Μια μητέρα κάθεται στον καναπέ αγκαλιά με τα δύο παιδιά της
© Alexander Dummer / Unsplash
Σχεσεις

Βρέφος vs νήπιο. Εσύ τι προτιμάς;

Η κάθε ηλικία έχει τη δική της χάρη και τα μωράκια είναι γλυκούτσικα και τρυφερά και γούτσου, γούτσου

How Are You Mum: Η Σοφία Τσώνου γράφει τους 8 λόγους για τους οποίους προτιμά τη νηπιακή ηλικία των παιδιών σε σύγκριση με τη βρεφική.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη όλοι μου έλεγαν ότι μόλις γεννηθεί το μωρό θα εύχομαι να μπορούσα να σταματήσω τον χρόνο για να χορτάσω το μωρό μου και τη βρεφική του ηλικία. Όταν γέννησα απόρησα με όλους αυτούς, γιατί για εμένα ήταν μια εποχή που ευχόμουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό. Θυμάμαι να λέω, άντε να μεγαλώσει για να μπορώ να παίξω μαζί του, να μιλάμε, να πηγαίνουμε βόλτες, να διασκεδάζουμε κ.ο.κ.

Φυσικά, η κάθε ηλικία έχει τη δική της χάρη και τα μωράκια είναι γλυκούτσικα και τρυφερά και γούτσου, γούτσου αλλά, αν με ρωτάς, εγώ προτιμώ τη νηπιακή ηλικία για τους εξής 8 λόγους.

  1. Μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους. Ερωτήσεις τύπου: «Πού πονάς; Τι θες να φας; Νυστάζεις;», μπορούν να στις απαντήσουν και εσύ μπορείς, επιτέλους, να καταλάβεις τι τους συμβαίνει χωρίς να κάνεις υποθέσεις.
  2. Κοιμούνται περισσότερο την νύχτα και φυσικά κοιμάσαι κι εσύ. Έχει περάσει εδώ και καιρό η περίοδος των κολικών και της οδοντοφυΐας και το παιδάκι σου κοιμάται όλη την νύχτα. Το πολύ-πολύ να σε ξυπνήσει για να διώξεις το τέρας πίσω από την κουρτίνα.
  3. Τρώνε φαγητό χωρίς την βοήθειά σου ή τουλάχιστον αυτά που τους αρέσουν. Όπως π.χ. τοστ, δημητριακά, μακαρόνια, φρούτα. Δεν το λες κι άσχημο για αρχή!
  4. Κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να ντυθούν μόνα τους. Οκ, μπορεί να μοιάζουν σαν να τα έντυσε κάποιος τρελός στυλίστας αλλά η προσπάθεια μετράει, σωστά;
  5. Μπορείτε να δείτε μια παιδική ταινία μαζί. Κάτι που το απολαμβάνετε και οι δυο σας, αφού οι ταινίες για παιδιά είναι το ίδιο διασκεδαστικές και για τους μεγάλους.
  6. Έχουν μάθει να χρησιμοποιούν την τουαλέτα. Τέλος οι πάνες, που σημαίνει πως κάνεις τρελή οικονομία μέσα στον μήνα και επιτέλους, νιώθεις υπέροχα που δεν χρειάζεται να κουβαλάς παντού την τσάντα με τις πάνες, τα μωρομάντηλα κ.λπ.
  7. Ξεκινάνε παιδικό σταθμό. Στιγμή ορόσημο και για τους δυο σας, να βλέπεις το παιδάκι σου να κοινωνικοποιείται και να γίνεται μέλος μιας ομάδας.
  8. Είναι η καλύτερη παρέα στο σούπερ μάρκετ. Σε βοηθάει με τα ψώνια και δεν κλαίει για να πιάσει οτιδήποτε υπάρχει γύρω του. Με ένα μικρό σνακ στο χέρι είναι ικανοποιημένο!

Εσύ ποια ηλικία προτιμάς και γιατί;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice