Chaotic chic: Η νέα στιλιστική τάση που επικρατεί στα μέλη της Gen Z και δεν ακολουθεί τις νόρμες της μόδας.
© Mauro Del Signore/Pacific Press/LightRocket via Getty Images
Fashion

Chaotic chic: Η νέα τάση προτάσσει το «ό,τι να ’ναι»

Φόρα ό,τι σου αρέσει, χωρίς να ψάχνεις «ιδανικούς συνδυασμούς»

Chaotic chic: Η νέα στιλιστική τάση που επικρατεί στα μέλη της Gen Z και δεν ακολουθεί τις νόρμες της μόδας.

Παλιά λέγαμε με έκπληξη «τι φοράει αυτή/ός!», σήμερα μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να λέμε ότι υπηρετεί στιλιστικά το «chaotic chic». Όσο και αν μας φαίνεται περίεργο το «ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή» look και το στιλ «συνδυάζω τα ασυνδύαστα», στην πραγματικότητα αυτή η νέα τάση, που ονομάζεται chaotic chic, είναι η απόλυτη μορφή αυτοέκφρασης.

gettyimages-1333652297.jpg
© Raimonda Kulikauskiene/Getty Images

Η έφραση της ατομικότητας και του προσωπικού στιλ είναι υψηλή προτεραιότητα για τη νέα γενιά, που επαναστατεί και παλεύει, όπως κάθε άλλη γενιά στον καιρό της, να διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη. Το TikTok, το γήπεδο της Gen Z, είναι γεμάτο από νέες τάσεις στη μόδα. Αφού επέβαλαν τα διάφορα -core, από το regencore μέχρι το cottagecore- τώρα φόρεσαν την Άρτα και τα Γιάννενα.

gettyimages-1345884229.jpg
Edward Berthelot/Getty Images

Το chaotic chic είναι ένα πειραματικό, υβριδικό street style που αγκαλιάζει τα πολύχρωμα σύνολα, τα μαξιμαλιστικά μοτίβα και τις απροσδόκητες σιλουέτες. Θυμίζει πολύ το στιλ των nineties, που έτσι κι αλλιώς φέτος επανήλθαν δυναμικά στο προσκήνιο με όλα τα fashion και στιλιστικά συμπράκαλά τους. Είναι ένα στιλ αυθόρμητο, αυθεντικό και λιγότερο επιμελημένο σε σχέση με αυτό που βλέπουμε στις στημένες πόζες του instagram.

gettyimages-954853292.jpg
Mauro Del Signore/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

Το chaotic chic είναι ακριβώς το αντίθετο από τον μινιμαλισμό που κυριάρχησε στις προηγούμενες σεζόν. Είναι ένας συνδυασμός κομματιών υψηλής μόδας, vintage, second hand και streetwear. Είναι χρώματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, είναι layering, είναι όγκοι που δημιουργούν ασυμμετρίες. Δεν μπορείς να το αγοράσεις έτοιμο, πρέπει να το συνθέσεις με τη φαντασία και το γούστο σου.

gettyimages-1350683162.jpg
© Melodie Jeng/Getty Images

Υπάρχουν κανόνες; Όχι, το χάος, ως γνωστόν, δεν διέπεται από κανόνες. Πώς να δημιουργήσεις το chaotic style; 1) Συνδυάζοντας διάφορα υφάσματα μεταξύ τους, για παράδειγμα, κοτλέ μπλέιζερ με τζιν παντελόνι και σατέν μπλούζα. 2) Παίζοντας με τις αναλογίες και «καταστρέφοντάς» τες. Φουσκωτά μανίκια συνδυάζονται με μίνι και γυμνά πόδια, για παράδειγμα. 3) Συμπληρώνοντας ένα έντονο χρώμα με ένα άλλο που φαινομενικά δεν του ταιριάζει καθόλου. 4) Ανακατεύοντας μοτίβα μεταξύ τους, ας πούμε, καρό με animal print. Όπως κατάλαβες, άνοιξε την ντουλάπα σου και φόρα ό,τι πιάσει το χέρι σου. Chic θα είσαι!

Η νέα τάση του chaotic chic
© Edward Berthelot/Getty Images

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice