Γνωρίστε τη Δέσποινα από τη Νέα Υόρκη που αγάπησε η Nia Vardalos

18 χρονών, σχεδιάζει την πρώτη της σειρά ρούχων κι έχει για έμπνευση το περιστέρι

Ένα κορίτσι 18 χρονών που κυκλοφορεί στη μεγάλη πόλη. Συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Μία πόλη γεμάτη ερεθίσματα και ευκαιρίες για έμπνευση. Το κορίτσι παρακολουθεί τα κτίρια, τα πάρκα, τις λεωφόρους, τους ανθρώπους, τα ρούχα διαφόρων στιλ, τα περιστέρια που υπάρχουν παντού – όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου. Το κορίτσι αποφασίζει όλα αυτά να τα σχεδιάσει, να τα μετατρέψει σε ρούχα που πρώτα η ίδια και οι φίλες της θα ήθελαν να φορούν.

2d4d3d64-e0bd-4309-a598-3f8a9c00d1b0.jpg

Το κορίτσι είναι Ελληνίδα δεύτερης γενιάς που ζει στη Νέα Υόρκη και ονομάζεται Despina Kotsis. Ζει στο Μπρούκλιν με την οικογένειά της και οι ρίζες της κρατούν από Θεσσαλονίκη, Εύβοια και Χαλκιδική.  

52e9e023-df7a-4f34-9582-15cb1898b54d.jpg

Η φίρμα των ρούχων που μόλις άρχισε να σχεδιάζει είναι: Minx (σε μία ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά, θα ήταν Η Μουσίτσα). Χαρακτηριστικό σήμα στα σχέδια το περιστέρι σε διάφορες μορφές του. Μία πόλη με χρώμα και πολλά πρόσωπα που αποτυπώνεται επάνω σε φούτερ και T-shirts με γρήγορα, μοντέρνα γραμμικά σχέδια επηρεασμένα από το γκράφιτι αλλά και από τις εικόνες του διαδικτύου. Όλα δροσερά και με χαριτωμένο ύφος όπως είναι της ίδιας της Δέσποινας.

e55f66b9-4595-4065-8c3e-4ecdf40a035d.jpg

Το περιστέρι, λέει, αντιπροσωπεύει τη Νέα Υόρκη:
«Όποιος έχει βρεθεί στη Νέα Υόρκη, το ξέρει ότι αυτά τα πουλιά βρίσκονται παντού. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι πολύς κόσμος σπάει πλάκα τρομάζοντας τα περιστέρια. Και σκεφτόμουν ότι εμείς είμαστε μεγαλύτεροι σε μέγεθος και πιο τρομαχτικοί μπροστά στα μικρά περιστέρια, αλλά αυτά έχουν τη δύναμη να ΑΝΟΙΓΟΥΝ τα φτερά τους και να πετάνε παντού στον κόσμο. Και αυτό είναι που θέλω να παρουσιάσω με τις ζωγραφιές μου. Θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι έχουμε κι εμείς τα δικά μας φτερά και μπορούμε να τα ανοίξουμε και να κάνουμε τα πάντα σε αυτή τη ζωή. Θέλω να εμπνέω τους ανθρώπους! Οι επιρροές μου στη μόδα είναι ο Michael Kors και η Lady Gaga.»

img_7904.jpg

Η Despina είναι αυτοδίδακτη, δεν έχει πάρει μαθήματα σχεδίου ή φωτογραφίας αλλά το ένστικτό της στο design είναι αυτό που ταιριάζει τέλεια με την πόλη της. Μας λέει ενθουσιασμένη ότι τα ρούχα της έχουν αρχίσει και γίνονται γνωστά στα social media:

«Η Nia Vardalos πρόσεξε τα σχέδιά μου! Έκανε repost ένα από τα μπλουζάκια μου στο Instagram της, με έκανε follow, επίσης τουήταρε για τη σειρά των ρούχων μου και μου ζήτησε να της στείλω και ένα πουκάμισο! Και οι γιοί του David Beckham με ανακάλυψαν, τους έστειλα μπλουζάκια και ο Romeo με ακολουθεί στο Instagram. Το ίδιο και ένα blog στο LA, με βρήκε και μου έκανε αφιέρωμα! Είμαι ενθουσιασμένη, κυρίως από άλλους έλληνες, έχω μείνει άναυδη με την υποστήριξη που μου δείχνουν.»

66e8a5a8-ee9d-421c-8e27-483ece4b465d.jpg

Η Δέσποινα δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Είναι όμως γεμάτη αγνή αγάπη για τη χώρα των γονιών της, από αυτή την αγάπη που τα παιδιά ελλήνων δεύτερης γενιάς του εξωτερικού δείχνουν – σαν ένα παραμύθι το οποίο κάποια στιγμή θέλουν να επισκεφθούν. Το όνειρό της είναι να κάνει γνωστή τη φίρμα Minx σε όλο τον κόσμο, να ανοίξει ένα μαγαζί στο Σόχο της Νέας Υόρκης κι αν όλα πάνε καλά, να επισκεφθεί με την οικογένειά της την Ελλάδα.

Ανακαλύψτε κι εσείς την Despina Kotsis.
Δείτε και αγοράστε τα ρούχα της στο MinxNewYork.com
Στο Instagram: @minxnewyork και @deskots

img_7769_-_copy.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice