Ο Virgil Abloh, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, πέθανε στα 41 του χρόνια
Ο Virgil Abloh, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, πέθανε στα 41 του χρόνια © Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image
Fashion

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh στα 41 του χρόνια

Πάλευε με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom |

O Virgil Abloh, διάσημος σχεδιαστής μόδας, πέθανε σε ηλικία 41 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Virgil Abloh άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 41 ετών. Η είδηση ότι ο διάσημος σχεδιαστής μόδας πέθανε, βύθισε στο πένθος συγγενείς, φίλους και λάτρεις του ξεχωριστού στυλ που λάνσαρε με τα σχέδιά του ο Virgil Abloh.

Ο 41χρονος διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής των διάσημων brands Louis Vuitton και Off-White (σ.σ. το οποίο και ίδρυσε). Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Virgil Abloh έπασχε από καρδιακό αγγειοσάρκωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου. «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Virgil Abloh» αναφέρει το μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του σχεδιαστή μόδας στο Instagram. Και προστίθεται: «Επέλεξε να υπομείνει τη μάχη του ιδιωτικά από τη διάγνωσή του το 2019 και υποβλήθηκε σε πολυάριθμες δύσκολες θεραπείες, ενώ την ίδια στιγμή συνέχιζε να διευθύνει σημαντικές εταιρείες στον χώρο της μόδας, της τέχνης και του πολιτισμού».

«Μέσα απ' όλα αυτά, η εργασιακή του ηθική, η απέραντη περιέργεια και η αισιοδοξία του δεν αμφιταλαντεύτηκαν ποτέ. Ο Virgil οδηγήθηκε από την αφοσίωσή του στην τέχνη του και στην αποστολή του να ανοίγει πόρτες για τους άλλους και να δημιουργεί μονοπάτια για μεγαλύτερη ισότητα στην τέχνη και το σχέδιο» τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση στο Instagram.

Ο Virgil Abloh ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στην ανδρική σειρά της Lοuis Vuitton
Ο Virgil Abloh ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στην ανδρική σειρά της Luis Vuitton © Craig Barritt/Getty Images for Qatar Museums/Ideal Image


«Ο ίδιος συνήθιζε να λέει: "Ό,τι κάνω είναι για την 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου", πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της τέχνης να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

Virgil Abloh: Ιδρυτής του brand Off-White - Το όραμά του 

Έχοντας δώσει από νωρίς τα διαπιστευτήριά του και φέρνοντας έναν νέο αέρα στον σχεδιασμό ρούχων, αξεσουάρ και αντικειμένων, ο Virgil Abloh αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής το 2018 στην ανδρική σειρά της Louis Vuitton.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν πολύ σημαντική για όλη τη street κουλτούρα και τους έγχρωμους σχεδιαστές.

Ο Virgil Abloh ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός με ρίζες στη hip hop σκηνή. Ίδρυσε τον οίκο Off-White και έφθασε να διευθύνει έναν από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας στον πλανήτη. Δεν σταματούσε ποτέ να επαναλαμβάνει τη θέση του για έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες για όλους, με χώρο σε όσους σχεδιαστές προτείνουν το καινούργιο και το καινοτόμο, το οποίο αντανακλά ανάγκες του σήμερα και προοικονομεί αυτό που θα είναι επίκαιρο στο μέλλον.

Ο Virgil Abloh στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι στην παρουσίαση της ανδρικής σειράς της Louis Vuitton (Ιανουάριος 2020)
Ο Virgil Abloh στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι στην παρουσίαση της ανδρικής σειράς της Louis Vuitton (Ιανουάριος 2020) CHRISTOPHE PETIT TESSON

Οι δημιουργίες του Virgil Abloh παρουσιάστηκαν στις μεγαλύτερες πασαρέλες του κόσμου, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον στις Fashion Week. Το δημιουργικό του «οπλοστάσιο» δεν περιορίστηκε στο ρούχο αλλά επεκτάθηκε σε διάφορες τομείς όπως τον σχεδιασμό επίπλων και χρηστικών αντικειμένων στο σπίτι, πετυχαίνοντας με το έργο του να επαναπροσδιορίσει την ιδέα του σύγχρονου. Με την αστείρευτη δημιουργικότητά του και δίχως να περιορίζεται σε «στεγανά», δεν δίστασε να σχεδιάσει τα εξώφυλλα σε άλμπουμ καλλιτεχνών όπως ο Kanye West και ο Jay-Z.

Ο πολυπράγμων Virgil Abloh ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα το 2012. Συνεργάστηκε με πάρα πολλές εταιρείες, από τη Nike μέχρι την Ikea, και από την Perrier μέχρι τη Mercedes-Benz, εισάγοντας τη μόδα σε πεδία που κανείς μέχρι την εμφάνισή του δεν το είχε τολμήσει. Με το έργο του άνοιξε έναν δημιουργικό διάλογο με συνεχείς αλληλεπιδράσεις που έδωσε βήμα και έμπνευση, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο την ανάγκη για έκφραση και υιοθέτηση του προσωπικού στυλ. Ο Virgil Abloh αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Shannon, και τα παιδιά του, Lowe και Grey.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice