TV & Media

Το περιοδικό «How To Spend It» των FT αλλάζει όνομα - Δεν είναι cool να ξοδεύεις πια

H εφημερίδα καλεί τους αναγνώστες να ερμηνεύσουν το S όπως αυτοί επιθυμούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
how to spend it5
how to spend it © Financial Times

Το «How To Spend It» το περιοδικό που κυκλοφορεί με την έκδοση του Σαββατοκύριακου των Financial Times αλλάζει όνομα όνομα καθώς δεν ταιριάζει με την εποχή.

Κρίνοντας ότι το όνομα «How To Spend It» δεν αντανακλά πια «τις εποχές και τις προτεραιότητες που αλλάζουν» σε έναν κόσμο οικονομικών ανισοτήτων και πολέμου, οι Financial Times αποφάσισαν να μετονομάσουν το περιοδικό σε «HTSI», καλώντας τους αναγνώστες «να ερμηνεύσουν το ‘S’ ανάλογα με τα δικά τους βαθύτερα ενδιαφέροντα».

Έτσι, η εφημερίδα λέει ότι το HTSI μπορεί να σημαίνει «how to style it», «how to save it», «how to surf it» ή «how to savour it». 

Η Jo Ellison, διευθύντρια του περιοδικού, δήλωσε ότι η αλλαγή ήταν απαραίτητη για να «αντικατοπτρίζει έναν κόσμο με βαθύτερες ευαισθησίες» και ότι «η ειρωνεία με την οποία πρωτοσχεδιάστηκε ο τίτλος έχει μερικές φορές αποτύχει». Υποστήριξε επίσης ότι ήταν άβολο να λειτουργεί ένα περιοδικό με τον τίτλο «How to Spend It» σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει τις συνέπειες μιας πανδημίας, όπου η Ρωσία εισβάλλει σε μια γειτονική χώρα και όπου η κρίση του κόστους ζωής μοιάζει «περίεργο». 

Το «How To Spend It» δημιουργήθηκε το 1967 όταν η πρώτη γυναίκα υπάλληλος των Financial Times είπε ότι οι σύζυγοι των αναγνωστών της εφημερίδας ίσως να απολάμβαναν μια έκδοση γύρω από το πώς να ξοδέψουν τα χρήματα που έφερνε ο άνδρας τους.

Αργότερα, έγινε ανεξάρτητο περιοδικό και ευνοήθηκε από τη μεγάλη άνοδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αλλά και της βιομηχανίας της πολυτέλειας τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, οπότε οι χρηματιστές του City και της Wall Street που έψαχναν για έμπνευση για το πώς να ξοδέψουν τα μπόνους της χρονιάς σε ακριβά ρολόγια και πολυτελή αυτοκίνητα άνοιγαν το περιοδικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ