1821 Digital Gallery
Η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στη ΝΔ: «Η Πειραιώς έχει έτοιμη τη λίστα με εκείνους που θέλει να φύγουν από το Ραδιομέγαρο»

Η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στη ΝΔ: «Η Πειραιώς έχει έτοιμη τη λίστα με εκείνους που θέλει να φύγουν από το Ραδιομέγαρο»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την επανίδρυση της ΕΡΤ
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ανταπαντά στη ΝΔ και στην ανακοίνωσή της για τις προθέσεις της να δημιουργήσει μια νέα ακομμάτιστη ΕΡΤ, στην οποία δεν θα έχουν θέση οι πάσης φύσεως Καλφαγιάννηδες και οι συμβασιούχοι κομματικοί γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά την πρώτη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους συνδικαλιστών της ΕΡΤ στις αρχές της εβδομάδας. 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστηρίζει ότι η Πειραιώς έχει έτοιμη τη λίστα με τα στελέχη που θέλει να φύγουν από το Ραδιομέγαρο, κάνει λόγο για ακροδεξιά στροφή της ΝΔ και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να πείσει την ελληνική κοινωνία για τις  αγαθές προθέσεις του.

Αναλυτικά στην απάντησή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει: 

Σχετικα
Λατινοπούλου κατά ΝΔ: Η αριστερά φτερνίζεται και η ΝΔ παθαίνει πνευμονία
Λατινοπούλου κατά ΝΔ: Η αριστερά φτερνίζεται και η ΝΔ παθαίνει πνευμονία

«Την καλύτερη επιβεβαίωση για τις αλήθειες του περιεχομένου της χθεσινής μας ανακοίνωσης, την προσέφερε το γραφείο τύπου της ΝΔ με τη σημερινή του «απάντηση» στην ΠΟΣΠΕΡΤ.

Χωρίς φυσικά να απαντούν σε τίποτα απ' όσα έχει εδώ και χρόνια θέσει στον δημόσιο διάλογο η ΠΟΣΠΕΡΤ, συνέταξαν ένα κείμενο στα χνάρια της ρητορικής Σαμαρά , Μουρούτη, Βορίδη, Άδωνη κ.ά., δικαιώνοντας την ακροδεξιά τους νέα ιδιοσύσταση.

Ένα κείμενο που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους και το Σύνταγμα , περιφρονεί την βούληση του 77% των εργαζομένων που εξέλεξαν με νόμιμες και απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες , στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ το νέο της Δ.Σ , το οποίο χαρακτηρίζει «δράκα συνδικαλιστών» , διευκρινίζοντας επιτέλους τι εννοούσε ο αρχηγός τους όταν έλεγε ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις στην ΕΡΤ» (πριν τρεις μήνες είχε δηλώσει το αντίθετο) αλλά και πως θα γίνει στην πραγματικότητα η «αξιολόγηση» των υπαλλήλων : “Στη νέα ακομμάτιστη Ε.Ρ.Τ. που είναι αποφασισμένη να επανιδρύσει η Νέα Δημοκρατία, προφανώς δεν θα έχουν καμία θέση οι πάσης φύσεως Καλφαγιάννηδες και οι συμβασιούχοι κομματικοί γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ….

Σχετικα
Πολιτική στη ρεαλιστική πλευρά της Ιστορίας
Πολιτική στη ρεαλιστική πλευρά της Ιστορίας

Ομολογούν δηλαδή όχι μόνο την ταύτισή τους με τις ακροδεξιές απόψεις του Σαμαρά ο οποίος μετά το πραξικόπημα του μαύρου παρουσίαζε δημόσια τα χαρακτηριστικά της δικής του «αξιολόγησης» λέγοντας «ξώπορτα» ότι «στην ΕΡΤ διορίζονταν αριστεροί», οι οποίοι μάλιστα σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Βορίδη θεωρούνται φορείς «ελλαττωματικής ιδεολογίας», αλλά και ότι από τώρα έχουν έτοιμη τη λίστα με εκείνους που θα διώξουν , ενώ ταυτόχρονα έχουν το θράσος να μιλούν για μια «νέα ακομμάτιστη …πολυφωνική ΕΡΤ» .

Ακολουθώντας πιστά τα αλήστου μνήμης πολιτικά κριτήρια των μετεμφυλιακών κρατικών υπηρεσιών ασφάλειας , σύμφωνα με τα οποία «πας μη εθνικόφρων είναι κομμουνιστής-μίασμα», το γραφείο τύπου της ΝΔ με τη σημερινή του ανακοίνωση , ξεχνά την κριτική που έχει ασκήσει κατά την άσκηση των συνδικαλιστικών της καθηκόντων η ΠΟΣΠΕΡΤ προς όλους (μη εξαιρουμένης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) και κατατάσσει όσους εργαζόμενους την στηρίζουν στους «Καλφαγιάννηδες» - «κομματικούς γκαουλάϊτερ» τους οποίους φυσικά όπως διευκρίνισε θα ξεφορτωθεί …σύντομα.

Με «λίστες του Σίντλερ», νοοτροπία έκτακτων μετεμφυλιακών στρατοδικείων και προαναγγελία πογκρόμ εναντίον εργαζομένων, δεν μπορείς κ. Μητσοτάκη να πείσεις κανέναν για τις …καλές σου προθέσεις όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην ΕΡΤ αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

ΥΓ: Ακόμα περιμένουμε τις απαντήσεις σας κ. Μητσοτάκη».

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5