Αφίσες με πορτοφόλια-αιδοία κυκλοφόρησε το κόμμα Women's Equality Party

Προτεραιότητά τους είναι η εξάλειψη της μισθολογικής ανισότητας των δύο φύλων

Ένα πορτοφόλι που θυμίζει αιδοίο πρωταγωνιστεί στη νέα αφίσα του κόμματος «Women’s Equality Party», με σκοπό να υπογραμμίσει τις πολιτικές του υποψηφίου του στις δημοτικές εκλογές του Λίβερπουλ.

«Οι γυναίκες πληρώνονται κατά 23,7 δισ. λίρες λιγότερο. Κλείσε το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στο Λίβερπουλ. Ψήφισε Tabitha Morton» γράφει η αφίσα.

 Το κόμμα ισχυρίζεται ότι η φιγούρα αναφέρεται στο ετήσιο ποσό που χάνεται κάθε χρόνο από τη βορειοδυτική οικονομία εξαιτίας του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων, παρόλο που με τους νέους κανόνες έχει ζητηθεί από εκατοντάδες εταιρείες να αιτιολογήσουν τις μισθολογικές διαφορές των υπαλλήλων τους μέχρι τον Απρίλιο του 2018.

Μια άλλη αφίσα απεικονίζει μια γυναίκα της οποίας η πλάτη είναι μελανιασμένη με μαύρα και μπλε σημάδια που μοιάζουν με την ημερομηνία των εκλογών - 4 Μαΐου.

Ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αναφέρεται στην αστυνομία σχεδόν κάθε 15 λεπτά στο Merseyside, σύμφωνα με τις στατιστικές του 2016 - αν και οι αριθμοί έχουν μια ελαφριά πτώση από το 2015.

Η Catherine Riley, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος WEP, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη καμπάνια με τις αφίσες.

«Για πολύ καιρό, στην πολιτική της πόλης κυριαρχούσαν οι λευκοί άντρες, οι οποίοι έχουν κάνει από ελάχιστα έως τίποτα για να δρομολογήσουν πολιτικές που θα βοηθήσουν τις γυναίκες και τις οικογένειες της περιοχής. αγωνιζόμαστε να το αλλάξουμε αυτό», δήλωσε η Catherine.

Η Melissa Robinson, η οποία σχεδίασε τις αφίσες προσθέτει: «θέλαμε να βρούμε τρόπους να ζωντανέψουμε σε εικόνες τα βάρβαρα γεγονότα ανισότητας που συμβαίνουν στο Λίβερπουλ. Το ζήτημα είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να αντιδράσουν και να πάρουν θέση, γιατί όσο περισσότεροι καταλαβαίνουν το πρόβλημα, τόσο περισσότερο μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης του».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice