6 από τα πιο ακριβοπληρωμένα διαζύγια στη σόου-μπιζ
Γκάι Ρίτσι και Μαντόνα / © Dave Hogan/Getty Images
Celebrities

6 από τα πιο ακριβοπληρωμένα διαζύγια στη σόου-μπιζ

Αυτά με τις πιο πικάντικες λεπτομέρειες

Από του Τζεφ Μπέζος μέχρι της Μαντόνα, αυτά είναι 6 από τα πιο ακριβοπληρωμένα διαζύγια στην αμερικάνικη σόου-μπιζ.

Χωρίζουν οι κοινοί θνητοί και τι έχουν μήπως να μοιράσουν; Κάνα εξοχικό και κάνα σκύλο. Χωρίζουν οι πλούσιοι και τρέχουν στα δικαστήρια και τους βγαίνει ο κούκος αηδόνι με τα διαζύγια. Βασικά τους πρώην συντρόφους τους χρυσοπλήρωσαν οι πλούσιοι που δεν προνόησαν να υπογράψουν προγαμιαία συμβόλαια, όπως αποδεικνύει η λίστα που ακολουθεί.

Τζεφ και ΜακΚένζι Μπέζος

21181847.jpg
EPA/CLEMENS BILAN

Σύμφωνα με τη λίστα της Wikipedia, το πιο ακριβό διαζύγιο στην ιστορία του κόσμου σημειώθηκε το 2019 και το πλήρωσε ο Τζεφ Μπέζος της Amazon. Η ΜακΚένζι Σκοτ Τατλ βγήκε κερδισμένη κατά 38 δισεκατομμύρια δολάρια. Επειδή πήρε και κάτι μετοχές της Amazon, και οι μετοχές της Amazon ανεβαίνουν, η περιουσία της ανέρχεται σε 57 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την κατατάσσει στην τρίτη θέση των πιο πλούσιων γυναικών της Αμερικής και στην 21η των πιο πλούσιων γυναικών του κόσμου. Η Σκοτ εισέπραξε ό,τι της άξιζε από το διαζύγιο, αφού συμμετείχε τόσο στην ίδρυση όσο και στην ανάπτυξη της Amazon. Τα μισά από τα χρήματα που κερδίζει τα δίνει σε φιλανθρωπίες.

Ρούπερτ και Άννα Μέρντοχ

gettyimages-164358765.jpg
© Peter Carrette Archive/Getty Images

Σε σύγκριση με τον Μπέζος, ο μιντιάρχης Ρούπερτ Μέρντοχ έδωσε ψιλολόγια στη δεύτερη σύζυγό του Άννα: μόλις 1,7 δισ. δολάρια. Η Άννα, δημοσιογράφος και συγγραφέας, ήταν παντρεμένη με τον Μέρντοχ από το 1967 μέχρι το 1999. Έξι μήνες μετά το διαζύγιο ξαναπαντρεύτηκε με έναν οικονομολόγο. Σοφή κίνηση. Ωστόσο, ο Μέρντοχ υπήρξε πιο ανυπόμονος: ανέβηκε στα σκαλιά της εκκλησίας με την επόμενη γυναίκα του 17 μέρες μετά την έκδοση του διαζυγίου. Με αυτή έμειναν παντρεμένοι από το 1999 μέχρι το 2013, όταν ο Ρούπερτ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, γιατί υποπτευόταν πως η γυναίκα του είχε εξωσυζυγική σχέση με τον φίλο του Τόνι Μπλερ, πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας. Σήμερα είναι παντρεμένος για τέταρτη φορά, έχει έξι παιδιά και δεκατρία εγγόνια.

Τάιγκερ και Έλιν Γουντς

9035438.jpg
© EPA/KIM LUDBROOK

Το 2001 ο Τάιγκερ Γουντς παίρνει μέρος στο τουρνουά γκολφ Open Championship. Ο Σουηδός συναθλητής του Jesper Parnevik του γνωρίζει την νταντά των παιδών του Έλιν Νόρντεγκρεν, η οποία δούλευε και ως μοντέλο. Τάιγκερ και Έλιν ερωτεύονται και παντρεύονται τρία χρόνια αργότερα. Όλα πήγαιναν πρίμα μέχρι τον Νοέμβριο του 2009, όταν το National Enquirer δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο Γουντς είχε εξωσυζυγική σχέση. Ακολούθησαν δειλά και άλλες αποκαλύψεις από άλλα ΜΜΕ, ενώ ο ρέκορντμαν του γκολφ εξέδιδε διάφορες ανακοινώσεις μιλώντας για το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα (σωστό). Τον Δεκέμβριο ωστόσο άνοιξαν πολλά στόματα. Περισσότερες από 12 γυναίκες δήλωσαν πως είχαν σχέσεις μαζί του. Σε μια τελευταία δήλωσή του ο Γουντς παραδέχτηκε πως υπήρξε άπιστος στον γάμο του και μετά αποσύρθηκε από το γκολφ και κλείστηκε σε κλινική αποτοξίνωσης από το σεξ. Μαζί με τους πολύτιμους χορηγούς του, από τους οποίους έχασε από 5 έως 12 δισ. δολάρια, τον εγκατέλειψε και η γυναίκα του. Το τιμ των δικηγόρων της, στο οποίο συμμετείχε και η αδελφή της, πέτυχε συμβιβασμό 710 εκατομμυρίων δολαρίων. Για την ιστορία να πούμε πως στην κατοχή της, εκτός από μετρητά, περιήλθαν ένα τεράστιο σιντριβάνι στο οποίο το νερό έβγαινε από τρία κεφάλια λιονταριών, πέντε ψυγεία, ψύκτες κρασιού και άλλα αντικείμενα, που τελικά βγήκαν στη δημοπρασία και τα έσοδα δόθηκαν για φιλανθρωπίες.

Μελ και Ρόμπιν Μουρ Γκίμπσον

gettyimages-104182122.jpg
© Dave Benett/Getty Images

Ο Μελ Γκίμπσον γονάτισε από το διαζύγιό του με την Ρόμπιν δίνοντας 425 εκατομμύρια δολάρια, δεδομένου ότι τα οικονομικά του δεν συγκρίνονται με των προηγούμενων. Είναι το πιο ακριβό διαζύγιο στην ιστορία του Χόλιγουντ μέχρι στιγμής. Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε προγαμιαίο συμβόλαιο, η Ρόμπιν πήρε από τον Μελ ακριβώς τη μισή του περιουσία. Οι δυο τους υπήρξαν παντρεμένοι 26 χρόνια. Γνωρίστηκαν στα τέλη του ’70 όταν ο Μελ ήταν άσημος ακόμα - είχε γυρίσει βέβαια το Mad Max. Απέκτησαν μία κόρη και έξι γιους. Ο Μελ πιστεύει πως η γυναίκα του τον ξεερωτεύτηκε όταν η αστυνομία τον συνέλαβε να οδηγεί μεθυσμένος. Ίσως. Ίσως όμως να έφταιξε και το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν στα μίντια εικόνες του ηθοποιού να αγκαλιάζει στην παραλία τη ρωσίδα πιανίστρια Οξάνα Γκριγκορίεβα. Σύντομα Οξάνα και Μελ απέκτησαν μία κόρη, αλλά μετά άρχισαν να μαλλιοτραβιούνται στα δικαστήρια, με την πιανίστρια να τον κατηγορεί για βίαιη συμπεριφορά. Η Ρόμπιν στήριξε τον Μελ καταθέτοντας πως δεν υπήρξε ποτέ βίαιος μαζί της. 

Μάικλ και Χουανίτα Τζόρνταν

1133242.jpg
EPA PHOTO AFP/STAN HONDA

Ο «ιπτάμενος» Μάικλ Τζόρνταν παντρεύτηκε με τη Χουανίτα το 1989 και απέκτησαν δυο γιους και μια κόρη. Ο γάμος τους είχε μερικά σκαμπανεβάσματα. Κατέθεσαν πρώτα μια αίτηση διαζυγίου το 2002, αλλά μετά την πήραν πίσω γιατί τα ξαναβρήκαν. Χώρισαν οριστικά το 2006 «φιλικά». Η Χουανίτα έλαβε 168 εκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ για συμβιβασμό διαζυγίου εκείνη την εποχή.

Μαντόνα και Γκάι Ρίτσι

gettyimages-2649229.jpg

Το 2008 υπήρξε δύσκολο για τη Μαντόνα. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς μάλωσε με τον αδελφό της Κρίστοφερ Τσικόνε, ο οποίος έβγαλε διάφορα άπλυτα στη φόρα με το βιβλίο του Life with My Sister Madonna. Το φθινόπωρο κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Έλεγε πως οι διαφορές με τον σύζυγό της, τον σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι, ήταν αβυσσαλέες. Τον χειμώνα «χάρισε» στον Ρίτσι περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ακίνητα. Και ζήσαν αυτή καλά κι αυτός καλύτερα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice