5 πράγματα που βαρεθήκαμε να βλέπουμε στο Instagram

Όχι άλλα ταβάνια, λυπηθείτε μας

Instagram: Όσα βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στην αρχική μας σελίδα.

Έχεις προσέξει ότι κάποιες μέρες το feed σου στο Instagram μονοπωλούν φωτογραφίες χρηστών που δείχνουν ακριβώς το ίδιο; Δυστυχώς δεν είναι όλα τα trends που δημιουργούνται στα social εξίσου ενδιαφέροντα, αλλά κάπως ο ένας εμπνέεται από τον άλλο και τελικά καταλήγουν να ανεβάζουν όλοι το ίδιο ανούσιο πράγμα και εσύ να βλέπεις σε επανάληψη κάτι εξαιρετικά κακόγουστο ή βαρετό. Ειδικά οι γιορτές ενδείκνυνται για κλισέ φωτογραφίες που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αν προσθέσεις σε αυτό και την πανδημία τότε η κατάσταση χειροτερεύει. Να τι βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στο Instagram.

Πόδια με κάλτσες και τζάκι
Η πιο κλισέ φωτογραφία του χειμώνα. Ένα (ή και περισσότερα) ζευγάρι πόδια με χοντρές κάλτσες -εννοείται με σχέδια- απλωμένες μπροστά στο χαλί/ το τζάκι/το χριστουγεννιάτικο δέντρο/ τον καναπέ/ τη βιβλιοθήκη/ την κουρελού της γιαγιάς/ τη σιδερώστρα της μάνας κτλ. Επιβάλλεται να υπάρχει κούπα με ζεστό ρόφημα στα χέρια ή κάποιο βιβλίο κάπου δίπλα. Διότι εκτός από τη διακόσμηση του σαλονιού φλεξάρουμε και κουλτούρα. Ναι ναι, φυσικά και όλοι το έχουμε ανεβάσει κάποια στιγμή σαν στόρι ή post γιατί κάποια κλισέ είναι ανίκητα αλλά σταμάτα να το επαναλαμβάνεις κάθε χειμώνα!

Φλουριά
Έκοψες μία βασιλόπιτα ή δύο ή δέκα μιας και τις προηγούμενες ημέρες ήσουν από τραπέζι σε τραπέζι. Και σου έπεσε το φλουρί. Αν συνοδεύεται από κάποιο δώρο να καταλάβω τη χαρά αλλά αν το εκλαμβάνεις ως γούρι, νομίζω καταβάθος ξέρουμε και οι δύο ότι δεν σημαίνει τίποτα απολύτως για το τι σου επιφυλάσσει αυτή η χρονιά. Γιατί επιμένεις να το ανεβάζεις στο Instagram; Πότε με φόντο την ξεκοιλιασμένη βασιλόπιτα, πότε δαγκώνοντάς το όπως έκαναν παλιά για να καταλάβουν αν η λίρα ήταν κάλπικη, πότε δίπλα σε ένα ποτήρι σαμπάνια βεβαίως βεβαίως. Τουλάχιστον οι μισοί δεν το κέρδισαν καν, απλά το θεώρησαν καλό inspo. Πιο ενδιαφέρον δε θα ήταν ένα βίντεο που να δείχνει τους παρευρισκόμενους να διαλύουν με τα χέρια τα κομμάτια βασιλόπιτας ψάχνοντας το φλουρί.

Κόβιντ τεστ
Μόνο τα social media θα κατάφερναν να κάνουν κάτι τόσο σοβαρό όσο μια πανδημία trend. Όσο ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει και κυριολεκτικά ψάχνουμε να βρούμε άνθρωπο να μην έχει κολλήσει, τόσο αυξάνονται οι φωτογραφίες στο Instagram με τα τεστ. Θετικό και «pray for me» -που μεταξύ μας για να ανεβάζεις στόρι το περνάς ελαφριά, αρνητικό και «πώς τη γλίτωσα έτσι», θετικό και μετά αρνητικό για το follow up, μη μείνουμε με την απορία. Αν έχετε κολλήσει ενημερώστε τους κοντινούς σας ανθρώπους, πάρτε τα μέτρα σας, καθίστε σπίτι σας και μη μας δείχνετε πού ρίξατε το επίχρισμα από τη μύτη σας.

Χώροι προπόνησης
Θες να δείξεις ότι είσαι fit και να μας εμπνεύσεις να κάνουμε το ίδιο; Οκ κατανοητό, δείξε μας το ρολόι σου που λέει πόσα χιλιόμετρα έτρεξες σήμερα ή πόσες θερμίδες έκαψες. Δείξε μας κάποια άσκηση ή κάποιο είδος γυμναστικής που σε έχει ωφελήσει και μας το προτείνεις. Μη μας δείχνεις ένα πάγκο με βάρη, την είσοδο του γυμναστηρίου, το τερέν του γηπέδου ή την γωνία της μπασκέτας. Δεν είναι καλλιτεχνικό, είναι βαρετό και μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε περνάει έξω από ένα γήπεδο. 

Ταβάνια
Ω θεοί. Δεν ξέρω ποιος είχε πρώτος τη φαεινή ιδέα να βγάλει βίντεο από το μπαρ που είχε βγει (ναι για τότε που βγαίναμε ακόμα λέω) και να φαίνεται σκέτο το ταβάνι αλλά έχει γίνει η μάστιγα του Instagram πλέον. Κοντεύουμε να μάθουμε όλα τα αθηναϊκά μαγαζιά από τα φωτιστικά και τα χρώματα στην οροφή. Αν οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών ήξεραν ότι θα έρθει μια εποχή που ο κόσμος θα τραβάει ασταμάτητα πλάνα των ταβανιών θα γλίτωναν πολλά έξοδα από τη διακόσμηση των υπόλοιπων τοίχων. Σου αρέσει το τραγούδι; Ανέβασε το βιντεοκλίπ. Θες να δείξεις ότι έχεις βγει έξω για ποτό; Βγάλε μια φωτογραφία με την παρέα σου ή έστω το μαγαζί απ' έξω. Αλλά σε παρακαλώ άσε τα ταβάνια να επιστρέψουν στην αφάνεια στην οποία ανήκουν. Εκτός κι αν είναι διακοσμημένα σαν την Καπέλα Σιστίνα, έτσι ναι, να το καταλάβω.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice