Marta Ortega Pérez: Ποια είναι η κληρονόμος του ομίλου Inditex, δηλαδή των Zara, Bershka, Massimo Dutti, Oysho, Pull&Bear, Stradivarius.
Η Marta Ortega / © fotopress/Getty Images
Fashion

Marta Ortega: Πρόεδρος των Zara και η πιο ισχυρή κυρία της μόδας;

Από τον Απρίλιο αναλαμβάνει τα ηνία του ομίλου Inditext, δηλαδή των Zara, Bershka, Massimo Dutti, Oysho, Pull&Bear, Stradivarius

Marta Ortega Pérez: Ποια είναι η κληρονόμος του ομίλου Inditex, δηλαδή των Zara, Bershka, Massimo Dutti, Oysho, Pull&Bear, Stradivarius.

Είναι η κληρονόμος των Zara, Marta Ortega Pérez, η «πιο ισχυρή γυναίκα της μόδας»; Υποκειμενική υπόθεση η απάντηση, εξαρτάται από το πώς ορίζει καθένας την ισχύ. Το σίγουρο είναι πως η Marta Ortega είναι μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες της μόδας.

Δεν τη λες αυτοδημιούργητη, αφού η αυτοκρατορία μόδας που λέγεται Inditex είναι δημιουργία του 85χρονου πατέρα της Amancio Ortega, δισεκατομμυριούχου και πλουσιότερου ανθρώπου της Ισπανίας. Τη λες όμως δουλευταρού. Μέχρι να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας, πέρασε από όλα τα πόστα ξεκινώντας από πωλήτρια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mamen hazañas (@mamen_ha)


Ποια είναι η γυναίκα που κληρονομεί τον μεγαλύτερο όμιλο fast fashion, που επηρεάζει το παγκόσμιο μέινστριμ στιλ εδώ και δεκαετίες; Γεννημένη το 1984, σπούδασε κάτι σαν διοίκηση επιχειρήσεων σε Ισπανία, Ελβετία, Βρετανία. Παράλληλα με τις σπουδές της, πάντα δούλευε, φυσικά στα Zara της γειτονιάς της, είτε αυτά βρίσκονταν στη Λα Κορούνια είτε στο Τσέλσι του Λονδίνου. Ξεκίνησε από βοηθός πωλήσεων, στη συνέχεια έγινε πωλήτρια, υπεύθυνη πωλήσεων και branding. Τα τελευταία χρόνια εγκαταστάθηκε στα κεντρικά της Inditex, στην Γκαλίθια, και ήταν υπεύθυνη στο τμήμα γυναικείων προϊόντων και σχεδίων. Το 2015 έγινε δεξί χέρι του πατέρα της στα διοικητικά ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου. O Amancio Ortega παρέκαμψε τα μεγαλύτερα παιδιά του, για να δώσει στη Marta το δαχτυλίδι, τα κλειδιά και την προεδρεία της αυτοκρατορίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KELLY YARIO (@theperspektive)


Έχει στην πλάτη της δύο γάμους, δύο αξιοζήλευτες νυφικές εμφανίσεις (μία Νarciso Rodriguez και μία Valentino) και δύο παιδιά. Έχει ρεζερβέ πρώτο τραπέζι πίστα στα μεγάλα events της μόδας. Έχει διάσημους και γαλαζοαίματους φίλους, από βασίλισσα της Ισπανίας Λετίθια μέχρι τη Σαρλότ Κασιράγκι του Μονακό. Γενικώς, έχει...


Η Marta Ortega σηκώνει μανίκια τον Απρίλιο έχοντας να διαχειριστεί διάφορα σοβαρά ζητήματα. Αφενός, η Indetex θα πρέπει να πορευτεί στο άμεσο μέλλον χωρίς να υπολογίζει έσοδα από τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της σε επίπεδο καταστημάτων, αυτή της Ρωσίας. Αφετέρου, ο όμιλος θα πρέπει να αντιμετωπίσει, και όχι μόνο επικοινωνιακά, την κατακραυγή για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της fast fashion και να ανταποκριθεί στο αίτημα για βιωσιμότητα. Μεγάλες προκλήσεις για την Ισπανίδα κληρονόμο. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice