TV & Media

Πόλεμος Ουκρανία: Διακόπτουν μεταδόσεις στη Ρωσία CNN και CBS

Είχαν ήδη αποχωρήσει BBC και Bloomberg

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένα – ένα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα διακόπτουν τις μεταδόσεις τους στη Ρωσία. Στη λίστα CNN, καναδικό CBS, BBC και Bloomberg.
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ | ΦΩΤΟ: EPA/ERIK S. LESSER

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένα – ένα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα διακόπτουν τις μεταδόσεις τους στη Ρωσία. Στη λίστα CNN, καναδικό CBS, BBC και Bloomberg.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN θα διακόψει τη μετάδοσή του στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του. «Το CNN θα σταματήσει να μεταδίδει στη Ρωσία όσο θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε την κατάσταση και τα επόμενα βήματά μας», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Λίγο νωρίτερα, το καναδικό CBC είχε ανακοινώσει ότι σταματά «προσωρινά» η δουλειά των δημοσιογράφων του στη Ρωσία, λόγω του καινούριου νόμου που προβλέπει ποινές κάθειρξης στην περίπτωση που μεταδίδονται «ψευδείς πληροφορίες για τον στρατό», με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

«Για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και των εργαζομένων μας στη Μόσχα, διακόπτουμε προσωρινά τις δημοσιογραφικές δραστηριότητές μας στη Ρωσία», ανέφερε. Το καναδικό κανάλι εξέφρασε έντονη ανησυχία για τον νόμο που «στοχεύει στην ποινικοποίηση της ουδέτερης και αμερόληπτης δημοσιογραφικής κάλυψης της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία και τη Ρωσία».

Παρόμοια απόφαση έλαβε το πρωί της Παρασκευής και το βρετανικό BBC, ενώ ακολούθησε και το Bloomberg.

Το απόγευμα η Μόσχα μπλόκαρε την πρόσβαση στο Facebook και στο Twitter.

Οι Ρώσοι πολίτες θα αρκούνται στο εξής στην ενημέρωση μόνο από τα κρατικά μέσα καθώς η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της χώρας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μπλόκαρε το Τwitter και το Facebook ως απάντηση - όπως υποστηρίζει - στους περιορισμούς στην πρόσβαση σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην πλατφόρμα της, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ