TV & Media

Πέθανε ο Νίκος Νικολάου, πρώην διευθυντής της Καθημερινής

Ποιος ήταν - Η ζωή του και η πορεία του στη δημοσιογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Νικολάου
Νίκος Νικολάου © Καθημερινή

Ο Νίκος Νικολάου, δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής στην εφημερίδα «Καθημερινή» έφυγε από τη ζωή. Καθιέρωσε το πολιτικο-οικονομικό ρεπορτάζ.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου, ο οποίος είχε διατελέσει πρώην διευθυντής στην εφημερίδα «Καθημερινή». Η είδηση για τον θάνατό του προκάλεσε θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Ο Νίκος Νικολάου αφήνει πίσω του μια σημαντική καριέρα 47 χρόνων. Εργάστηκε σε μεγάλες εφημερίδες και συνέδεσε το όνομά του με το οικονομικό ρεπορτάζ.

Ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος, ο οποίος καθιέρωσε το πολιτικο-οικονομικό ρεπορτάζ. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Ποιος ήταν ο Νίκος Νικολάου

Ο Νίκος Νικολάου γεννήθηκε το 1931 στη Χαλκίδα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Από το 1952 έως τα μέσα του 1955 ήταν πολιτικός εξόριστος στον Άη Στράτη.

Ξεκίνησε να εργάζεται στη δημοσιογραφία το 1955 ως οικονομικός συντάκτης στην «Αυγή» και εργάστηκε παράλληλα στη «Ναυτεμπορική» και την «Εξπρές». Μεταξύ 1974 και 1990 εργάστηκε στην «Καθημερινή», της οποίας τη διεύθυνση ανέλαβε το 1989. Μεταξύ 1990 και 2004 εργάστηκε στο «Βήμα», όπου διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής. Επέστρεψε στην «Καθημερινή» το 2005.

Ο Νίκος Νικολάου ήταν ο δημοσιογράφος που ανέδειξε τον Θέμο Αναστασιάδη, τον οποίο πήρε από οικονομικό συντάκτη, τον έκανε πολιτικό και έπειτα του ανέθεσε να γράφει στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας τη στήλη «Όσα παίρνει ο άνεμος» όπου και υπέγραφε με το ψευδώνυμο Όφις. Η στήλη δημιούργησε ξεχωριστή δημοσιογραφική σχολή.

Την περίοδο που ήταν διευθυντής στην «Καθημερινή», η εφημερίδα ξεκίνησε το οικονομικό της ένθετο, το οποίο κυριάρχησε στην αγορά και οδήγησε και τον υπόλοιπο Τύπο να καθιερώσει ανάλογες εκδόσεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ