1821 Digital Gallery
Γιατί βγήκα μπροστά: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε Βήμα και Νέα

Γιατί βγήκα μπροστά: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε Βήμα και Νέα

Προσωπικό άρθρο του νέου ιδιοκτήτη του ΔΟΛ
LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports

Προσωπικό άρθρο του επιχειρηματία κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) φιλοξενούν τόσο «Τα  Νέα» που κυκλοφόρησαν χτες Σάββατο 19 Αυγούστου, όσο και «Το Βήμα» που ξανακυκλοφόρησε σήμερα Κυριακή, μετά από ολιγοήμερη διακοπή, κατά τη μεταβατική φάση.

Το άρθρο του κ. Μαρινάκη, που είναι και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, είναι το εξής:  

«Αυτό που φαινόταν άπιαστο όνειρο πριν από μερικούς μήνες, έγινε πραγματικότητα: ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’ και ‘ΤΑ ΝΕΑ’ επέζησαν – χωρίς να χάσουν την ψυχή τους. Και μαζί τους σώθηκε και το Αρχείο τους, ο καθρέφτης της Ελληνικής Ιστορίας των τελευταίων ενενήντα χρόνων.

Λόγω των κρίσιμων συγκυριών ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ την έγκυρη ανεξάρτητη ενημέρωση, με ιστορικό βάρος, άποψη και πρόταση. Αυτό ακριβώς που ο Αναγνώστης περιμένει από ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’ και ‘ΤΑ ΝΕΑ’. Τις λίγες ημέρες που δεν εκδόθηκαν νιώσαμε όλοι τι έλειψε από τον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα. Και αναμετρούμε τι θα σήμαινε για τον τόπο, εάν αυτή η απουσία ήταν οριστική. Ή αν συνέχιζαν την έκδοσή τους αποξενωμένες από το πνεύμα τους και τις αρχές τους, εξαρτώμενες ή εκβιαζόμενες από τον οιονδήποτε ισχυρό.

Σχετικα
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, νέος πρόεδρος της Super League
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, νέος πρόεδρος της Super League

Για να μη γίνει αυτό βγήκα μπροστά. Μέσα από μια διάφανη διαδικασία και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και τους νόμους που έχουν θεσμοθετηθεί για τα ΜΜΕ. Και με τη θέληση να εξασφαλίσω την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξή τους πάνω σε υγιείς βάσεις.

Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων ούτε έχω οιεσδήποτε δεσμεύσεις απέναντι στον οιονδήποτε. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

‘ΤΟ ΒΗΜΑ’ και ‘ΤΑ ΝΕΑ’ είναι κάτι ξεχωριστό – ενσαρκώνουν τις καλύτερες παραδόσεις της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου. Και θα συνεχίσουν την παράδοσή τους με τις ίδιες αρχές, με πρώτες τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Με Όραμα και χωρίς εξαρτήσεις από ποικίλα συμφέροντα και παρέες. Με γνώμονα την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του, που τους θέλουμε δυνατούς και περήφανους, να μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, να μπορούν να διεκδικούν ό,τι τους ανήκει στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων. Με πίστη σε μια Δημοκρατία χωρίς αδιέξοδα, εκβιασμούς, σκευωρίες και πιέσεις, όπου Μικροί και Μεγάλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και θα απολαμβάνουν τον ίδιο σεβασμό. Με αίσθημα Ευθύνης και με Ευαγγέλιο την έγκυρη και σφαιρική πληροφόρηση του Αναγνώστη για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον Κόσμο σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Με μαχητικότητα, αλλά χωρίς φανατισμό – δίνοντας βήμα και στη διαφορετική, αλλά τεκμηριωμένη και με ευπρέπεια διατυπωμένη, γνώμη. Ακριβώς όπως το περιμένει ο Αναγνώστης από ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’ και ‘ΤΑ ΝΕΑ’. Που δύναμή τους είναι οι Αναγνώστες τους – οι άνθρωποι που η γνώμη τους μετράει. Θα κάνουμε το παν για να μην τους απογοητεύσουμε.

Αγαπάμε τον ανήφορο, τον δύσκολο δρόμο. Είμαστε δυνατοί. Έχουμε πίστη. Είμαστε Ελεύθεροι».

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5