Γυναίκες με χρωματιστά ρούχα καθισμένες σε καρέκλες σε παραλία
© Rene Habermacher
Shopping

Η νέα, φανταστική καμπάνια Kalogirou

Τον τελευταίο καιρό η γνωστή μάρκα υποδημάτων φτιάχνει καμπάνιες που μοιάζουν κινηματογραφικές ταινίες που δεν θέλεις να τελειώσουν.

Η νέα καμπάνια Kalogirou είναι μια ωδή στα Hamptons και το Grey Gardens.

Καλώς ήρθατε στη νέα εποχή. Η Kalogirou, έπειτα από δυο χρόνια πανδημίας και παγκόσμιας εσωστρέφειας, κάνει το πρώτο βήμα κι έρχεται να γιορτάσει με φως, τόλμη, χρώμα. Αγκαλιάζει τις τάσεις της χρονιάς, όπως τα πολύχρωμα mules που αστράφτουν. Τα καταπληκτικά Mach & Mach ή τα λαμπερά της Bettina Vermillon, τα Jimmy Choo, τα Sergio Rossi και τα By Far βρίσκουν τον χώρο τους στις προθήκες των καταστημάτων και του online store Kalogirou. Τα φίνα cage strap σανδάλια Alevi δίπλα στις slingback γόβες με chunky τακούνια Casadei και τα ιριδίζοντα Giuseppe Zanotti. Αυτές είναι οι αξίες της Kalogirou: δίπλα στην παράδοση των μεγάλων οίκων που τιμούν τη γυναικεία υπόδηση, η Kalogirou πάντα θα προτείνει αναδυόμενους σχεδιαστές και πολλά υποσχόμενα ταλέντα, όπως ο Jacquemus. Έτσι, η μια γενιά δίνει το χέρι στην επόμενη κι όλες οι τάσεις υποστηρίζονται κι εκπροσωπούνται.

Κοπέλα ξαπλωμένη μπρούμυτα σε ξύλινη εξέδρα
© Rene Habermacher

Κοπέλα σε δύο εκδοχές με διαφορετικά ρούχα, αριστερά πίνει νερό από λάστιχο, δεξιά στηρίζεται σε σχοινί απλώματος ρούχων και κοιτάζει μακριά
© Rene Habermacher

Το σύμπαν της Kalogirou αντανακλάται σε κάθε καρέ του fashion film για τη σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2022. Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της μαμάς και της συνονόματης κόρης Edith Beale, της θείας και ξαδέρφης της Τζάκι Κένεντι που ζούσαν στα Xάμπτονς και σ' έναν δικό τους, απομονωμένο κόσμο. Εκκεντρικές και στιλάτες, ορίζουν αρμονικά την αισθητική του φιλμ που οι μεταξωτές μαντήλες γίνονται headpieces και ο χρόνος μοιάζει ρευστός, αμετάβλητος. Το μέλλον περπατάει δίπλα στο παρελθόν, άλλοτε τέμνονται κι άλλοτε απομακρύνονται. H απίθανη ματιά του creative director, Νίκου Υφαντή, το signature styling της πολύ ταλαντούχας Dada Ιωαννίδου και οι φωτογραφίες- έργα τέχνης του Rene Habermacher δημιουργούν τον πλανήτη «Cosmic Gardens» σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεολόγου.

KALOGIROU Spring Summer 2022 Fashion Film 'Cosmic Gardens'

«This is a revolutionary costume», συνήθιζαν να λένε στο Grey Gardens και στο fashion film απολαμβάνουμε tote τσάντες, πορτοφόλια και λαμπερά clutches των μεγαλύτερων σχεδιαστών να παρελαύνουν. Ανάμεσά τους, τα ανδρικά looks με παστέλ loafers μοιάζουν να ξεπηδούν από τη φαντασία. Ή μήπως από την μνήμη; Τα πλάνα είναι σφιχτά: ένα ζευγάρι παπούτσια διαδέχεται ένα ζευγάρι που χαλαρώνει σε μια βάρκα. Ένα ζευγάρι φλαμίνγκο διαδέχεται ένα ζευγάρι παιδιών που ξεδιψά από το ίδιο λάστιχο. Στο επόμενο πλάνο, γενιές και οράματα μπλέκονται. Η μαμά και η κόρη, το παρελθόν και το μέλλον. Λίγο πριν πέσει ο ήλιος, το κόκκινο της ελπίδας περπατά με βήμα αποφασιστικό πάνω στα Alevi Thea πέδιλα δίπλα στο κύμα.

Γυναίκες καθισμένες με απλωμένα τα πόδια σε ξύλινα πλατφόρμα στη θάλασσα
© Rene Habermacher

Άνδρες με καλοκαιρινά ρούα, αριστερά  κάθεται σε καρέκλα και κοιτάζει μακριά. δεξιά κρατάει λάστιχο με νερό
© Rene Habermacher

Είναι πολλοί οι λόγοι που αγαπάω την Καλόγηρου. Για το κατάστημα- τοπόσημο της Πατριάρχου Ιωακείμ, για τα Dolce Gabbana derbies μου και τα Paciotti με το χρυσό τακούνι της Μίας για την ημέρα που δεν μου πάτησε το πόδι, για τα βήματα αστικής καλαισθησίας σε μια χώρα που δεν σταματά να αλλάζει. Οι πρόσφατες καμπάνιες τους είναι ένας ακόμη λόγος. Πάνω στην καταιγιστική μουσική Bang Boom (Cosmic Sound System) εξελίσσεται η δράση: το τοπικό γίνεται ουτοπικό. Η ποίηση συναντά την ουτοπία και τα όρια είναι ρευστά: ο χρόνος μένει στάσιμος ή τρέχει σε παράλληλες τροχιές; Η θάλασσα εκτείνεται στο άπειρο ή μήπως είναι ουρανός στην άκρη του ορίζοντα;

Άνδρας και γυναίκα με ρούχα ξαπλωμένοι σε μια δεμένη στην προβλήτα βάρκα
© Rene Habermacher

Αριστέρα γυναίκα με ηλικιώμενη ποζάρουν, στο κέντρο γυναίκα όρθια με πράσινο φόρεμα με κρόσια και δεξιά γυναίκα με μεγάλη τσάντα και μαντήλι στο κεφάλο σκύβει να φτιάξει το παπούτσι της.
© Rene Habermacher

Οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό δεν υπάρχουν πια. Για τους πρωταγωνιστές, ο χώρος και ο χρόνος δεν υπακούν σε κανόνες. Καλωσορίζουν με μοναδικό τρόπο μια νέα εποχή, στην οποία ο καθένας έχει πλέον τη δυνατότητα να εφεύρει τον εαυτό που επιθυμεί. Τo meta περιβάλλον δανείζεται pixels, fashion αναφορές και την παράδοση Kalogirou που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά περισσότερα από 130 χρόνια τώρα.

Γυναίκα με κατακόκκινα ρούχα καθισμένη σε ποδήλατο οδηγάει πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα
© Rene Habermacher

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice