Sneakers: Όλες οι κορυφαίες τάσεις που θα φορέσουμε την Άνοιξη

Training shoes, σε retro αισθητική ή μπασκετικά μποτάκια; Ένας οδηγός με όλα τα νέα S/S trends στο αθλητικό footwear

Μάθε τα μεγαλύτερα sneaker trends της νέας σεζόν για να τα υιοθετήσεις άμεσα στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά σου outfits

Παρά το γεγονός ότι τα sneakers είναι από τα πιο «εύκολα» fashion items που μπορείς να εντάξεις στην ντουλάπα σου, τα trends στην αισθητική και στα σχέδια τους αλλάζουν συνεχώς. Πάρε ως παράδειγμα τα τεράστια «daddy shoes» όπως τα Fila Disruptor ή τα Balenciaga Triple S. Ήταν μια mega τάση που είδαμε παντού. Η άνοιξη είναι η ιδανικότερη περίοδος για να ενημερωθείς για τις νέες τάσεις στο αθλητικό footwear, αλλά και για να τις δοκιμάσεις. Αυτή τη σεζόν λοιπόν, θα φορέσουμε πάλι ογκώδη sneakers αλλά σε μια νέα, φουτουριστική προσέγγιση, μακριά από το στιλ του «μπαμπά». Η Yeezy και η Reebok θα σε κατευθύνει ιδανικά στο συγκεκριμένο trend.Θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω με τα retro designs της New Balance και θα τιμήσουμε στο έπακρο την athletic αισθητική με χρωματιστά training αθλητικά και μπασκετικά σχέδια.

Αυτές ήταν κάποιες βασικές αναφορές για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει στα νέα sneaker trends. Παρακάτω, μετά από μια ενδελεχή έρευνα, συγκέντρωσα τα πιο hot κομμάτια του αθλητικού footwear. Αυτά που τα είδαμε είτε στους δρόμους, είτε στους μεγαλύτερους οίκους μόδας.

 

 

Sneaker trends - Retro νοσταλγία

Τα old school sneakers βρίσκονται στις top τάσεις ήδη από πέρσι και από ό,τι φαίνεται, θα τα βλέπουμε για αρκετό καιρό ακόμα. Η New Balance αναβιώνει τα 70s running αθλητικά, δημιουργώντας μια νέα μάτια τα New Balance 327. Για εσένα που αναζητάς μια πιο σικ προσέγγιση του trend, τo μοντέλο Flow του οίκου Loewe, θα ταιριάξει ακόμα και με τα πιο σοφιστικέ σου σύνολα. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την τάση των 90s επανακυκλοφοριών, με τα Nike Airmax 96 να ξεχωρίζουν με το μοναδικό design τους.

Nike Air Max 96 2 sneakers
Nike Air Max 96 2

Loewe Flow Runner sneakers
Loewe Flow Runner

New Balance 327 sneakers
New Balance 327


 

 

Sneaker trends - Training shoes

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, τα sneakers άθλησης ήταν ταυτισμένα αυστηρά με το τρέξιμο και γενικότερα την γυμναστική. Τα catwalks της SS22 σεζόν, μας προτείνουν τα training αθλητικά σε έντονους χρωματικούς συνδυασμούς και σύγχρονα designs, όπως αυτά των οίκων Balenciaga και Gucci.Η πιο κλασική επιλογή βέβαια για μια training αισθητική στα sneakers,είναι η εταιρεία Asics. Τα είδαμε φορεμένα σε looks με φορέματα, σοφιστικέ παντελόνια ή girly φούστες, δίνοντας μια ενδιαφέρουσα πινελιά σε κάθε «στημένο» ντύσιμο.

Balenciaga sneakers
Balenciaga

Gucci sneakers
Gucci

Asics Gel-kayano 14 sneakers
Asics Gel-kayano 14


 

 

Sneaker trends - Μίνιμαλ λευκά

Εντάξει, τα λευκά sneakers την Άνοιξη θεωρούνται κάτι σαν κλασική επιλογή και λιγότερο ως trend. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί η επιστροφή των cult Nike airforce1. Μια από τις πιο hot επιλογές στα minimal shoes για αυτή την Άνοιξη, μιας και ήδη τα βλέπουμε παντού στα outfits των Gen Z. Αρκετοί οίκοι μόδας επικεντρώθηκαν και αυτοί σε low top σιλουέτες με «καθαρή» αισθητική και απόλυτα λευκές όψεις που κερδίζουν κάθε λάτρη της απλότητας.

Reebok Club C Double sneakers
Reebok Club C Double

Nike Air Force 1 sneakers
Nike Air Force 1

Celine trainer
Celine


 

 

Sneaker trends - Με τρακτερωτή πλατφόρμα

Τα νέα platform αθλητικά παπούτσια δεν είναι τελείως flat. Έχουν ιδιαίτερες τρακτερωτές πλατφόρμες και ακόμα πιο έντονα ύψη. Σήμα κατατεθέν του παραπάνω trend είναι τα Run Star hike της Converse. Η προσθήκη της τρακτερωτής πλατφόρμας στα κλασικά Converse, εκτός ότι τους δίνει μια πιο sporty εμφάνιση, τα κάνει ακόμα πιο σταθερά και άνετα. Φυσικά, έχεις να επιλέξεις σε άπειρα σχέδια και πιο χαμηλά κοψίματα όπως τα του οίκουPrada.

Prada sneakers
Prada

Converse Run Star Hike Hi sneakers
Converse Run Star Hike Hi


 

 

Sneaker trends - Φουτουριστικά

Εταιρείες όπως η Yeezy, η Adidas και η Reebok, σπρώχνουν ξανά τα όρια και μας παρουσιάζουν μια νέα γενιά από futuristic sneakers. Σκέψου νέες τεχνολογίες, 3D printed δημιουργίες και σχέδια που μοιάζουν με εξωγήινους οργανισμούς, όπως τα Yeezy foam runners και 450s. Με μια  πρώτη μάτια ίσως σου φανούν περίεργα ή ακόμη και άσχημα. Κάνοντας όμως ένα βήμα πίσω, θαυμάζοντας την «out of this plannet» αισθητική τους και όλη τη σκέψη πίσω από τον σχεδιασμό τους, θα τα ερωτευτείς. 

Yeezy Foam Runner 'Sand' sneakers
Yeezy Foam Runner 'Sand'

adidas OZELIA sneakers
adidas OZELIA

Reebok Sneakers Premiere Road Modern
Reebok Premiere Road Modern


 

 

Sneaker trends - Basketball shoes

Τα μπασκετικά sneakers, είτε είναι σε μποτάκι, είτε σε κανονικό ύψος, είναι μια τάση που ξεκίνησε από το street wear και υιοθετήθηκε από τους μεγαλύτερους οίκους. Η Off-White κυκλοφόρησε το μοντέλο3.0 τρελαίνοντας όλους τους «sneaker-heads»με τις χαρακτηριστικές του λεπτομέρειες. Δυο ακόμα επιλογές που έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει το Instagram,είναι τα κλασσικά μποτάκια Air Jordan,αλλά και τα αγαπημένα των πιο ενήμερων fashion girls, New Balance 550.

Off-White sneakers
Off-White

Jordan Sneakers Air Jordan 1
Jordan Sneakers Air Jordan 1

New Balance 550 sneakers
New Balance 550


Sneaker trends - Eco Friendly

Καθώς η βιωσιμότητα των υλικών έχει γίνει ένα πρωτεύον μέλημα για αρκετά fashion brands και οίκους μόδας, οι τάσεις των sneakers δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν. Τα αθλητικά παπούτσια από ανακυκλωμένα ή βιώσιμα υλικά όλο και πληθαίνουν με την Adidas να δημιουργεί παπούτσια από vegan δέρμα, φύκια, ακόμα και μανιτάρια. Τα Nama sneakers του οίκου Chloé, επιβεβαιώνουν μια δραστική μείωση στην κατανάλωση νερού σε ποσοστό 80% σε σχέση με άλλα παπούτσια. Τα πιο στιλάτα sneakers μπορούν να είναι και φιλικά προς το περιβάλλον.

Stella McCartney sneakers
Stella McCartney

adidas ULTRABOOST 5.0 DNA sneakers
adidas ULTRABOOST 5.0 DNA

Chloé Nama sneakers
Chloé Nama

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice