Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ / © Chris Jackson/Getty Images for the Invictus Games Foundation
Celebrities

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Τίποτα δεν τους πάει καλά

Γκαντεμιές και «κακό μάτι» χτυπούν τα επαγγελματικά τους σχέδια

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Τα επαγγελματικά τους σχέδια ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο ή καθυστερεί η υλοποίησή τους.

Από τότε που άφησαν τη θαλπωρή και τα πλούτη του παλατιού και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κυνηγούν το αμερικανικό τους όνειρο. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ιδρύσουν το 2020 τη Meghan and Harry's Archewell Productions, μια εταιρεία που θα δραστηριοποιούνταν στη δημιουργία σεναρίων, ντοκιμαντέρ και παιδικών προγραμμάτων. Από τότε διαδίδουν πως εργάζονται σκληρά και έχουν στα σκαριά πολλά πρότζεκτ σε μέσα της νέας εποχής, από το Netflix έως το Spotify. Πολλά από αυτά υποτίθεται ότι θα υλοποιούνταν φέτος, σε μια προσπάθεια ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ να εμφανιστούν ως επαγγελματίες και όχι χαραμοφάηδες κάνοντας καριέρα στο θέαμα. Ωστόσο, για την ώρα δε φαίνεται να έχουν την τύχη με το μέρος τους, καθώς πολλές από τις αναμενόμενες παραγωγές σημειώνουν καθυστερήσεις ή ματαιώνονται.

Ένα από τα πιο σημαντικά σχέδια ήταν το φιλόδοξο Pearl για το Netflix. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η πλατφόρμα έκλεισε μια συμφωνία 140 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Μέγκαν Μαρκλ, η οποία ανέλαβε εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τον σύζυγο του Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Φέρνις. Θα ήταν μια σειρά κινουμένων σχεδίων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, στη οποία ένα 12χρονο κορίτσι θα μάθαινε την ιστορία σπουδαίων γυναικών. Ωστόσο, ο γίγαντας του streaming απέρριψε τη σειρά σε αρχικό στάδιο, κάτι που έκανε και με άλλες παραγωγές στην προσπάθειά του να μειώσει τα κόστη, καθώς βλέπει τους συνδρομητές του να μειώνονται.

Παρά τη ματαίωση των σχεδίων για το Pearl, το Netflix συνεχίζει τη συνεργασία του με την Archewell Productions σε δύο παραγωγές: η πρώτη είναι το ντοκιμαντέρ του Χάρι Heart of Invictus και το δεύτερο ένα ριάλιτι στο στιλ των Καρντάσιαν. Τα βρετανικά ΜΜΕ, που μετά τη φυγή του Χάρι και της Μέγκαν από τα ανάκτορα δεν τους αντιμετωπίζουν με συμπάθεια, έδωσαν ειρωνικά στο ριάλιτι τον τίτλο Keeping up with the Sussexes.

Εκτός από το στραπάτσο του Pearl, η Μέγκαν απέτυχε να ξανανοίξει και το lifestyle blog της. To The Tig φτιάχτηκε το 2014, χαρακτηρίστηκε από τη δημιουργό του «έργο πάθους» και πήρε το όνομά του από το αγαπημένο της κρασί, το Tiganello (τιμή κοντά στα 150 ευρώ, εμ τι θα αγαπούσε; το κοκκινέλι χύμα;). Εκεί η Μέγκαν μοιραζόταν τα αγαπημένα της φαγητά, τα ταξίδια της, τα μυστικά ομορφιάς και ευεξίας και άλλα τέτοια. Το 2017, λίγο πριν τον αρραβώνα της με τον Χάρι, έκλεισε το blog σε μια απόπειρα να αποκτήσει πιο σοβαρό, πριγκιπικό προφίλ. Πρόσφατα έκανε αίτηση για επανενεργοποίηση του τίτλου, όμως έφαγε πόρτα. Πλέον θα πρέπει να περιμένει άλλους έξι μήνες για να ξανακάνει αίτηση. 

Ο Χάρι, από την άλλη, έχει κλείσει συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για να εκδώσει τα απομνημονεύματά του. Το βιβλίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στα τέλη του 2022, αλλά μάλλον θα καθυστερήσει. Οι λόγοι είναι δύο: αφενός το 2022 είναι η χρονιά του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, άρα ανήκει εξ ολοκλήρου στη βασίλισσα Ελισάβετ και τίποτα δεν πρέπει να επισκιάσει την επέτειο, αφετέρου ο Χάρι θα συμπεριλάβει και κομμάτια από τη συμμετοχή του στους εορτασμούς και την «υποδοχή» της οικογένειάς του από το παλάτι. 

Ένας ακόμα πονοκέφαλος για τους Σάσεξ είναι οι παραιτήσεις. Από τον γάμο τους το 2018 τα έχουν βροντήξει από τη δούλεψή τους 12 άτομα του προσωπικού τους. Η τελευταία που αποχώρησε ήταν η Τόγια Χόλνες, υπεύθυνη Τύπου του ζευγαριού και «σκιά της Μέγκαν», όπως την αποκαλούσαν όσοι ήξεραν πρόσωπα και πράγματα. Κανένας δεν έμαθε τους λόγους της παραίτησης, τουλάχιστον για την ώρα. 

Διαβάζοντας όλες αυτές τις ματαιώσεις, κυρίως για τη Μέγκαν, οι καχύποπτοι ή συνωμοσιολόγοι θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι κάποιος μεγαλοσχήμων βάζει τρικλοποδιές στους Σάσεξ. Οι έχοντες μεταφυσικές ανησυχίες θα έκαναν λόγο για αρνητική ενέργεια και «κακό μάτι». Οι ρεαλιστές, πάλι, θα έλεγαν ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice