TV & Media

Στο στόχαστρο του Netflix όσοι μοιράζονται τον λογαριασμό τους

30% των συνδρομητών μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους με κάποιον εκτός σπιτιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Netflix
Netflix © John-Mark Smith/Getty Images/Ideal Image

To Netflix παίρνει μέτρα για περιοριστεί ο διαμοιρασμός των κωδικών εκτός του βασικού χρήστη ενός λογαριασμού.

Ένα νέο πρόγραμμα χρέωσης των χρηστών που μοιράζονται τον κωδικό τους με άλλους χρήστες εκτός σπιτιού εξετάζει η Netflix, έπειτα από πολλά χρόνια που κάνει τα «στραβά μάτια».

Το δοκιμαστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες σε τρεις μικρότερες αγορές — τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού. Οι χρήστες που μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δύο «υπολογαριασμούς» για άτομα εκτός του νοικοκυριού τους, με επιπλέον χρέωση — 2,99 δολάρια το μήνα στην Κόστα Ρίκα, για παράδειγμα — και αυτοί οι χρήστες θα χρειάζονται κωδικό επαλήθευσης για να συνδεθούν.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Netflix ανέφερε ότι προσπαθεί τρόπους «να επιτρέψει στα μέλη που μοιράζονται τους κωδικούς τους εκτός σπιτιού να το κάνουν εύκολα και με ασφαλή τρόπο, ενώ θα πληρώνουν λίγο παραπάνω. Πάντα διευκολύναμε άτομα που ζουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό τους στο Netflix, με λειτουργίες όπως ξεχωριστά προφίλ και διαφορετικές ροές περιεχομένου στα πακέτα standard και premium. Αν και οι ρυθμίσεις αυτές ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, δημιούργησαν ωστόσο κάποια σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς μπορεί κάποιος να μοιραστεί το Netflix», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία. 

Ως αποτέλεσμα, ο κολοσσός του streaming αναφέρει ότι επηρεάζεται η ικανότητά του να επενδύει «σε καταπληκτικές νέες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες για τα μέλη μας».

Έτσι, η Netflix ανακοίνωσε δύο νέες επιλογές: το «Επιπλέον Μέλος» και τη «Μεταφορά Λογαριασμού».

Οι συνδρομητές της στα πακέτα standard και premium θα χουν τη δυνατότητα να προσθέτουν υπό-λογαριασμούς για ακόμη και δύο άτομα που δεν ζουν στο ίδιο νοικοκυριό. Τα «Επιπλέον Μέλη» θα έχουν πρόσβαση στο Netflix, μαζί με δικό τους προφίλ και κωδικούς, αλλά θα πληρώνουν συνδρομή σε έκπτωση.

Από την άλλη, η «Μεταφορά Λογαριασμού» θα επιτρέπει στα μέλη να μεταφέρουν πληροφορίες από τον λογαριασμό τους – όπως τι έχουν δει – σε έναν νέο λογαριασμό, για τον οποίο φυσικά θα πληρώνουν.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές διασκέδασης, οπότε προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι τα όποια νέα χαρακτηριστικά θα είναι ευέλικτα και χρήσιμα για τα μέλη της που χρηματοδοτούν όλες τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές σειρές. Θα εργαστούμε ώστε να κατανοήσουμε τη χρηστικότητα των νέων αυτών χαρακτηριστικών προτού προχωρήσουμε στις αλλαγές και σε άλλες περιοχές του κόσμου», καταλήγει η ανακοίνωση της Netflix.

Ενώ το Netflix είχε περίπου 222 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2021, μια έρευνα της εταιρείας Magid τον Φεβρουάριο του 2020 έδειξε ότι περίπου το ένα τρίτο των συνδρομητών μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους με κάποιον εκτός του νοικοκυριού τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ