Κούρεμα
© Pixabay
Lifestyle

Παπαθανάσης: Ανοιχτά κομμωτήρια για περιορισμένες δραστηριότητες

Η λύση του click away για τα εμπορικά καταστήματα

62224-137655.jpg
Newsroom |

Για άνοιγμα των κομμωτηρίων για «περιορισμένες δραστηριότητες» και με αυστηρά μέτρα προστασίας, μίλησε ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Παράθυρο» για άνοιγμα των κομμωτηρίων τις επόμενες ημέρες άφησε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον Real Fm, τα κομμωτήρια θα ανοίξουν για «περιορισμένες δραστηριότητες» και με αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στο τρόπο και τον χρόνο παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 11 πμ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ερωτηθείς για τη λύση του click away που, όπως όλα δείχνουn, έχει επιλεγεί για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε πως το μέτρο προϋποθέτει ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραγγελίας και έκδοσης του σχετικού παραστατικού αγοράς με το οποίο μάλιστα ανά χείρας θα πηγαίνει ο καταναλωτής στο φυσικό κατάστημα για να παραλάβει το προϊόν.

«Εννοείται πως δεν θα επιτρέπεται η είσοδός του καταναλωτή στο κατάστημα».

Ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν με click away αν και άφησε να εννοηθεί πως η αγορά θα επανεκκινήσει κατά τα πρότυπα του Μαρτίου και πως το μέτρο των sms θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν, το όποιο άνοιγμα της αγορά θα γίνει με προσεκτικά βήματα, καθώς ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και την αυξημένη πληρότητα στις ΜΕΘ.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν, το όποιο άνοιγμα της αγορά θα γίνει με προσεκτικά βήματα, καθώς ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και την αυξημένη πληρότητα στις ΜΕΘ.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στους ελέγχους που γίνονται -και στη Θεσσαλονίκη- για τον εντοπισμό των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τους κανόνες που ισχύουν για την αγορά και -με αφορμή τη σχετική επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου- κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν τις παραβάσεις που πλήττουν τον ανταγωνισμό,

Διαφορετικά Χριστούγεννα όπως ζήσαμε και διαφορετικό Πάσχα

«Θα ζήσουμε διαφορετικά Χριστούγεννα όπως ζήσαμε και διαφορετικό Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ για την εστίαση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος στη διάσταση απόψεων μεταξύ των επιδημιολόγων ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι η απόφαση της επιτροπής ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ την πολιτική απόφαση -η οποία θα ανακοινωθεί σε λίγο- ελήφθη από τον πρωθυπουργό.

Επίσης ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα επιδότησης για δημιουργία e-shops από τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, ενώ αναφερόμενος στην επιδότηση -έως 5.000 ευρώ- των θερμαντικών μέσων εξωτερικού χώρου, είπε πως θα επιδοτηθούν αναδρομικά ακόμη και οι αγορές που έγιναν από τους επαγγελματίες της εστίασης και των καφέ και κατά το πρώτο lockdown.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε ακόμη στο πλαφόν που επιβλήθηκε στα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού,  στις αντοχές που επιδεικνύει η ελληνική οικονομία σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και στη σημασία της απόφασης της Συνόδου Κορυφής για την εκκίνηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice