Οι ηθοποιοί Margaret Qualley, Zendaya, Anya Taylor Joy
Margaret Qualley, Zendaya, Anya Taylor Joy ©Getty Images
Lifestyle

Girlflix: Οι πρωταγωνίστριες της τηλεόρασης που αγαπήσαμε

Ήταν οι καλύτερές μας φίλες στις καραντίνες

9 κορίτσια ηθοποιοί και μοντέλα που πρωταγωνιστούν σε τηλεοπτικές σειρές και είναι κάτω από 30 χρονών.

Ήταν οι καλύτερές μας φίλες: Περάσαμε δύο χρόνια βλέποντάς τες να πρωταγωνιστούν στις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές. Είναι καιρός να γραφτεί ένας έπαινος για τις πρωταγωνίστριες που σαρώνουν στις πλατφόρμες και σκοράρουν στο binging. Και το σημαντικότερο: είναι όλες κάτω των 30, που σημαίνει πως το μέλλον του ανήκει.

Η ηθοποιός Zendaya με πράσινο φόρεμα στα βραβεία Emmy
Zendaya © Getty Images/ Matt Winkelmeyer

Zendaya - Euphoria
Τη «συμπονάμε» από το 2019 μέχρι σήμερα ως τοξικοεξαρτημένη Ρου Μπένετ, ρόλο για τον οποίο σήκωσε το Emmy. Διαπρέπει στο μόντελινγκ από παιδί - ήταν δύσκολο στην πολύτεκνη οικογένειά της να πει όχι στα χρήματα της διαφήμισης. Επειδή ωστόσο μία δουλειά ποτέ δεν είναι αρκετή, και επειδή η μονοκαλλιέργεια δεν είναι του χαρακτήρα της, η Zendaya είναι επίσης ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια, συγγραφέας, επιχειρηματίας. Στο θέατρο έπαιξε αρκετές από τις ηρωίδες του Σέξπιρ, η πιο πρόσφατη κινηματογραφική της παρουσία ήταν στο φετινό μελλοντολογικό έπος Dune, ενώ τα τραγούδια της φιγουράρουν μονίμως στα top. Σχεδίασε δική της σειρά παπουτσιών και ρούχων που προωθούν τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα, συνεργάστηκε με τον Tommy Hilfiger, τη Lancôme, τους οίκους Bulgari και Valentino. Το όνομά της φιγουράρει στις λίστες με τις πιο καλοντύμενες γυναίκες του πλανήτη.

H Άνια Τέιλορ-Τζόι, πρωταγωνίστρια στη σειρά του Netflix Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Άνια Τέιλορ-Τζόι - Το Γκαμπί της Βασίλισσας
Η βραδιά της απονομής των Χρυσών Σφαιρών του 2021 ήταν μια από τις μεγαλύτερες στιγμές τής μέχρι τώρα πορείας της. Με δύο υποψηφιότητες, ως καλύτερη ηθοποιός για την ταινία «Έμμα» και για τη σειρά «Το Γκαμπί της Βασίλισσας», ήταν μια από τις βασίλισσες του event. Εκτός από ηθοποιός η Άνια είναι και μοντέλο. Κάνοντας ζάπινγκ ανάμεσα σε Λονδίνο και Μεγάλο Μήλο, στα 16 εντοπίστηκε έξω από τα Harrods από σκάουτερ ενός πρακτορείου μοντέλων. Από το μόντελινγκ πέρασε στην υποκριτική, όπου πλέον την απολαμβάνουμε. Κρίνοντας από τις αναρτήσεις της στο instagram, η Άνια έχει τριπάρει για τα καλά με το γκλαμ και παίζει υποδειγματικά, εκτός από σκάκι και ρόλους, και το παιχνίδι του ακριβού ενδυματολογικού γούστου. Αγαπημένοι της είναι οι Dior και Viktor & Rolf.

Η Μάργκαρετ Κουάλι, πρωταγωνίστρια της σειράς Maid του Netflix

Μάργκαρετ Κουάλι - Maid
Κόρη της ηθοποιού Άντι ΜακΝτάουελ και του μοντέλου Πολ Κουάλι - όμορφα γονίδια. Ενώ οι γονείς είναι η επιτομή της αμερικανικής ομορφιάς, εκείνη μοιάζει με μια Γαλλίδα «ωραία της ημέρας». Στο Maid του Netflix υποδύεται την Άλεξ, μια κακοποιημένη συναισθηματικά από σύζυγο, μάνα και γραφειοκρατία γυναίκα. Ασχολήθηκε με τον χορό από παιδί και έκανε σχετικές σπουδές, όμως, μεταναστεύοντας από τη Μοντάνα στη Νέα Υόρκη, λάτρεψε την πόλη και εξαιτίας της έγινε μοντέλο και ηθοποιός. Την έχεις δει στις σειρές Leftovers και Fosse/Verdon, για την οποία ήταν υποψήφια για Emmy. Επίσης την έχεις παρακολουθήσει στο ταραντινικό «Κάποτε στο Χόλιγουντ» δίπλα στον Μπραντ Πιτ σε έναν μπιζάρ ρόλο. Στη μόδα έχει δουλέψει με Valentino, Chanel, Tory Burch, Kenzo και Ralph Lauren. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε συμμετέχει στα γυρίσματα τεσσάρων νέων ταινιών. 

H Μικέλα Κόελ, πρωταγωνίστρια και σεναριογράφος της σειράς I May Destroy You

Μικέλα Κόελ - I May Destroy You
Η Μικέλα Κόελ δεν πρωταγωνιστεί απλώς στην εξαιρετική σειρά του Hulu, είναι εκείνη που την έγραψε. Θύμα σεξουαλικής επίθεσης η ίδια, αποφάσισε να μοιραστεί μια μυθοπλαστική εκδοχή της εμπειρίας της με το τηλεοπτικό κοινό. Οι άνθρωποι των Έμμυ τη βράβευσαν αναγνωρίζοντας το συγγραφικό της ταλέντο, τον τρόπο της να προσεγγίσει με ευαισθησία και λεπτότητα την κουλτούρα του βιασμού και της ακύρωσης, το stealthing, την ορατότητα, τη φιλία, τις αντιφάσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Η Μικέλα μεγάλωσε στο Ανατολικό Λονδίνο μέσα στους κόλπους μιας βαθιά θρησκευόμενης οικογένειας με καταγωγή από την Γκάνα, γεγονός που την ενέπνευσε στις κατοπινές δημιουργίες της. Πολυτάλαντη και πολυσχιδής, είναι τηλεοπτική, θεατρική και κινηματογραφική ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτρια, ποιήτρια, μουσικός και τραγουδίστρια. Το περιοδικό Time τη συμπεριέλαβε ανάμεσα στους 100 πιο Επιδραστικούς Ανθρώπους του 2020, η Vogue το ίδιο.

 
Η Jung Hoyeon, πρωταγωνίστρια της σειράς του Netflix Το Παιχνίδι του Καλαμαριού

Jung Hoyeon - Το Παιχνίδι του Καλαμαριού
Η Jung Hoyeon υποδύεται μια απόκληρη Βορειοκορεάτισσα που είναι αστέρι στο να μυρίζεται το χρήμα σε σφαλιστές τσέπες και να τις ξαφρίζει. Στην πράσινη φόρμα της γράφει 067. Το «Καλαμάρι» ήταν η πρώτη της υποκριτική απόπειρα. Η Jung Hoyeon είναι μία ζωγραφιά. Και το ξέρει. Και γι’ αυτό ασχολείται φουλ με το μόντελινγκ. Από τα 16 της. Τώρα είναι 27. Η μεγάλη δημοσιότητα ήρθε όταν έλαβε μέρος στο ριάλιτι Next Top Model στην κορεάτικη εκδοχή του. Μετά ήρθαν τα εξώφυλλα και οι πασαρέλες. Έχει φορέσει από Marc Jacobs μέχρι Fendi και από Max Mara μέχρι Chanel. Όλους τους μεγάλους, με λίγα λόγια. Στο instagram έχει 24 εκατομμύρια ακολούθους - είναι η πρώτη influencer της Ασίας. Η Louis Vuitton την έχει χρίσει  ambassador των πολυτελών προϊόντων της για το 2021.

Η Φοίβη Ντίνεβαρ, πρωταγωνίστρια της σειράς Bridgerton του Netflix

Φοίβη Ντίνεβαρ - Bridgerton
Υπάρχει άνθρωπος που δεν είδε το Bridgerton; Αμφίβολο. Άρα, εκτός από όσους ζουν σε σπηλιές, όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουν την πρωταγωνίστρια της σειράς Δάφνη, μια ντροπαλή παρθένα που, μόλις ανακαλύπτει το σεξ, δεν κρατιέται και «το κάνει» παντού: σε κρεβάτια, στον κήπο, στα μάρμαρα, στα γρασίδια, σε μια σκάλα. Πίσω από τον ρόλο η Φοίβη Ντίνεβαρ, κόρη της βρετανίδας ηθοποιού Σάλι Ντίνεβαρ και του σεναριογράφου Τιμ Ντίνεβαρ. Πρωτοέπαιξε στην αγγλική τηλεόραση στα 14, και έκτοτε δεν σταμάτησε. Πλέον πέρασε στο μόντελιγνκ και στον κινηματογράφο, που ήταν παιδικό της απωθημένο. Η πρώτη της κινηματογραφική δουλειά ονομάζεται The Colour Room και είναι ένα μυθοπλαστικό πορτρέτο της κεραμίστριας Κλάρις Κλιφ, που άλλαξε τα δεδομένα τόσο στην αγγειοπλαστική όσο και στην αντιμετώπιση των γυναικών στους εργασιακούς χώρους.

H Έμα Μάκι, η πρωταγωνίστρια της σειράς Sex Education

Έμα Μάκι - Sex Education
Η Μεβ του Sex Education είναι μια ταλαιπωρημένη από την οικογένεια αγριόγατα. Πανέξυπνη και αμάσητη, δεν έχει σεξουαλικά ταμπού, δυσκολεύεται όμως με τους έρωτες. Την Μεβ υποδύεται η ηθοποιός Έμα Μάκι, σε κόντρα ρόλο, όπως υποστηρίζουν όσοι τη γνωρίζουν προσωπικά. Η Έμα είναι ευγενική και γλυκομίλητη, λένε. Γεννημένη στο Λε Μαν της Γαλλίας, από μητέρα Αγγλίδα και μπαμπά Γάλλο, μετακόμισε στην Αγγλία στα 17 της για να σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία. Αρχικά σκηνοθετούσε και έπαιζε στο θέατρο, ώσπου έφυγε για το Λονδίνο για να δοκιμαστεί σε πιο μαζικά θεάματα. Τη γουστάρουν όλοι οι εναλλακτικοί. Μέσα στο 2022 βγαίνουν δύο ταινίες στις οποίες συμμετέχει: «Έγκλημα στον Νείλο» σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα και «Έμιλι». Για την ώρα την μπερδεύουν με τη Μαργκό Ρόμπι, όμως είναι θέμα χρόνου να λυθούν όλες οι παρεξηγήσεις που αφορούν την Έμα. 

H ΜακΚένα Γκρέις, πρωταγωνίστρια στη σειρά Θεραπαινίδα της Hulu

ΜακΚένα Γκρέις - Θεραπαινίδα
Η ΜακΚένα Γκρέις είναι γεννημένη το 2006! Οι τηλεθεατές έμειναν έκπληκτοι με την παρουσία της στον φινάλε κύκλο της «Θεραπαινίδας», για την οποία κέρδισε υποψηφιότητα για Έμμυ. Πάντως η υποδειγματική ερμηνεία της δεν προέκυψε τυχαία. Παιδί θαύμα, η ΜακΚένα Γκρέις είναι επαγγελματίας ηθοποιός από τα έξι της χρόνια παίζοντας, μεταξύ άλλων, σε σειρές της Disney XD, στα «Ατίθασα νιάτα» αλλά και στο CSI! Μέχρι στιγμής την προσλάμβαναν για ρόλους τύπου «η τάδε σε μικρή ηλικία». Η «Θεραπαινίδα» και τα όσα θαυμαστά είπε και έκανε ως Έσθερ στο Γκίλεαδ έδωσαν μια απίστευτη ώθηση στην καριέρα της. Πλέον αναμένονται τέσσερις ταινίες και μία σειρά στις οποίες θα δούμε στα credit το όνομά της. Κατά τα άλλα, η Γκρέις είναι βετζετέριαν και δραστήρια φιλόζωος. 

Η Σίντεϊ Σουίνι, πρωταγωνίστρια της σειράς White Lotus

Σίντεϊ Σουίνι - White Lotus
Στο White Lotus υποδύεται ένα αρχετυπικό american girl της Gen Z, με μεγάλη ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον, όχι όμως και απέναντι στους ανθρώπους. Τα μεγάλα ακροατήρια έμαθαν τη Σίντεϊ από τις σειρές «Αιχμηρά αντικείμενα», «Euphoria» και «Θεραπαινίδα», όπου κρατούσε κομβικούς ρόλους. Ξεκίνησε την καριέρα της ενώ φοιτούσε ακόμα στο λύκειο.  Σήμερα είναι 24 και στο βιογραφικό της φιγουράρουν 49 συμμετοχές σε μεγάλες παραγωγές. Πλέον δεν προλαβαίνει να τρέχει από σετ σε σετ, ενώ έχει ήδη πάρει χρίσμα από τον Ταραντίνο. Κορίτσι χαμαιλέοντας. Μιλάει και νομίζεις πως είναι είτε το πιο αθώο και αφελές πλάσμα είτε η πιο διαβολική γυναίκα του σύμπαντος. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice