Ζευγάρι άντρας και γυναίκα, μπροστά σε θάλασσα
© Unsplash/ Milan Popovic
Σχεσεις

Σημάδια που δείχνουν ότι ο πρώην σου θέλει να τα ξαναβρείτε

Όταν ο άλλος δε σου λέει ευθέως τι θέλει, υπάρχει κι άλλος τρόπος να μάθεις

Σχέσεις: Χωρίσατε αλλά δεν ξέρεις αν ο πρώην σου θέλει να τα ξαναβρείτε; Δες μερικά σημάδια που μπορούν να σου αποκαλύψουν πώς νιώθει.

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα λέγαμε όλοι αυτό που σκεφτόμαστε και θα ήμασταν ειλικρινείς με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας. Σε αυτό τον κόσμο όμως, πολλές φορές αποφεύγεις να εκφράσεις όσα νιώθεις είτε από ανασφάλεια είτε από εγωισμό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να παρασυρθείς σε κινήσεις που εκδηλώνουν περισσότερα απ' όσα νομίζεις προκαλώντας σύγχυση στους άλλους. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα χωρισμένα ζευγάρια. Πολλές φορές η επανασύνδεση αργεί ή δεν συμβαίνει καν γιατί ενώ υπάρχουν ακόμη αισθήματα και από τις δύο πλευρές δεν εκφράζονται ή δεν διαβάζονται σωστά τα... σημάδια. Αν με ρωτάς ψηφίζω ειλικρίνεια που σε γλιτώνει από την αναμονή, το άγχος, την υπερανάλυση, την ψυχική φθορά. Αλλά επειδή οι περισσότεροι επιλέγουν το δρόμο της... σιωπής, ορίστε μερικά σημάδια που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν ο πρώην σου θέλει να τα ξαναβρείτε και να κάνεις ένα βήμα πιο κοντά ή πιο μακριά του.

Συχνή επικοινωνία
Τα ζευγάρια που δεν έχουν την κοινή επιμέλεια παιδιών, σκυλιών, σπιτιών, κτλ όταν χωρίζουν δεν έχουν και πολλά να πουν. Ακόμα και το «μένουμε φίλοι» ορίζει φιλική ατμόσφαιρα όταν βρίσκεστε στο ίδιο μέρος ή έστω τυπική επικοινωνία σε γιορτές και γενέθλια. Αν ο πρώην σου σε καλεί καθημερινά ή 3 φορές τη μέρα κάτι πάει λάθος. Ή δεν ξέρει να βάζει όρια ή μάλλον έχει ανάγκη να σου μιλάει και να σε ακούει περισσότερο απ' όσο παραδέχεται.

Τυχαίες συναντήσεις (ή και όχι)
Θα έλεγε κανείς ότι τον βλέπεις πιο συχνά απ' ό,τι όταν βγαίνατε. Τον συναντάς στην καφετέρια, στο σούπερμάρκετ, στο σπίτι ενός φίλου, στη βόλτα με το σκύλο, ακόμα και σε μέρη που δεν περίμενες ότι μπορεί να είναι. Λοιπόν ή σε παρακολουθεί (έχεις δει το You;) ή συμμαχεί με τους φίλους σου ώστε να βρίσκεται συνέχεια μαζί σου. Και στις δύο περιπτώσεις ενδιαφέρεται ακόμα, είναι προφανές.

Πάντα μόνος
Ακόμα κι αν υπάρχει κάποια στη ζωή του φροντίζει να το κρύβει. Δε θέλει να το ξέρεις και το κρατάει κρυφό από τα social ή τους κοινούς σας φίλους. Όταν ξέρει ότι θα σε δει σε κάποιο κοινό μέρος είναι πάντα μόνος ή με τους φίλους του. Το πιθανότερο είναι ότι δε θέλεις να πιστεύεις ότι προχώρησε και αυτή η κοπέλα να είναι -δυστυχώς για εκείνη- το rebound του μέχρι να τα ξαναβρείτε ή να σε ξεπεράσει. Αν πάλι είναι όντως μόνος του και δε διστάζει να αναφέρει κοινές σας όμορφες αναμνήσεις σε συζητήσεις της παρέας, είναι ηλίου φαεινότερον ότι θέλει να είστε ξανά μαζί.

Υποσχέσεις
Η λογική λέει ότι ακόμα κι αν σου έχει υποσχεθεί κάτι, από τη στιγμή που δεν είστε μαζί δεν τον υποχρεώνει τίποτα να το τηρήσει. Επομένως αν μέρες ή μήνες μετά το χωρισμό σας σου στέλνει δώρο εκείνο το βιβλίο που σου είχε υποσχεθεί ότι θα πάρεις πρώτη μόλις κυκλοφορήσει ή επιμένει να κάνει το ταξίδι που είχατε προγραμματίσει μαζί, είναι ξεκάθαρο το πώς νιώθει ακόμα για σένα. Όποιος κι αν ήταν ο λόγος που χωρίσατε, τηρώντας την υπόσχεσή του θέλει να σου δείξει ότι εξακολουθεί να σε σκέφτεται και είσαι σημαντική για εκείνον.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice