαννίδη σε έναν εσωτερικό «κήπο». Για αρχή ξεκίνα με το signature Tonno Tonnato με φρέσκο φιλέτο τόνου σε μεσογειακή μαρινάδα με βάση την ελιά, πάνω σε παραδοσιακή κρέμα tonnata και συνοδεία από φινόκιο, κρίταμο και καπαρόμηλα, συνέχισε με τα πιο βελούδινα νιόκι της ζωής σου με καραμελωμένο αχλάδι, γκοργκοντζόλα και τουίλ καρυδιού για να καταλήξεις σε ένα αρνίσιο κότσι σιγομαγειρεμένο σε μπίρα και καραμελωμένα κρεμμύδια με hunkar begendi καπνιστής μελιτζάνας και caponata. Φυσικά τα risotti δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κατάλογο με αυτό με τα σπαράγγια και lime να κλέβει την παράσταση.

Οι πίτσες, το trademark του Ovio με παραλλαγή της ναπολιτάνικης ζύμης που ψήνονται σε παραδοσιακό φούρνο, είναι σίγουρα ανάμεσα στις καλύτερες της Αθήνας. Εμείς προτείνουμε την Carbonara Zaferano με mozzarella, pancetta καπνιστή, κρόκο αυγού, σαφράν και Parmigiano Reggiano. Όλες οι επιλογές συνοδεύονται με κρασί από τη λίστα του wine expert Γιάννη Μακρή με 80+ επιλογές από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα. Το πολύ φιλικό σέρβις έχει πάντα το νου του για να σου προτείνει το καλύτερο pairing και να βεβαιώσει ότι η φιλοξενία του Ovio θα σου μείνει αξέχαστη. Όπως αξέχαστη θα σου μείνει και η creme brulee βασιλικού με passion fruit από τα επιδόρπια. Extra tip: Στο πατάρι βρίσκεται ένα εσωτερικό μπαλκονάκι που μοιάζει με θεωρείο και φιλοξενεί το ομορφότερο τραπέζι για δύο του Ovio.