1821 Digital Gallery
Τα καλύτερα δώρα από τα μουσεία μας

Τα καλύτερα δώρα από τα μουσεία μας

Τα πωλητήρια των μουσείων διαθέτουν πρωτότυπα, καλαίσθητα και (κυρίως) ελληνικά δώρα

Τα πωλητήρια των μουσείων διαθέτουν πρωτότυπα, καλαίσθητα και (κυρίως) ελληνικά δώρα. Αρχίστε να αγαπάτε τις επισκέψεις σε αυτά. Αυτό που σίγουρα θα σας συμβεί είναι να κάνετε τις αγορές σας σε ήρεμο και φιλικό περιβάλλον χωρίς κανένα πανικό.

Μουσείο Μπενάκη

Τα περισσότερα από τα Πωλητήριά του είναι υπόδειγμα καλού γούστου και διαθέτουν μεγάλη ποικιλία καλαίσθητων αντικειμένων είτε από τις συλλογές, είτε από ειδικές παραγγελίες σε σύγχρονους έλληνες σχεδιαστές. Μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε τα πάντα: διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι και το γραφείο, βιβλία, παιχνίδια, κοσμήματα, ρούχα και αξεσουάρ από γνωστούς καλλιτέχνες.

Σχετικα
Διαλέγουμε αντικείμενα από τα πωλητήρια των Μουσείων Μπενάκη
Διαλέγουμε αντικείμενα από τα πωλητήρια των Μουσείων Μπενάκη

Χριστουγεννιάτικο δέντρο - Snowflake. Χειροποίητη κατασκευή για τη δημιουργία ενός ξύλινου δέντρου από τον Μιχαήλ Πουλή. €32. Διαθέσιμο σε όλα τα Πωλητήρια.

Χειροποίητες μπάλες της Χριστίνας Τσενέ με μοτίβα εμπνευσμένα από το βιβλίο της Αμαλίας Μεγαπάνου Σχέδια από ελληνικά κεντήματα. Papier-maché €13. Διαθέσιμη σε όλα τα Πωλητήρια.

Σχετικα
BULLDOG Dry Gin: Νέες εμπειρίες με σύνθημα "Begin Bold"
BULLDOG Dry Gin: Νέες εμπειρίες με σύνθημα "Begin Bold"

Ρετρό παιχνίδια χαρτοκοπτικής, αντίγραφα εκθεμάτων του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών. Χάρτινες κούκλες με τα ρούχα και αξεσουάρ τους. Ευρώπη, 1950-1970. 2,50€. Διαθέσιμη σε όλα τα Πωλητήρια.

Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα // Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας, Αθήνα (Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού) // Κριεζώτου 3, Αθήνα (Πινακοθήκη Γκίκα) // Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Παλαιό Φάληρο (Μουσείο Παιχνιδιών) // Διπύλου 12 & Ασωμάτων, Αθήνα (Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης)


Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Για τα φετινά Χριστούγεννα Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές δημιουργούν μοναδικά δώρα, ανάμεσα τους γούρια, κεραμικά, διακοσμητικά και κοσμήματα. Βάση για την έμπνευση τους αποτελούν συλλογές και εκθέσεις του μουσείου.

Κεραμικά επιτραπέζια ρόδια σύμβολα καλοτυχίας και ευημερίας. Σχεδιασμός : Θωμάς Κοτσιγιάννης €30

Χειροποίητο κεραμικό λυχνάρι εμπνευσμένο από την έκθεση: «Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Απτέρα–Ελεύθερνα–Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν». Σχεδιασμός: Θωμάς Κοτσιγιάννης €32

Κεραμικό επιζωγραφισμένο αγγείο, ελεύθερη απόδοση από αρχαία τριποδικά σκεύη.
Σχεδιασμός: Κατερίνα Λατούφη €80

Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα


Μουσείο Ακρόπολης

Είναι αλήθεια ότι περιμένεις να βρεις περισσότερα εκθέματα για την αίγλη αυτού του μουσείου. Από την άλλη οι ρέπλικες των αγαλμάτων (κεφαλές ή ολόσωμες) που είναι υπέροχες είναι πολύ ακριβές. Ωστόσο βρίσκεις διάφορα αναμνηστικά είδη (διακοσμητικά αντικείμενα, χρυσά και ασημένια γούρια και μπάλες) για όλες τις ηλικίες, μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Κεραμική σφαίρα διακοσμημένη με γεωμετρικά σχέδια εμπνευσμένα από τα πήλινα αγγεία της Γεωμετρικής Εποχής (9ος – 8ος αι. π.Χ.) που βρίσκονται στην προθήκη1 της Αίθουσας των Κλιτύων της Ακρόπολης στο ισόγειο. Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές. €15

Χριστουγεννιάτικη μπάλα «αρχαϊκά αλογάκια» εμπνευσμένη από τα μαρμάρινα άλογα της μετόπης του Εκατόμπεδου, του ναού που κατασκευάστηκε γύρω στο 570 π.Χ. στη θέση του κατοπινού Παρθενώνα. Το μοναδικό αυτό έκθεμα βρίσκεται στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο. Σχεδιαστής: Prepack €12,50

© Giorgos Vitsaropoulos

Κεραμικό ρόδι από πορσελάνη εμπνευσμένο από το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά (580–570 π.Χ.). Το έκθεμα βρίσκεται στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο. Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές €19

© Giorgos Vitsaropoulos

 

Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2019 είναι εμπνευσμένο από την διακόσμηση της σίμης, του «Αρχαϊκού Παρθενώνα», που πολλοί ταυτίζουν με τον Εκατόμπεδο των αρχαίων πηγών. Η διακόσμηση φέρει εγχάρακτα και ζωγραφιστά ανθέμια και άνθη λωτού. Ο πρώτος αυτός λαμπρός Παρθενώνας σηματοδοτεί την αρχή της τεράστιας ακτινοβολίας της πόλης της θεάς Αθηνάς και χρονολογείται γύρω στο 570  π. Χ. Το αέτωμα του Εκατόμπεδου βρίσκεται στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο. Σχεδιαστής: Κώστας Δημόπουλος €27

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα


Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Φουλάρια, κοσμήματα, γούρια, παιχνίδια και ημερολόγια είναι μερικές μόνο από τις επιλογές δώρων που σας δίνει το πωλητήριο. Επιπλέον, μπορείς να αγοράσεις πορσελάνινα είδη, όπως κούπες και κηροπήγια, σε σχέδια της ιστορικής ιδρύτριας του μουσείου, Νίκης Γουλανδρή.

Διακοσμητικές μπάλες με φύλλα χρυσού

Ημερολόγιο

Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά


Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Δεν έχει μεγάλη ποικιλία, σίγουρα πάντως θα βρείτε κάτι του γούστου σας. Όλα τα αντικείμενα είναι εμπνευσμένα από θέματα της Αρχαίας Ελλάδας, όπως τοιχογραφίες, γλυπτά και κομμάτια τελετών της αρχαιότητας.

Σετ εσπρέσο «Η Μυκηναία». Σχέδιο εμπνευσμένο από την τοιχογραφία της «Μυκηναίας». Από το Θρησκευτικό Κέντρο της Ακρόπολης των Μυκηνών. 13ος αι. π.Χ., Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σχεδιασμός: polkadot design

Κούπα Η «Φεύγουσα Κόρη». Μαρμάρινο γλυπτό από το αέτωμα της Ιεράς Οικίας στην Ελευσίνα. 490-480 π.Χ. Σχεδιασμός: V. Benetos / V. Papandreou / K. Tsakmaki

Γούρι εμπνευσμένο από χρυσό στεφάνι κισσού, συνδεδεμένου με τη λατρεία του Διονύσου Από τη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης. 350-325 π.Χ., Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ο χρυσός συμβόλιζε την αφθαρσία και αιωνιότητα. Δημιουργία: Δημιουργικό Βιλδιρίδη

Πατησίων 44, Αθήνα


Μουσείο Ηρακλειδών

Όλα τα προϊόντα του σχετίζονται με τη θεματική του μουσείου, δηλαδή την επιστήμη, την τέχνη και την τεχνολογία της αρχαιότητας. Εδώ θα βρείτε από τσάντες, γούρια και μπρελόκ έως και κούκλες και ηλιακά ρολόγια.

Ημερολόγιο τοίχου

Επιτραπέζιο

Τσαντάκι

Ηρακλειδών 16 και Απ. Παύλου 37, Θησείο


Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Τα αντικείμενα που θα βρείτε εδώ αποτελούν πιστά αντίγραφα εκθεμάτων του μουσείου, αλλά και πρωτότυπα δημιουργήματα, για τα οποία οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από το περιεχόμενο του μουσείου και κλήθηκαν να συνδυάσουν την παράδοση με το σύγχρονο ύφος. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε βιβλία με κεντρικό θέμα τους την λαϊκή παράδοση, αλλά και CD παραδοσιακής μουσικής.

Κεραμική κούκλα. Έργο εμπνευσμένο από την παραδοσιακή φορεσιά από το Πυργί της Χίου. Συλλογή ΜΝΕΠ €30

Ασημένια ταμπακιέρα με ανάγλυφο διάκοσμο, πιστό αντίγραφο. Συλλογή ΜΝΕΠ €238 

Αδριανού 43-45, Μοναστηράκι

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5