H καλοκαιρινή συλλογή 2022 της Ελληνίδας σχεδιάστριας Δάφνης Βαλέντε.
Η καλοκαιρινή συλλογή 2022 της Ελληνίδας σχεδιάστριας Δάφνης Βαλέντε που είναι εμπνευσμένη από το Όνειρο Θερινής Νύχτας του Ουίλιαμ Σέξπιρ.
Fashion

Για τη Δάφνη Βαλέντε είναι ήδη καλοκαίρι

Η ελληνίδα σχεδιάστρια σχεδιάζει ρούχα που μας ταξιδεύουν στην αρχαία Ελλάδα και στην καλοκαιρινή νύχτα.

Εικόνες από την καλοκαιρινή συλλογή 2022 της Ελληνίδας σχεδιάστριας Δάφνης Βαλέντε που είναι εμπνευσμένη από το Όνειρο Θερινής Νύχτας του Ουίλιαμ Σέξπιρ.

Η αγαπημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε υποδέχεται το καλοκαίρι του ‘22 με ένα Όνειρο Θερινής Νύχτας, γεμίζοντας με αγάπη και παραμύθι τις ζεστές μέρες που έρχονται μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα κοινωνικής απόστασης.

Dafni Valente 2022
© Δάφνη Βαλέντε
 
Dafni Valente 2022
© Δάφνη Βαλέντε

Οικειότητα, τρυφερότητα, ερωτισμός, λέξεις που ταιριάζουν απόλυτα στο στιλ της Δάφνης που είναι πάντα απόλυτα αναγνωρίσιμο, με την πρώτη ματιά. Η θεατρικότητα, η ιστορία, τα ελληνική γλυπτά, δένουν με τον ρομαντισμό και την κομψή αξιοπρέπεια. Οι δωρικές γραμμές με την αέρινη άνεση, το φως του ήλιου με τη γλύκα του δειλινού και τη μαγεία της νύχτας.

Dafni Valente 2022
© Δάφνη Βαλέντε
 
Dafni Valente 2022
© Δάφνη Βαλέντε
 
Dafni Valente
© Δάφνη Βαλέντε
 
Dafni Valente 2022
© Δάφνη Βαλέντε

Η καλοκαιρινή συλλογή 2022 της Δάφνης Βαλέντε ρίχνει μία ματιά στο έργο του Ουίλιαμ Σέξπιρ “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” που διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα και φέρνει όλα τα χρώματα του μαγεμένου δάσους και της διονυσιακής γιορτής σε μία ιδανική ισορροπία. Οι αισθήσεις σε εγρήγορση και η φαντασία να καλπάζει.

Dafni Valente 2022
© Δάφνη Βαλέντε

Το παιχνίδι που ανέκαθεν έκανε με τις περίπλοκες δαντέλες η Δάφνη, τώρα μεταλλάσσεται σε υφάσματα με υφές που μοιάζουν με frills, υφάσματα που αποκτούν τρισδιάστατη αίσθηση και διατηρούν τη φόρμα του design ή παίζουν με τα σχήματα και την κίνηση. Ανάγλυφα πλισέ που σχηματίζουν μία νέα γεωμετρική γλώσσα σαν εκείνη των Αρχαιοελληνικών γραμμών.

Dafni Valente 2022
© Δάφνη Βαλέντε
 
Dafni Valente 2022
© Δάφνη Βαλέντε

Ώμοι που ανοίγουν σαν κοχύλια. Ντραπαρίσματα που μοιάζουν με μεγάλα φύλλα φυτών. Εμπριμέ που μοιάζουν με τον βυθό της Ελληνικής θάλασσας. Τουνίκ που μοιάζουν να μη τσαλακώνουν ποτέ. Τσάντες, σανδάλια και αξεσουάρ σαν να τα έχουν φτιάξει ξωτικά του δάσους. Κομμάτια που συναρμολογούν φορέματα και μοιάζουν με πλεκτά καλάθια στο απαλό γκρι των βράχων της ελληνικής θάλασσας. Μακριές φούστες γοργόνας. Βαθειά τιρκουάζ με υπέροχα βυσσινί. Συμμετρικά κοψίματα αλλά και λοξές γραμμές, wrap tops και μικρές κάπες, φούστες φάκελοι που γίνονται σορτς, “μισά” φορέματα, αέρινα βραδινά στο βαθύ μπλε της νύχτας και το σκιερό πράσινο του δάσους.

Dafni Valente 2022
© Δάφνη Βαλέντε

Η Δάφνη Βαλέντε μας βάζει σε ένα νέο όνειρο καλοκαιρινής νύχτας.


Photography: Christos Predoulis
Makeup & Hairstyle: Thaleia Tzanetis lab
Model: Alina Brychko at d.models
Video: Stephen Chatzis
Assistant photographer: Anthi Vafeiadi

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice