Μαμά και παιδί στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο
© Anastasia Shuraeva / Pexels
Σχεσεις

Χριστούγεννα: Πώς να διώξεις το εορταστικό στρες της μαμάς

Ας θέσουμε ρεαλιστικές προσδοκίες κι ας ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως τους αρμόζει

How are you mum: Το εορταστικό στρες της μαμάς και τι να κάνεις για να το διώξεις.

Η εορταστική περίοδος είναι γεγονός κι έχουν ήδη αρχίσει να μας βομβαρδίζουν οι all time classic διαφημίσεις με μαμάδες οι οποίες είναι πάντα καλοντυμένες με το χαμόγελο στα χείλη να φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα γλυκά με τα παιδιά τους, να παίζουν μαζί τους δίπλα από το δέντρο και να διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια υπό το φως των κεριών.

Πολλές φορές μπαίνουμε στη θέση να αναρωτιόμαστε αν είμαστε καλοί γονείς κι αν κάναμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και η αλήθεια είναι πως αυτές οι διαφημίσεις δεν βοηθάνε και πολύ σε αυτές τις σκέψεις. Αντίθετα, ευθύνονται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για το λεγόμενο στρες των εορτών. Εγώ θα το αλλάξω λίγο και θα το ονομάσω το εορταστικό στρες της μαμάς, η οποία θέλει να τα έχει όλα στην εντέλεια και να δημιουργήσει τις καλύτερες αναμνήσεις για τα παιδιά της.

Θα σου μιλήσω εκ πείρας. Τα παιδιά σου θα είναι πολύ πιο χαρούμενα εάν παίξεις μαζί τους στο χαλί από το να ψάχνεις να βρεις την τέλεια συνταγή για μελομακάρονα. Οι αναμνήσεις τους θα είναι πιο γεμάτες αν το σπίτι είναι ακατάστατο από το να σε βλέπουν να τρέχεις όλη μέρα με το ξεσκονόπανο στα χέρια.

Έτσι, για να διώξεις το άγχος των γιορτών πρέπει πρώτα να κάνεις μία κίνηση. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις μαμάδες των διαφημίσεων και του Instagram. Έπειτα, παρ' το απόφαση πως τα γλυκά από το ζαχαροπλαστείο είναι το ίδιο νόστιμα με τα σπιτικά.

Ένας ακόμη τρόπος για να είσαι πιο ήρεμη είναι να πάρεις όλα τα δώρα όσο το δυνατόν νωρίτερα για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή στα μαγαζιά, όπως και τα ψώνια για το εορταστικό τραπέζι, τουλάχιστον αυτά που δεν χαλάνε μέσα σε λίγες μέρες. Θα σε γλιτώσει από το πολύ τρέξιμο των τελευταίων ημερών.

Επίσης, προγραμμάτισε τι θα μαγειρέψεις, σε ποια πάρκα θέλετε να πάτε με τα παιδιά σας ή ποιες ταινίες θέλετε να δείτε. Αν κάτι από όλα αυτά δεν πάει όπως το είχατε φανταστεί, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Φέτος ας θέσουμε ρεαλιστικές προσδοκίες κι ας ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως τους αρμόζει. Απλά, ήρεμα, γεμάτα αγάπη με τους ανθρώπους που αγαπάμε περισσότερο και με τα μελομακάρονα αγορασμένα από το ζαχαροπλαστείο.

Καλές γιορτές.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice