Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς και ο Νέιθαν Λέιν στην ταινία «The birdcage»
Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς και ο Νέιθαν Λέιν στην ταινία «The birdcage»
Lifestyle

6 ρομαντικές queer ταινίες που πρέπει να δεις

Από τη μεγάλη οθόνη μέχρι το Netflix, αυτές οι ταινίες αξίζουν το χρόνο σου

6 ρομαντικές queer ταινίες για να δεις: The half of it, Naomi and Ely’s No Kiss List, The Thing About Harry, Imagine Me & You, The birdcage, Jeffrey.

Τι είναι καλύτερο από μια ταινία και ποπκορν Παρασκευή βράδυ ξαπλωμένος στον καναπέ; Μια ταινία με queer πρωταγωνιστές, γέλιο, περιπέτειες, έρωτες και φυσικά πάντα παρέα το ποπκορν. Οι ταινίες και οι σειρές που έχουν ως πρωταγωνιστές άτομα της LGBTQi+ κοινότητας είναι πολύ σηματικές πρωτίστως για τα μέλη της κοινότητας που μπορούν επιτέλους να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες ή τις καταστάσεις. Πολλές από τις παραγωγές φυσικά ειναι τόσο αξιόλογες που καταφέρνουν να αγαπηθούν το ίδιο ή και περισσότερο από κάθε κατηγορία θεατών. Παρακάτω θα βρεις μερικές ρομαντικές-κωμικές ταινίες που θεωρώ ότι αξίζει να δει κανείς.

Δεν έχεις ιδέα (The half of it) - Netflix
Αν έχεις δει το Σιρανό Ντε Μπερζεράκ (αν δε το έχεις δει, να πας οπωσδήποτε) τότε θα εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο αυτή την ταινία. Η ντροπαλή ευφυής Έλι ζει σε μια απομακρυσμένη πόλη με το χήρο πατέρα της και διατηρεί μια «παράνομη επιχείρηση» κάνντας τις εργασίες των συμμαθητών της. Όλα αλλάζουν όταν ο συμπαθητικός Πολ την πληρώνει για να γράφει γράμματα στην κοπέλα που είναι ερωτευμένος, την Άστερ. Έχει γέλιο, αρκετές δόσεις cringe και ρομαντισμό -που όλοι χρειαζόμαστε.

The Half of It | Official Trailer | Netflix

Η λίστα απαγόρευσης της Ναόμι και του Ίλαΐ (Naomi and Ely’s No Kiss List) - Netflix
Βασισμένο στο νεανικό μυθιστόρημα των Rachel Cohn και David Levithan, σε αυτή την ταινία ακολουθούμε την ιστορία των κολλητών φίλων Ναόμι και Ιλάϊ καθώς εξερευνούν τις σχέσεις και την σεξουαλικότητά τους. Εκείνη είναι στρέιτ, εκείνος είναι γκέι και για να διατηρήσουν τη φιλία τους έχουν δημιουργήσει μια κοινή λίστα με άντρες που ενδιαφέρουν και τους δύο και τους οποίους δεν πρόκειται να «κυνηγήσουν». Ακούγεται εύκολο, ή μήπως όχι;

Naomi and Ely's No Kiss List Official Trailer #1 (2015) Victoria Justice Movie HD

The Thing About Harry
Όταν ο 20χρονος Σαμ επανενώνεται με τον Χάρι, το νταή που του έκανε τη ζωή κόλαση όταν ήταν παιδιά, σκέφτεται ότι θα ζήσει ξανά τον ίδιο εφιάλτη. Ο Χάρι ωστόσο αποκαλύπτει ότι είναι πανσέξουαλ, οδηγώντας τον Σαμ που είναι ανοιχτά γκέι να αναρωτηθεί τι ήταν αυτό που τους έφερε εξ αρχής κοντά. Με βαθμολογία 4.8/5 και διθυραμβικά σχόλια, ξέρω ήδη τι θα δω απόψε το βράδυ.

The Thing About Harry Trailer #1 (2020) | Rotten Tomatoes TV

Καλύτερα οι δυο μας (Imagine Me & You)
Τι γίνεται όταν μια γυναίκα παθαίνει κεραυνοβόλο έρωτα ενώ περπατάει το διάδρομο που την οδηγεί στο μέλλοντα σύζυγό της; Η Λένα Χέντεϊ (ναι,ναι η Σέρσει του GoT) είναι η νύφη Ρέιτσελ που ερωτεύεται την Λους (Πάιπερ Περάμπο) και ενώ συνεχίζουν να συναντιούνται τυχαία μετά το γάμο, οι δυο τους πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει η μία για την άλλη.

Imagine Me & You Trailer [HD]

Φτερά και πούπουλα (The birdcage)
Αυτό το διαμαντάκι έρχεται από το -όχι και τόσο- μακρινό 1996 με ένα υπέροχο καστ. Ρόμπιν Γουίλιαμς, Νέιθαν Λέιν, Τζιν Χακμαν, Ελάιν Μέι είναι μερικάαπό τα ονόματα που πρωταγωνιστούν σε αυτή την ταινία. Ο Άλμπερτ και ο Άρμπαντ είναι ένα ζευγάρι που έχει ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και λόγω ενός μπερδέματος που περιλαμβάνει το γιο τους, αναγκάζονται να το «παίξουν στρέιτ» για ένα Σαβ/κο. Ό,τι καλύτερο έχεις δει.

The Birdcage - Original Trailer

Τζέφρι (Jeffrey)
Σε αυτή τη μαύρη κωμωδία που διαδραματίζεται στην κορύφωση της επιδημίας του AIDS, ο Τζέφρι, ένας ομοφυλόφιλος άνδρας ορκίζεται αποχή από το σεξ για να προστατευτεί από τον ιό. Ωστόσο, θα τα αμφισβητήσει όλα όταν συναντά τον Στιβ, έναν γοητευτικό, όμορφο και οροθετικό άντρα. Ο Τζέφρι αναγκάζεται να επανεξετάσει τη στάση του για την αγάπη, τις σχέσεις και τη δέσμευση.

Jeffrey (1995) - Official Trailer (HD)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice