Γονείς και παιδιά: 5 tips για να τα βγάλετε πέρα με τις ιώσεις

Όσες και όσοι έχετε παιδάκια προσχολικής ηλικίας με νιώθετε

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ιώσεις των παιδιών το φθινόπωρο: Συμβουλές για γονείς που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά, ο καιρός έχει αρχίσει να χαλάει, τα σχολεία κι οι δραστηριότητες έχουν μπει σε μια σειρά και φυσικά μέσα σε όλα αυτά κατέφθασαν και οι πρώτες ιωσούλες. Αν το καλοσκεφτούμε, πέρυσι οι ιώσεις δεν ήταν τόσο έντονες μιας και ο χειμώνας μας βρήκε μέσα στα σπίτια μας. Φέτος όμως έχουμε ήδη περάσει την πρώτη μας ίωση και δεν θέλω καν να σκεφτώ τι μας περιμένει μέσα στη χρονιά. Όσες και όσοι έχετε παιδάκια προσχολικής ηλικίας με νιώθετε.

Το χειρότερο σενάριο για μένα είναι να κολλήσουμε όλοι μας την ίωση που θα φέρει το παιδί από τον παιδικό σταθμό. Αν είναι και για σένα ο εφιάλτης σου, τότε τα παρακάτω tips θα σου φανούν χρήσιμα.

  • Κάντε σωστή απολύμανση στον χώρο του σπιτιού. Αλλάξτε καθημερινά τις πετσέτες που χρησιμοποιεί το άρρωστο παιδί σας. Περάστε με ένα απολυμαντικό σπρέι τα παιχνίδια και τις επιφάνειες και αερίστε συχνά τους χώρους του σπιτιού.
  • Καταναλώστε πολλά φρούτα λαχανικά και φρέσκους χυμούς. Φροντίστε όλη η οικογένεια να τρέφεται σωστά βάζοντας στην διατροφή σας φρούτα, λαχανικά, όσπρια, σούπες και βγάζοντας έξω από αυτή το fast food και τα πολλά γλυκά.
  • Προσπαθήστε να αθλείστε. Ο αθλητισμός κάνει καλό στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αν δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο τότε ένα μισάωρο περπάτημα στην γειτονιά σας μόνο καλό θα σας κάνει.
  • Σωστό πλύσιμο των χεριών. Δύο χρόνια τώρα «παρέα» με τη νόσο covid κάτι που έχουμε μάθει για τα καλά είναι πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε σωστά και τακτικά τα χέρια μας.
  • Μαθαίνουμε κανόνες υγιεινής στα παιδιά μας. Για παράδειγμα του δείχνουμε πως πρέπει να βήχει πάντοτε καλύπτοντας το στόμα του με τον αγκώνα του ή να πετάει αμέσως στα σκουπίδια το χαρτομάντιλο που φύσηξε την μύτη του.

Τέλος, κάντε υπομονή και πάρτε βαθιές ανάσες. Μεγαλώνοντας το παιδάκι σας θα φέρνει όλο και λιγότερες ιώσεις στο σπίτι. Οπότε δείτε το σαν μια κατάσταση που πρέπει να την περάσετε όλοι μαζί για να χτιστεί ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice