60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Όμικρον Μεζέ: Ο μεζές στη fine dining εκδοχή του

Το διαφορετικό αυτό μεζεδοπωλείο είναι ο ορισμός της δημιουργικότητας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
omikron_4.jpg
omikron_1.jpg
omikron_2.jpg
omikron_3.jpg
omikron_5.jpg
omikron_6.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όμικρον Μεζέ: δημιουργικοί μεζέδες στη Νέα Ερυθραία από τον σεφ Μιχάλη Ζάχαρη

Στην ευρύχωρη σάλα επικρατεί μια γαλήνια ηρεμία, έξω στη ρομαντική αυλή οι φοίνικες κουνιούνται νωχελικά στο απαλό αεράκι. Όμως, την ίδια στιγμή, αν και τίποτα δεν το προδίδει, οι δύο κουζίνες δουλεύουν πυρετωδώς. Η μαγειρική ομάδα του Όμικρον Μεζέ καπνίζει αλλαντικά και παστώνει αλίπαστα, φτιάχνει τα πιο ασυνήθιστα τουρσιά, δοκιμάζει και πειραματίζεται ασταμάτητα, όπως κάθε μέρα.

Το διαφορετικό αυτό μεζεδοπωλείο είναι ο ορισμός της δημιουργικότητας. Όλα άρχισαν όταν ο εξαιρετικά ταλαντούχος executive chef Μιχάλης Ζάχαρης σε συνεργασία με την ομάδα του Μεζέν από τον Βόλο, τον σεφ Γρηγόρη Χέλμη και τον Αντρέα Διακοδημήτρη έθεσαν στον εαυτό τους το εξής ερώτημα: «Πώς θα ήταν ένας μεζές αν μαγειρευόταν με τις τεχνικές τις υψηλής γαστρονομίας και συνδύαζε στοιχεία από διαφορετικές κουζίνες του κόσμου;».

«Και κάπως έτσι, τα σπανακοπιτάκια spring rolls παντρεύουν τη γεύση µιας παραδοσιακής χορτόπιτας και την κρέµα από τσαλαφούτι µε το χειροποίητο φύλλο spring roll της Ανατολής, ενώ το µυλοκόπι ceviche (κλασικό πιάτο της περουβιανής κουζίνας) συνδυάζεται µε τη γαλλική µπουγιαµπέσα. Κι ακόμη, τα ντολµαδάκια sushi τυλίγονται σε φύκι nori και γεµίζονται µε καπνιστή καραβίδα και τα τηγανητά µηλοπιτάκια, που σερβίρονται µε κρέµα µαστίχας, παγωτό βανίλιας και πέρλες καραµέλας, πετυχαίνουν τη διαφορά όταν τυλίγονται σε χειροποίητο φύλλο gyoza».

Στο (άκρως ενδιαφέρον) μενού του Όμικρον Μεζέ, λοιπόν, θα βρείτε πρωτότυπες ιδέες και κυρίως πιάτα που κρύβουν μέσα τους μεγάλη νοστιμιά. Και βέβαια δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο in house καπνιστήριο απ’ όπου βγαίνουν μικρά θαύματα για τους λάτρεις των αλλαντικών (έχεις δοκιμάσει ποτέ λουκάνικο από σουπιά ή παστουρμά από… τσιπούρα;), στα αλίπαστα που επίσης παστώνονται εδώ, ούτε βέβαια στις δεκάδες πίκλες (υπάρχει από πίκλα κρεμμύδι, μέχρι μπάμια, γίγαντες κι αυγό) που σερβίρονται στην αρχή, ως μια απολαυστική εισαγωγή.

Όλα αυτά τα ωραία μπορείς να τα συνδυάσεις με μια τεράστια ποικιλία σε ελληνικά αποστάγματα, που δημιουργούν παραγωγοί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι για το ιδανικό food pairing απλώς ρώτα τους ανθρώπους του Όμικρον – θα σε κατευθύνουν ιδανικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ