21 στέκια για ένα καυτό αθηναϊκό καλοκαίρι

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, ολόφρεσκο ψάρι με φόντο ηλιοβασιλέματα

Τα τελευταία δέκα χρόνια το εστιατόριο αυτό πρωτοστατεί στη δημιουργική ψαροφαγία της πόλης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_mg_0159.jpg
_mg_0090.jpg
_mg_0185.jpg
_mg_0062.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες στον Βύρωνα θα βρεις πάντα φρέσκο ψάρι και μια συγκλονιστική θέα

Σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του Υμηττού το εστιατόριο αυτό έχει την Αθήνα στα πόδια του και αφήνει το βλέμμα να πετάξει ελεύθερο μέχρι να φτάσει στα ανοιχτά του Αργοσαρωνικού. Να βγεις σε αυτό το μπαλκόνι την ώρα του δειλινού, να χορτάσεις θάλασσα και ροζ σύννεφα! Η συγκλονιστική θέα, όμως, δεν είναι το μοναδικό σημείο ενδιαφέροντος εδώ ψηλά… Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες τα τελευταία δέκα χρόνια πρωτοστατεί στη δημιουργική ψαροφαγία της πόλης χάρη στις συνταγές της ταλαντούχας σεφ Φιλίτσας Καραμανλή, αλλά και χάρη στην ολόφρεσκη πρώτη ύλη που διαθέτει. Βλέπετε, το εστιατόριο συνεργάζεται απευθείας με ψαράδες, εξασφαλίζοντας έτσι ότι τα ψάρια και τα θαλασσινά που φτάνουν στην κουζίνα του αλιεύτηκαν λίγες μόνο ώρες πριν!

Στις συνταγές της, λοιπόν, η σεφ αξιοποιεί τις σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές έχοντας πάντα ως προτεραιότητα να αναδείξει τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης. Έτσι, θα δοκιμάσετε ωμές παρασκευές (όπως ceviche, καρπάριο και ταρτάρ), αλλά και ζεστά ορεκτικά (με τίποτα μη χάσετε την μπρουσκέτα σαρδέλας!), πιάτα ζυμαρικών που μοσχοβολάνε θάλασσα, αλλά και άκρως πρωτότυπα πιάτα ημέρας (όπως η ψητή σμέρνα που σερβίρεται με ελληνική gazpacho ή το sashimi… δράκαινας με φράουλες σε ζύμωση!). Για τους μερακλήδες, εννοείται πως υπάρχει και φρέσκο ψάρι στη σχάρα. Tip: Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε την ανεπανάληπτη φάβα Σχοινούσας, τόπο καταγωγής των αδερφών Κωβαίου!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ