1821 Digital Gallery
Ο δημοφιλής τραγουδιστής Akon

Ο Akon ετοιμάζει την πραγματική «Wakanda» στη Σενεγάλη

Η πόλη του θα αποτελέσει πατρίδα για τους Μαύρους Αμερικανούς και άλλους που αντιμετωπίζουν φυλετικές αδικίες
Ο δημοφιλής τραγουδιστής Akon © EPA/Raul Caro Cadenas
Μία παναφρικανική πόλη στο μονοπάτι της κινηματογραφικής Wakanda σχεδιάζει να δημιουργήσει ο τραγουδιστής της R&B Akon στη Σενεγάλη.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Akon προχωρά με τα σχέδια για τη δημιουργία μιας φουτουριστικής παναφρικανικής πόλης στη Σενεγάλη.

Ο Akon, ο οποίος ανακοίνωσε για πρώτη φορά την ιδέα του για την ουτοπική πόλη το 2018, την περιέγραψε ως «πραγματική Wakanda», συγκρίνοντάς την με τον τεχνολογικά προηγμένο φανταστικό αφρικανικό τόπο που απεικονίζεται στην ταινία «Black Panther».

Ο Akon είπε ότι ελπίζει ότι με το πρότζεκτ του θα παράσχει απολύτως απαραίτητες θέσεις εργασίας στη Σενεγάλη και ότι πόλη του θα αποτελέσει πατρίδα για τους Μαύρους Αμερικανούς και άλλους που αντιμετωπίζουν φυλετικές αδικίες.

«Το σύστημα τούς αντιμετωπίζει άδικα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, τους οποίους δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε. Και το υφίστανται, μόνον επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος» είπε.

Σχετικα
Συνεργασία της Iason Productions με τον Γιώργο Φραγκίσκο
Συνεργασία της Iason Productions με τον Γιώργο Φραγκίσκο

«Επομένως, αν είστε από την Αμερική ή την Ευρώπη ή αλλού στη διασπορά και αισθάνεστε ότι θέλετε να επισκεφθείτε την Αφρική, θέλουμε η Σενεγάλη να είναι ο πρώτος σταθμός» τόνισε ο τραγουδιστής και επιχειρηματίας.

Ο Akon, ο οποίος γεννήθηκε στις ΗΠΑ από γονείς από τη Σενεγάλη, πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, όπου μόνο το 44% των αγροτικών νοικοκυριών είχε ηλεκτρικό ρεύμα ακόμη και το 2018.

Οι αρχές της Σενεγάλης τον αγκάλιασαν ως γεννημένο στη χώρα, τον σύστησαν με το βαφτιστικό όνομα του Aliuane Thiam και τον επαίνεσαν για τις επενδύσεις του στην Αφρική σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας.

Σχετικα
Ιερέας απειλεί με μηνύσεις για το φιλί Ρόκκου - Γεωργίου: «Σημεία των Έσχατων Καιρών», γράφει
Ιερέας απειλεί με μηνύσεις για το φιλί Ρόκκου - Γεωργίου: «Σημεία των Έσχατων Καιρών», γράφει

Τη Δευτέρα, ο τραγουδιστής ταξίδεψε με κυβερνητικούς αξιωματούχους στα λιβάδια στο Mbodienne περίπου 100 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα όπου δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τα κατασκευαστικά έργα.

Ο υπουργός Τουρισμού Αλιούνε Σαρ δήλωσε ότι η οικοδόμηση της Akon City έρχεται σε μια στιγμή που οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι λιγοστές και υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Οι διεθνείς πτήσεις έχουν ξαναρχίσει για Σενεγάλη, αλλά προς το παρόν ισχύουν μόνο για υπηκόους και κατοίκους με μερικές εξαιρέσεις.

«Η COVID-19 έχει σπείρει αμφιβολίες παντού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είχαν αμφιβολίες για την ελκυστικότητα της Σενεγάλης και της Αφρικής γενικότερα πρέπει να πείσουν τον εαυτό τους ότι υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που πιστεύουν στην Αφρική» είπε.

Ο Akon διευκρίνισε ότι για το έργο έχει ήδη εξασφαλίσει περίπου το 1/3 των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται, αλλά αρνήθηκε να κατονομάσει δημοσίως τους επενδυτές του, επικαλούμενος συμφωνίες εμπιστευτικότητας. Αφού ξεκινήσει η κατασκευή στις αρχές του 2021, η πρώτη φάση του έργου και μόνο μπορεί να διαρκέσει περισσότερα από τρία χρόνια, ανέφερε.

Τα σχεδόν σουρεαλιστικά σχέδια που μοιάζουν με νερό της Akon City είναι εμπνευσμένα από τις μορφές παραδοσιακών γλυπτών που κατασκευάστηκαν εδώ και καιρό στα χωριά της Αφρικής, εξήγησε. Ωστόσο, τα αστραφτερά κτίρια της πόλης θα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και γυαλί και όχι από ξύλο.

Το έργο σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονα με έδρα το Ντουμπάι, επειδή ο Akon είπε ότι δεν μπορούσε να βρει τον κατάλληλο στην Αφρική αρκετά γρήγορα. Δεν είναι επίσης σαφές σε τι ποσοστό τα οικοδομικά υλικά και οι ομάδες εργαζομένων θα προέρχονται από τη χώρα.

Τα σχέδια προβλέπουν να έχει η Akon City το δικό της νοσοκομείο, αστυνομικό τμήμα και ακόμη και το δικό της κρυπτονόμισμα που ονομάζεται ήδη AKoin.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5