Τα μέσα-έξω: Η χειμωνιάτικη συλλογή MM6 Maison Margiela

Η συλλογή MM6 Maison Margiela για τη σεζόν Fall-Winter 2021 άντλησε έμπνευση από τις ταραχώδεις εποχές που βιώνουμε.

Maison Margiela: Η συλλογή MM6 που δημιούργησε ο creative director Heikki Salonen για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2021.

Το τέλος μας η αρχή. Fin. Από τον τερματισμό γεννιέται η εκκίνηση, η αναγέννηση. Με την αψάδα και το χαρακτηριστικό πνεύμα του οίκου αλλά με μια πιο δροσερή προσέγγιση, η συλλογή MM6 Maison Margiela για τον χειμώνα που διανύουμε βρίσκεται ήδη στα ράφια μας για τα πιο εξωστρεφή μας βράδια.

Η συλλογή MM6 Maison Margiela

Ένα τζάκετ φορεμένο το μπρος πίσω. Το ίδιο και μια καμπαρντίνα, το περίφημο lab coat του ιδιοφυή σχεδιαστή Martin Margiela που δημιούργησε τον οίκο και τον έχασε μέσα από τα χέρια του. Ένα παλτό φορεμένο το μέσα έξω. Ένα βίντεο που καταγράφει μια επίδειξη από το τέλος προς την αρχή. Ένα πουλόβερ με ξέφτια. Ένα φούξια τοπ φορεμένα ανάποδα: το χρώμα αποτελεί αναφορά στη συλλογή του 1995, στην οποία όλα τα ρούχα ήταν ροζ, φούξια και μωβ.

Η συλλογή MM6 Maison Margiela

«Πώς μεταμορφώνεται ένα ρούχο όταν ένα εμβληματικό του στοιχείο διαφοροποιείται ελάχιστα ή αλλάζει εντελώς;», είναι η κρίσιμη ερώτηση που οδήγησε τον creative director της σειράς, Heikki Salonen, στη δημιουργία αυτής της κολεξιόν. «Η επανεφεύρεση είναι ένα είδος αναγέννησης, μια δημιουργία διαδικασίας καταστροφής κι ανασυγκρότησης». Μια μπλούζα γίνεται τοπ με μεταξένιες βάτες και γαζιά που δεν κρύβονται. Ένα χάδι παρακμής κάνει τα ρούχα πολύτιμα και μοναδικά.

Η συλλογή MM6 Maison Margiela

Σε τούτη την capsule συλλογή οι επιρροές από την τέχνη συνθέτουν το αποτέλεσμα: οι μελωδίες του άβαν γκαρντ συνθέτη Erik Satie, το πρόσωπο του οποίου μεταμορφώνεται σε Μωρίς Ραβέλ και Σιμπέλιους όταν το ρούχο γυρίσει ανάποδα. Έμπνευση αποτέλεσαν τα ready-mades του Marcel Duchamp, οι ήχοι (ή η ανυπαρξία τους) του John Cage και η pop art του Andy Warhol. Το σόου γυρίστηκε στο Maison de Métallos, ένα καμπαρέ στο ενδέκατο διαμέρισμα του Παρισιού. Για την ιστορία, να πούμε ότι η PR ομάδα έστειλε ευχαριστήριο σημείωμα στους συντάκτες μόδας δύο ημέρες πριν μεταδοθεί το σόου. Τα μπρος πίσω…

Τη συλλογή θα βρείτε στο Studio Avra.

Η συλλογή MM6 Maison Margiela

Η συλλογή MM6 Maison Margiela

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice