21 στέκια για ένα καυτό αθηναϊκό καλοκαίρι

Melt, τo ice cream bar της Αιόλου

Αυθεντικό gelato στην καρδιά της Αθήνας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dsc_1006.jpg
dsc_1003.jpg
dsc_1030.jpg
dsc_0977.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Melt στην Αιόλου θα απολαύσεις χειροποίητο παγωτό με φρέσκο γάλο και τις καλύτερες πρώτες ύλες

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως σε μια λιλιπούτεια τζελατερία στην καρδιά της Αθήνας μπορεί κανείς να βρει δεκάδες γεύσεις παγωτού λες και βρίσκεται στις όμορφες πιάτσες της Ρώμης! Ο λόγος για το Μelt, όπου τα δύο αδέρφια Χρήστος και Γιώτα επιστρέφοντας από την Ιταλία βάζουν όλο το κέφι και το μεράκι τους. Το παγωτό τους, χειροποίητο με φρέσκο γάλα εκλεκτής ποιότητας και εποχικές πρώτες ύλες. Ας σταθούμε όμως λίγο στα υλικά. Το παγωτό λευκή σοκολάτα του Melt παντρεύεται με πραλίνα φιστικιού, η vegan μαύρη σοκολάτα έχει 80% κακάο, το φιστίκι από 100% καρπό Σικελίας, η καραμέλα με ανθό αλατιού, το παγωτό βανίλια φτιάχνεται με φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, στο μπισκότο κανέλας η επίγευση είναι αυθεντικά βουτυράτη, στο μπουένο το φουντούκι μαζί με τη λευκή σοκολάτα εκπλήσσει ευχάριστα. Για τους πιο εναλλακτικούς σερβίρεται μαύρη σοκολάτα με πιπέρι και βατόμουρο, ενώ αν δεν έχει γίνει ήδη ανάρπαστο μπορεί να βρει κανείς και παγωτό κρέμα με baileys. Επίσης, τα δύο αδέρφια μας ψιθύρισαν ότι ετοιμάζουν μελλοντικά τζελάτο βερίκοκο με ρούμι. 

Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά, ο έμπειρος pastry chef του μαγαζιού, ο Διονύσης, προτείνει κάτι σε γλυκό, όπως το citrus λεμόνι-πραλίνα ή το εξότικ με σοκολάτα Vahlrona dulcey που μέσα έχει έναν συνδυασμό από μάνγκο, ανανά, passion fruit, μπανάνα και λάιμ – όλα φρέσκα σε μορφή χειροποίητης μαρμελάδας. Μετά από αυτά τι άλλο χρειάζεται κανείς για να κάνει το Melt το αγαπημένο του τζελάτο σποτ;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ