Οι καλύτερες ατάκες του Sex Education περί σεξ και σχέσεων

Η Τζιν Μίλμπερν μάς έμαθε πολλά, ο γιος της Ότις ακόμα περισσότερα

Οι καλύτερες ατάκες της σειράς Sex Education του Netflix σχετικά με το σεξ, τη σεξουαλικότητα, τις σχέσεις, την εφηβεία.

Οι τρεις κύκλοι της σειράς Sex Education ίσως θα έπρεπε να προβάλλονται στα σχολεία ως μέρος του εκπαιδευτικού τους προγράμματος. Θα ήταν ενδεχομένως ένα από τα πιο ενδιαφέρονται μαθήματα και θα έλυνε τα χέρια του υπουργείου σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση της μαθητιώσας νεολαίας.

Το Sex Education είναι πραγματικά αυτό που λέει ο τίτλος του, μια σειρά Σεξουαλικής Αγωγής, με πολύ συναίσθημα, πολύ χιούμορ και αρκετό δράμα. Και προβληματισμούς που αφορούν το σεξ και τον έρωτα, χωρίς διδακτισμούς και κηρύγματα.

Στην «κλινική του Σεξ», που δημιούργησαν ο Ότις και η Μεβ, δίνονται πολύ εύστοχες συμβουλές σε εφήβους, στην αυλή του σχολείου ακούγονται ατάκες που προβληματίζουν τους εφήβους, στις πολυθρόνες της Τζιν, που είναι σπουδαγμένη σύμβουλος σχέσεων, λέγονται αλήθειες ζωής για ανήλικους και ενήλικους. Σταχυολογούμε τις ατάκες που μας άρεσαν.

Ότις: «Καμιά φορά μας αρέσουν κάποιοι άνθρωποι, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από τη μεριά τους. Και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».

Μεβ: «Δεν θα πρέπει να ντρεπόμαστε που έχουμε σεξουαλικές επιθυμίες. Κάνεις το σεξ να μοιάζεις τρομακτικό, αλλά δεν χρειάζεται ναι είναι. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό και όμορφο και να σου διδάσκει πράγματα για τον εαυτό σου και για το σώμα σου».

Τζιν: «Το σεξ δεν μας ολοκληρώνει».

Ότις: «Ο καθένας έχει ένα σώμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεσαι γι’ αυτό».

Τζιν: «Η συνουσία μπορεί να είναι υπέροχη, μπορεί όμως να προκαλέσει τρομερό πόνο. Αν δεν είσαι προσεκτικός, το σεξ μπορεί να καταστρέψει ζωές».

Ότις: «Δεν έχει καμία σημασία το τι πιστεύει κάποιος στο σχολείο. Είσαι αυτός που είσαι. Μην αφήσεις κανέναν να σου το πάρει αυτό».

Μεβ: «Ο σχολικός χορός είναι μια αμερικανική παράδοση που γιορτάζει τον σεξισμό και προσφέρει μια μη ρεαλιστική εικόνα της ρομαντικής αγάπης».

Ότις: «Κάποια μέρα θα γνωρίσεις κάποιος που θα σε εκτιμήσει γι’ αυτό που είσαι. Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη. Ξέρω πως ένας από όλους θα ανέβει στο φεγγάρι για σένα».

Τζιν: «Δεν ξέρω αν κάποιος από μας καταλαβαίνει τι είναι ο έρωτας. Ξέρω μόνο ότι τον νιώθουμε όταν τον νιώθουμε».

Ότις: «Δεν μπορείς να επιλέξεις το ποιος θα σε γοητεύσει. Δεν μπορείς να κατασκευάσεις μια σχέση».

Έμιλι: «Το να υπερασπίζεσαι αυτά τα οποία πιστεύεις δεν είναι ποτέ χάσιμο χρόνου».

Ότις: «Δεν μπορείς να κολλήσεις χαλμύδια από τον αέρα».

Κάιλ: «Θα πρέπει να προσπαθούμε να ζούμε τη στιγμή γιατί δεν έχουμε πολύ χρόνο. Οπότε, αν αγαπάς κάποιους, θα πρέπει να τους πεις ότι τους αγαπάς. Πρέπει να τους το πεις τώρα. Γιατί αλλιώς ίσως θα είναι αργά».

Ότις: «Δεν θέλω να χρειαστεί να αλλάξω ώστε να κάνω παρέα μαζί σου».

Μορίν: «Όταν αγαπάς κάποιον, υπάρχει ένα μικρό μέρος του εαυτού σου που τρέμει στην ιδέα πως μια μέρα θα τον χάσεις».

Ότις: «Η παρθενία είναι μια κατασκευή».

Τζιν: «Νομίζω πως έχω γίνει υπερβολικά ανεξάρτητη για να κάνω σχέση».

Ότις: «Όλοι έχουμε ελαττώματα και τα σώματά μας κάνουν πράγματα που δεν ελέγχουμε. Όμως πάντα μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο στο να είμαστε ειλικρινείς».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice