Visual Browsing
Athens 102.5 Voice

Στο κόκκινο: Απολύσεις με ψωμί και τριαντάφυλλα στο σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με εφτά τριαντάφυλλα και μια φρατζόλα ψωμί παρέλαβαν τις απολύσεις τους -καθώς και τριών ακόμα συναδέλφων τους που είχαν απολυθεί παλιότερα- τα τέσσερα μέλη της απεργιακής επιτροπής του ραδιοσταθμού «105,5 στο Κόκκινο».

Embedded rich media on Facebook

Η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων στον Ρ/Σ "105,5 στο Κόκκινο" πηγαίνει να παραλάβει τις απολύσεις της κρατώντας ένα...

Gepostet von Yannis Androulidakis am Mittwoch, 7. Februar 2018

Λεπτομερέστερα,  τα μέλη της απεργιακής επιτροπής πήγαν τα σχετικά δώρα στη διοίκηση του σταθμού,  «γιατί η εργατική τάξη απολύεται με ψωμί και τριαντάφυλλα», όπως έγραψε στη σελίδα του στο fb ο κ. Γιάννης Ανδρουλιδάκης, ένας από τους απολυμένους. 

Σχετικα
Το μάθημα του ΣΥΡΙΖΑ
Το μάθημα του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εργαζόμενοι στον κομματικό ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν συμπαράσταση από τις  δημοσιογραφικές ενώσεις, ενώ καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης σήμερα Πέμπτη μεσημέρι στις 12, έξω από το κτίριο του σταθμού, Σαρρή 19, Ψυρρή. 

Η ανακοίνωση του σωματείου:

«Το προκλητικό θέατρο του παραλόγου που ζούμε οι εργαζόμενοι στον Ρ/Σ '105,5 στο Κόκκινο', πέρασε σήμερα (Σ.Σ. χτες) το πρωί σε άλλο επίπεδο.

Σχετικα
Σκουρλέτης: «Η συμφωνία κράτους-Εκκλησίας θα προχωρήσει»
Σκουρλέτης: «Η συμφωνία κράτους-Εκκλησίας θα προχωρήσει»

24 ώρες μετά τη θρασύτατη ανακοίνωση του Δ.Σ. της LeftMedia, στην οποία οι εργαζόμενοι κατηγορούμασταν ότι παίζουμε… πολιτικά παιχνίδια, επειδή δεν δεχθήκαμε να μειωθούν οι μισθοί μας στο ποσοστό που μας προτάθηκε και αξιώσαμε διαπραγμάτευση, 12 ώρες αφότου το ίδιο Δ.Σ. μας κάλεσε να κάνουμε 'μεγαλύτερη συνέλευση' για να επαναλάβουμε την συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε η προηγούμενη συνέλευση, 3 ώρες πριν γίνει η συνέλευση που μας ζητήθηκε, το Δ.Σ. ανακοίνωσε τις απολύσεις ακόμα 4 συναδέλφων μας.

Κατά 'σύμπτωση', πρόκειται για τα μέλη που συγκροτούσαν την απεργιακή επιτροπή που προέκυψε από τις συνελεύσεις του Ιανουαρίου (Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Μελίνα Βελιμέζη, Νίκος Μπιτσιμέας, Ειρήνη Προμπονά).

Οι απολύσεις αυτές, που αυξάνουν τον αριθμό των απολυμένων στους επτά (κι ενώ η διοίκηση ενημερώνει ότι ο αριθμός θα φτάσει τους 20), είναι ξεκάθαρα εκδικητικές και παράνομες και έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων. Απαιτούμε την ανάκλησή τους. Σημειώνεται, ότι 5 από τους συναδέλφους που απολύθηκαν έχουν προσφύγει στο ΣΕΠΕ, γεγονός που ενισχύει το γεγονός της επιλογής των απολύσεων με εκδικητική διάθεση.

Σε όλο αυτό το διάστημα, από τις 18 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι επιλέξαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας να απαντήσουμε σχεδόν σε κάθε συκοφαντία που εκτοξεύθηκε εναντίον μας. Η υπομονή έχει όμως όρια.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι 'αδιάλλακτοι' εργαζόμενοι κάναμε διαφορετικές εναλλακτικές προτάσεις σε 8 συνελεύσεις με τις οποίες καλούσαμε τη διοίκηση σε διαπραγμάτευση προκειμένου να καταλήξουμε σε μια κοινή απόφαση, η οποία θα συνδύαζε τη βιωσιμότητα του σταθμού με τη βιωσιμότητα των εργαζομένων του. Η τελευταία από αυτές, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, είχε συγκεκριμένες αριθμητικές προτάσεις μείωσης του μισθολογικού κόστους, τις οποίες εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ να μεταφέρουν. Παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις μας, το Δ.Σ. έβρισκε πάντα ένα παράθυρο για να αρνηθεί το διάλογο, υποστηρίζοντας ότι αυτός ολοκληρώθηκε με το τελεσίγραφο 'οριζόντιες μειώσεις ή απολύσεις' της 6ης Νοεμβρίου. Ενδεικτικά της αλλοπρόσαλλης τακτικής εμπαιγμού της διοίκησης είναι οι ήξεις αφήξεις σχετικά με την πρόθεση της για 'εθελούσιες' αποχωρήσεις καθώς απέναντι στις διαθέσεις συναδέλφων να αποχωρήσουν, προέταξε τις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στον '105,5 στο Κόκκινο' δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι και ότι οι ζωές μας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο τελεσιγράφων. Θα υπερασπιστούμε τις εργασιακές θέσεις και το βιοτικό επίπεδο των συναδέλφων μας.

Η Γ.Σ. των εργαζομένων του '105,5 στο Κόκκινο', την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα (30 μέλη):

-Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων στον σταθμό, τόσο των 4 μελών της απεργιακής επιτροπής όσο και των τριών συναδέλφων που απολύθηκαν τον Ιανουάριο.

-Ζητάμε από τα σωματεία μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ) την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, μέχρι την ανάκληση όλων των απολύσεων.

-Κάνουμε χρήση του αέρα του σταθμού για απεργιακές εκπομπές, κατά τη διάρκεια της απεργίας.

-Προχωράμε σε συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσουμε τις θέσεις μας.

-Επιμένουμε στην συγκεκριμένη πρότασή μας για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, και ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ να τη διαπραγματευθούν, χωρίς απολύσεις.

-Καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε εργαζόμενη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα μας, αύριο (Σ.Σ. σήμερα) Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τον σταθμό, Σαρρή 19 στου Ψυρρή» .

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5