Weird Girl Aesthetic: Η «αισθητική του παράξενου κοριτσιού» έχει κατακλύσει το TikTok.
© Mark Metcalfe/Getty Images
Fashion

Weird Girl Aesthetic: Το TikTok γέμισε με «παράξενα κορίτσια»

Ένα κίνημα αντι-μόδας ή ο μαξιμαλισμός των 20s;

Weird Girl Aesthetic: Η «αισθητική του παράξενου κοριτσιού» έχει κατακλύσει το TikTok. Ποια τα συστατικά της.

Τον περασμένο μήνα, η Κάια Γκέρμπερ, μοντέλο και κόρη της Σίντι Κρόφορντ, ανέλυσε σε ένα thread στο Twitter μια νέα αισθητική που αναδύεται στο street style: το «περίεργο κορίτσι» («Weird Girl Aesthetic»). Χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από διάφορες influencers και της Μπέλα Χαντίντ, κατέδειξε πώς τα αταίριαστα αξεσουάρ, οι μίνι φούστες, οι χνουδωτές λεπτομέρειες, τα πλεκτά κομμάτια ή οι αντικρουόμενες υφές και τα μοτίβα έγιναν το It look, πετώντας στον σκουπιδοντενεκέ όλους τους κανόνες της μόδας. «Είναι αντι-μόδα; Μήπως οι άνθρωποι προσπαθούν πολύ σκληρά για να φαίνονται άσχημοι;» αναρωτήθηκε η Κάια.

Το φαινόμενο είναι μια ακόμα έκφανση της TikTok couture και της -core φρενίτιδας. Με μία βασική διαφορά: στη Weird Girl Aesthetic είναι σαν να φοράς όλα τα -core με τη μία. Σκεφτείτε σε ένα look πλεκτή μπλούζα με μπόμπερ τζάκετ, κάλτσες μέχρι το γόνατο και εξωφρενικά κοντή φούστα· ή μπλούζα μωρουδιακή, με καρό πλισέ φούστα, λεοπάρ τσάντα, φιόγκο στα μαλλιά και τσόκερ στο λαιμό. Το τρεντ στο TikTok έφτασε μέσα στον Ιούνιο στα 145 εκατομμύρια views. 

Η αισθητική του «περίεργου κοριτσιού» πατάει πάνω στη μόδα Harajuku, ένα στιλ που συνδυάζει ιαπωνικές υποκουλτούρες πάνω στο ίδιο κορίτσι. Πρόκειται για οπτικοποίηση της φράσης «Το πρωί μαθήτρια, το βράδυ καθηγήτρια» σε συσκευασία εβαπορέ, για εμφανίσεις πρωί βράδυ. Μπορείς να το πεις και «ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή».

gettyimages-1137968805.jpg
© Matthew Sperzel/Getty Images

Η ανάδυση της τάσης δεν είναι άσχετη με όσα ζήσαμε την τελευταία διετία με τον κορωνοϊό. Το secondhand και το vintage ήταν το πιο δημοφιλές shopping, το πλέξιμο με δυο βελόνες και το ράψιμο ήταν οι πιο δημοφιλείς ασχολίες, το ψυχεδελικό Tie Dye έκανε θριαμβευτική επιστροφή, αφού και μπλουζάκια βάψαμε στην καραντίνα για να περάσει η ώρα μας. Μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο ανασφάλειες και μπερδέματα, φοράς τη μία αισθητική πάνω στην άλλη για να τον αντιμετωπίσεις. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iris Law 🧼🧊 (@lirisaw)

Η «υπερφόρτωση» είναι κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα στις υποκουλτούρες, από τους mods και το πανκ μέχρι το grunge, εδώ και δεκαετίες. Και όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του underground μέσα στον χρόνο δεν θα βάφτιζαν καμία τάση με το μάλλον υποτιμητικό «Weird Girl Aesthetic». Απλώς, μετά από χρόνια χαμηλών τόνων και «ουδετερότητας», η μόδα επιστρέφει στον μαξιμαλισμό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COCO (@courtneymawhorrr)

Όσοι γνωρίζουν τη fashion ιστορία, έτσι θα ονομάσουν την τάση, μαξιμαλιστική. Τα πιτσιρίκια του TikTok, που έχουν κενά γνώσεων, βλέπουν «παραξενιά». Όμως, στον σημερινό κόσμο της συμπερίληψης και ανεκτικότητας, έχει άραγε θέση η λέξη «παράξενος» για να περιγράψει τον στιλιστικό τρόπο έκφρασης κάποιου; Στην τελική, είμαστε όλοι «παράξενοι».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COCO (@courtneymawhorrr)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice