Αυτόν τον σωματότυπο ψάχνουν οι γυναίκες σε έναν άντρα

Συγγνώμη, Chris Hemsworth!

Η ετήσια έρευνα των αμερικανικών γυμναστηρίων Planet Fitness αποκαλύπτει αν οι γυναίκες προτιμάνε άντρες με 6-pack ή με κοιλίτσα

Μπορεί ο κινηματογράφος, η τηλεόραση και οι πασαρέλες να προωθούν κυρίως τους άντρες με τους αψεγάδιαστους κοιλιακούς, τύπου Chris Hemsworth, ως το ιδανικό που ψάχνουν οι γυναίκες, αλλά ίσως τα πράγματα να μην είναι ακριβώς έτσι. Μία έρευνα των αμερικανικών γυμναστηρίων Planet Fitness, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, έδειξε ότι το 65% των γυναικών προτιμάνε άντρες με τον «σωματότυπο του μπαμπά» (dad bod).

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν σωματότυπο που απέχει εξίσου από τα δύο άκρα (υπερβολικά γυμνασμένος/υπέρβαρος). Είναι το σώμα που κατά πάσα πιθανότητα θα συναντήσουμε σε έναν άντρα που γυμνάζεται ελαφρώς περιστασιακά (ίσως παίζοντας μπασκετάκι) και δεν φοβάται να φάει πολλά λιπαρά μη τυχόν και χαθεί η γράμμωση, ούτε να πιει μία μπύρα παραπάνω.

Η προτίμηση, βέβαια, στον «σωματότυπο του μπαμπά» δεν περιορίζεται μόνο στις γυναίκες, αλλά φαίνεται ότι έχει κερδίσει και τους άντρες. Το 79% των αντρών με αυτό το σώμα δηλώνουν χαρούμενοι με το σώμα τους, ενώ 4 στους 5 άντρες και γυναίκες θεωρούν αυτόν τον σωματότυπο ως ένδειξη αυτοπεποίθησης του άντρα που τον φέρει.

Γιατί, όμως, οι γυναίκες προτιμάνε αυτούς τους άντρες έναντι των υπερ-γραμμωμένων; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Odyssey, οι λόγοι είναι απλοί και πρακτικοί. Ένας τέτοιος άντρας δεν σε γεμίζει με ανασφάλειες, ούτε σε κάνει να νιώθεις κατώτερη εμφανισιακά, ξέρεις ότι μαζί του θα φας καλά και δεν θα βγαίνετε μόνο για να τρώτε σαλάτες και – το σημαντικότερο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα – μαζί του κάνεις πολύ καλύτερες αγκαλιές.

Αν, λοιπόν, είσαι άντρας και την προηγούμενη βδομάδα ανέβαλες το γυμναστήριο, για να πας για πίτσα και μπύρες με τους φίλους σου, δεν χρειάζεται να νιώθεις τύψεις, αφού όπως φαίνεται έκανες την σωστή επιλογή.  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice