Still Want My X: Μεταξωτά εσώρουχα made in Greece

Υπάρχει το ιδανικό εσώρουχο; Η Σοφία, η δημιουργός του Still Want My X, έχει την απάντηση

Still Want My X: Ένα ελληνικό brand με μεταξωτά εσώρουχα υψηλής ραπτικής για όλους τους σωματότυπους γυναικών.

Στο εργαστήριό της στο Κουκάκι, την πιο hip γειτονιά της πόλης, η Σοφία τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργεί με τις ραπτομηχανές της μεταξωτά εσώρουχα. Η Σοφία είναι το πρόσωπο πίσω από το Still Want My X, ένα ελληνικό brand με μεταξωτά εσώρουχα υψηλής ραπτικής για όλους τους σωματότυπους γυναικών

Με υποδέχεται στον χώρο της, με ξεναγεί και η συζήτηση ξεκινά με αυτό που μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον, όταν είχε πέσει το μάτι μου στο όνομα του brand σε ένα scroll στα καταστήματα στο Instagram. Γιατί Still Want My X; Η Σοφία μου εξηγεί πως ήταν σε μια περίεργη περίοδο στη ζωή της, σχετικά με τα ερωτικά. «Ρωτούσα πολλές γυναίκες διαφόρων ηλικιών στη σχολή μόδας που φοιτούσα, με όλες να μου λένε πως δεν κατέληξαν με τον έρωτα της ζωής της. Κατέληξα σε αυτό το όνομα βέβαια μετά από αρκετή έρευνα στις εταιρείες εσωρούχων, έψαξα να καταλάβω τι μήνυμα δίνουν μέσα από το όνομά τους, τι εκπροσωπούν, γιατί ήθελα και εγώ να είμαι μέρος της αλυσίδας της σχολής ακριβών εσωρούχων, οπότε αντιλήφθηκα πως πίσω από όνομά τους υπάρχει ένα μυστήριο, κάτι kinky, αλλά μέσα σε όρια, για παράδειγμα τα brand Victoria’s Secret και Kiki de Montparnasse. Κάπως έτσι κατέληξα στο όνομα. Δεν ήταν συνηθισμένο να παραδέχεσαι ότι θες τον πρώην σου». 

Η Σοφία στο εργαστήριό της στο Κουκάκι.
Η Σοφία στο εργαστήριό της στο Κουκάκι. © Ευτέρπη Μουζακίτη/ Athens Voice

Το Still Want My X επικεντρώνεται αποκλειστικά στα μεταξωτά εσώρουχα, τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες και τα scrunchies. Η Σοφία μου εξηγεί ότι επέλεξε το μετάξι γιατί είναι ένα υλικό που ωφελεί το δέρμα. Είναι υποαλλεργικό, δεν αναπαράγονται μικροοργανισμοί, βοηθά στην υγεία, στην όψη του δέρματος και στη μείωση ρυτίδων λόγω της λείας επιφάνειάς του. Μάλιστα, η μεταξωτή μαξιλαροθήκη δεν ηλεκτρίζει και δεν φριζάρει τα μαλλιά, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. 


«Το feedback που δέχομαι είναι πολύ θετικό. Στην αρχή δεν περίμενα ότι θα δουν τόσο έντονη διαφορά. Υπάρχουν παραδείγματα γυναικών που είχαν συγκεκριμένα γυναικολογικά προβλήματα και έστειλαν μήνυμα ότι βελτιώθηκαν ή τους πέρασαν, λόγω της συστηματικής χρήσης των εσωρούχων από μετάξι».

Εσώρουχα Still Want My X.

Η Σοφία, που σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Λονδίνο και μετά στη Νέα Υόρκη, γύρισε στην Ελλάδα και μέσα σε μια περίοδο απογοήτευσης από τον χώρο τέχνης, αποφάσισε εντελώς ξαφνικά να στραφεί στον χώρο της μόδας. «Μου αρέσουν πολύ τα όμορφα αντικείμενα. Δεν είμαι άνθρωπος που θα περιόριζα την ομορφιά σε συγκεκριμένες αγορές. Όταν σπούδαζα στο εξωτερικό, πολλές φορές έκανα οικονομία ακόμα και στο φαγητό, για να αγοράσω Agent Provocateur στις εκπτώσεις. Ήδη είχε μπει ένα μικρόβιο. Όσο μεγάλωνα, είχα πρόβλημα στα μεγέθη εσωρούχων, λόγω του σωματοτύπου μου και, μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα, δεν είχα πολλές επιλογές. Οπότε σκέφτηκα, εφόσον αποφάσισα να δημιουργήσω κάτι σε εσώρουχο, ας είναι όσο πιο ιδανικό γίνεται». 

Η Σοφία στο εργαστήριό της στο Κουκάκι.
Η Σοφία στο εργαστήριό της στο Κουκάκι. © Ευτέρπη Μουζακίτη/ Athens Voice

Όλα τα εσώρουχα είναι σχεδιασμένα από το μηδέν. Όπως εξηγεί, το πιο σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες με τα εσώρουχα είναι τα νούμερα, καθώς δεν είναι true to size. «Για αυτό τον λόγο, έχω κάνει διαφορετικό structure στα νούμερα. Δίνω τη δυνατότητα σε κάθε κοπέλα, όποιες και να είναι οι διαστάσεις της, είτε plus size είτε μικρόσωμη, να στείλει το μέγεθός της και να το φτιάξουμε στα μέτρα της. Βάζω το σχέδιο πάνω στο μετάξι, το κόβω, μετά περνάει από τρεις μηχανές, με διαφορετικές ραφές, βάζω τα ταμπελάκια και voilà!». 

Εσώρουχα Still Want My X.

«Μερικά εσώρουχα μοιάζουν με μαγιό. Θεωρώ ότι είναι πολύ ωραίο ότι μπορεί να είναι τόσο διαφορετικό, sexy και funny ένα εσώρουχο, που να μην θυμίζει καν εσώρουχο εκ πρώτης όψεως». 

Η φροντίδα και η επιλογή του σωστού υφάσματος για την ευαίσθητη περιοχή είναι για τη Σοφία μια αναγκαία αλλαγή που πρέπει να ακολουθήσει μια γυναίκα. «Απευθύνομαι στις νέες γυναίκες και θέλω να τις βοηθήσω να κάνουν πιο comfy την καθημερινότητά τους. Για αυτό και πάντα συμβουλεύω τις γυναίκες που αγοράζουν μεταξωτά εσώρουχα, να μην τα φορούν μόνο σε special occasions αλλά καθημερινά. Εκεί θα δουν τη διαφορά και μετά δύσκολα θα επιστρέψουν σε εσώρουχα που το υλικό του δεν είναι μετάξι». 

Γυναίκες φορούν εσώρουχα Still Want My X.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice