Η Τζένη Μελιτά.
Η Τζένη Μελιτά.
Σχεσεις

Μίλα μου βρόμικα: Χαζεύω στο Instagram και με πιάνει άγχος

Μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ να κάνω αλλαγές στο πρόσωπό μου και εγώ ή να αλλάξω πάλι το στιλ που ντύνομαι.

Μίλα μου βρόμικα reloaded με την Τζένη Μελιτά: Χαζεύω στο Instagram και δημιουργεί άγχος για τη ζωή μου, κάνω πράγματα που βλέπω και μετά τα βαριέμαι

Αγαπημένη μου Τζένη, χαζεύοντας στο Instagram όλη μέρα, με πιάνει άγχος. Μήπως να κάνω περισσότερη γυμναστική, 5 φορές την εβδομάδα, μήπως να κάνω κάτι στο πρόσωπό μου και εγώ, μήπως να αλλάξω πάλι το στιλ που ντύνομαι. Πότε θα σταματήσει όλο αυτό; Κάνω πράγματα που βλέπω, και μετά από μία εβδομάδα τα παρατάω, γιατί τα βαριέμαι.

Και πολύ καλά κάνεις και τα παρατάς, γιατί προφανώς καταλαβαίνεις ότι δεν σου ταιριάζουν. Το ταλαίπωρο θα ήταν να επέμενες να τα κάνεις με το ζόρι. Δεν θα σου πω τα συνηθισμένα τσιτάτα και λόγια τοξικής θετικότητας, απλά για να σου πω κάτι. Θέλω απλά να σου πω αυτό που κάνω εγώ για μένα, όταν βλέπω ότι παρασέρνομαι. Όταν, δηλαδή, νιώθω ότι χρησιμοποιώ παθητικά και στον αυτόματο πιλότο τα social media και αυτό με επιβαρύνει, χτυπώντας στις ήδη υπάρχουσες ανασφάλειές μου ή δημιουργώντας νέες που ούτε καν ήξερα πως είχα. Αρχικά υπενθυμίζω στον εαυτό μου πως, άπαξ και μπω στο παιχνίδι της σύγκρισης, χάθηκε η μπάλα. Κάποιος θα έχει πιο αμυγδαλωτά μάτια από μένα, ίσως εγώ έχω πιο πυκνά φρύδια από εκείνον και ίσως ο τρίτος πιο μακριά μαλλιά από όλους μας. Ε, και; Τι βαρετή ζωή θα ήταν αυτή, αν ήμασταν ολόιδιοι; Τώρα, για το αγαπητό Instagram, που όλα μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι. Ακόμα και accounts που ίσως θεωρείς εσύ προνομιούχα, πολλές φορές δεν δημοσιεύουν φωτογραφία ή story, χωρίς φίλτρα. «Μέσα σε όλη αυτή, λοιπόν, την εικονοκεντρική διαδικτυακή μας κουλτούρα, είναι πάρα πολύ εύκολο να νιώσουμε ανεπαρκείς, όταν συγκρίνουμε την ακαταστασία της ζωής μας με τα τέλεια επιμελημένα (το τονίζω!) προφίλ των εικονικών μας φίλων» («Ζωή», Julian Baggini & Antonia Macaro). Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι να συγκριθούμε αναμεταξύ μας. Όλοι δικαιούμαστε να πρωταγωνιστήσουμε στις ζωές μας και το σίγουρο είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν γεννήθηκαν για να παίξουν κομπάρσοι στη δική μας ταινία. Εστίασε σε ό,τι είναι καλό για τη δική σου ζωή και κράτα όσα πραγματικά αποφασίσεις εσύ ότι σου ταιριάζουν. Και μια τελευταία συμβουλή: κάνε ένα γενναίο ξεσκαρτάρισμα σε όσους ακολουθείς και κράτα αυτούς που νοιώθεις ότι έχουν κάτι πραγματικά να σου δώσουν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice