Ένα δαχτυλίδι αρραβώνων.
© Unsplash
Lifestyle

Τα κατάλληλα (και πιο ακατάλληλα) μέρη για να φυλάξεις το δαχτυλίδι των αρραβώνων σου

Οδηγίες φύλαξης για να μην το χάνεις και να μην το καταστρέψεις ποτέ.

Πώς και πού να φυλάξεις το δαχτυλίδι των αρραβώνων σου για να μην το χάσεις και να μη χαλάσει

Το δαχτυλίδι των αρραβώνων σου είναι μια πολύ ιδιαίτερη συναισθηματική και προσωπική υπόθεση. Είναι αυτό που θα φορέσεις στο αριστερό σου χέρι και συμβολίζει την «αιώνια» αγάπη που θα υποσχεθεί το έτερόν σου ήμισυ. Δεν λέω ότι δεν θα το προσέχεις σαν τα μάτια σου, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ριψοκίνδυνες περιστάσεις, που καλό είναι να τις αποφεύγεις φροντίζοντας να το διατηρείς σε ασφαλές σημείο.

Αν αναρωτιέσαι πού θα μπορούσες να το φυλάξεις όταν πλένεις τα πιάτα, όταν πας στο γυμναστήριο, στην παραλία, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου, χωρίς να έχεις την ανασφάλεια ότι μπορεί να χαθεί ή να χαλάσει, διάβασε παρακάτω τους καλύτερους τρόπους για να το φυλάς αλλά και τους χειρότερους που πρέπει να αποφύγεις, για να μην σου τραγουδάει ο αγαπημένος σου «μού 'φαγες όλα τα δαχτυλίδια, με έχεις και κοιμάμαι στα σανίδια».

Τα καλύτερα μέρη για να φυλάξεις το διαμαντένιο δακτυλίδι σου

Σε ένα υφασμάτινο πουγκί
Μπορεί τα διαμάντια να είναι ανθεκτικά, αλλά δεν είναι άφθαρτα. Για αυτό, καλό είναι το υφασμάτινο πουγκί να είναι μαλακό. Υλικά όπως το μετάξι, το βελούδο και το βαμβάκι είναι καλές επιλογές, για να μην δημιουργηθούν γρατζουνιές στο διαμάντι. Σημαντικό tip: το υφασμάτινο πουγκί που θα χρησιμοποιήσεις να είναι αποκλειστικά για το δαχτυλίδι αρραβώνων και να μην τοποθετήσεις σε αυτό άλλα κοσμήματα.

Στο δικό του κουτάκι / Σε ένα κουτί για δαχτυλίδια
Αν έχεις κράτησει το δικό του κουτάκι, τότε γιατί δεν το χρησιμοποιείς; Μη πετάς επομένως την αρχική συσκευασία του γιατί θα σου φανεί χρήσιμη. Διαφορετικά, μπορείς να το τοποθετήσεις σε ένα άλλο κουτί για δαχτυλίδια, σίγουρα με υφασμάτινη επένδυση και σίγουρα μόνο του.

Σε ένα συρτάρι (κουζίνας / μπάνιου)
Θεώρησέ το όμως ως ένα προσωρινό σημείο, όταν δεν έχεις άμεση πρόσβαση στο safe place που υπάρχει στη συρταριέρα του δωματίου σου και πρέπει να κάνεις δουλειές που θα θέσουν σε κίνδυνο το πολύτιμο διαμάντι σου.

Σε ένα μέρος που θυμάσαι
Σίγουρα δεν θέλεις να πανικοβληθείς την τελευταία στιγμή πριν από  μια βραδινή έξοδο και να σε λούσει κρύος ιδρώτας, ψάχνοντας το που έχεις φυλάξει το δαχτυλίδι σου. Για αυτό φρόντισε να είναι ένα σημείο που εκτός από ασφαλές, να μπορείς να το θυμάσαι.

Τα πιο ακταλλάληλα μέρη για να φυλάξεις το δακτυλίδι σου

Στο ντουλάπι του γυμναστηρίου
Όχι βέβαια. Μπορεί να πιστεύεις ότι κανείς δεν μπορεί να «σπάσει» το ντουλαπάκι που έχεις αφήσει τα πράγματά σου όση ώρα απολαμβάνεις την γιόγκα σου, αλλά μπορεί να συμβεί. Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα νιώσεις. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν πηγαίνεις γυμναστήριο είναι ένα και είναι απλό: άσε το δαχτυλίδι σου στο σπίτι.

Δίπλα από τον νεροχύτη
Είναι ώρα για φασίνα, ετοιμάζεσαι να πλύνεις τα πιάτα σου; Βγάζεις το δαχτυλίδι, βάζεις τα γάντια και το αφήνεις δίπλα στον νεροχύτη! Ε λοιπόν μάθε πως δεν υπάρχει πιο ακατάλληλο μέρος.  Οι νεροχύτες μπορεί να αποδειχτούν πολύ «σατανικοί» και να μην καταλάβεις πότε έχασες το διαμαντάκι σου.

Στο παράθυρο
Ποτέ στο περβάζι ενός παραθύρου.  Φυσάει ένα αεράκι,  πέφτει από το περβάζι,  χαλάει  η φανταχτερή του πέτρα. Ή ακόμα μπορεί και να το χάσεις.

Σε χαρτομάντιλο ή χαρτί κουζίνας
Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να πετάμε τα τυλιγμένα χαρτιά ή τις χαρτοπετσέτες από βιασύνη και χωρίς να τσεκάρουμε αν έχουν κάτι μέσα και δεν θες να συμβεί αυτό.

Στην τσέπη σου
Μπορεί να το ξεχάσεις, μπορεί να το χάσεις ενώ βγάζεις κάτι από την τσέπη σου (το κινητό σου για παράδειγμα) ή το χειρότερο, να βάλεις στο πλυντήριο το ρούχο σου μαζί με το δαχτυλίδι. Ούτε να το σκέφτεσαι.

Στη ντουλάπα, στη τσέπη ενός σακακιού

Φεύγεις γρήγορα για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής και θέλεις κάπου να το κρύψεις μέχρι να επιστρέψεις. Απόφυγέ το. Υπάρχει ο κίνδυνος, ακόμα και αν το ταξίδι ήταν σύντομο, να ξεχάσεις εντελώς πού το έκρυψες και να το βρεις μετά από εκατομμύρια χρόνια ή να το βρουν άλλοι μετά από σένα. Το καλύτερο είναι να πας το ταξίδι φορώντας το!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice