Ο Αχιλλέας-Ανδρέας, εγγονός του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου, πρωταγωνιστεί στη διαφημιστική καμπάνια του brand Zadig & Voltaire.
© instagram / @achi_of_greece
Celebrities

Ο εγγονός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Αχιλλέας, έγινε μοντέλο

Στα 21 του, ψάχνει ακόμα τι δουλειά θα κάνει όταν μεγαλώσει

Ο Αχιλλέας-Ανδρέας, εγγονός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πρωταγωνιστεί στη διαφημιστική καμπάνια του brand Zadig & Voltaire.

Στο instagram αυτοπροσδιορίζεται ως Achileas of Greece, πράγμα που σημαίνει πως φιλοδοξεί να βρεθεί κάποτε στον ελληνικό θρόνο. (Μη φας, θα σφάξουμε γλάρο!) Αν το πολίτευμα της Ελλάδας δεν ήταν αμετάκλητα Προεδρευομένη Δημοκρατία, θα ήταν τρίτος στη σειρά για να γίνει βασιλιάς.

Ο επίσημος τίτλος του, για όσους τουλάχιστον αναγνωρίζουν τέτοιου είδους τίτλους, είναι η «Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Αχιλλέας-Ανδρέας της Ελλάδας και της Δανίας». Ο Αχιλλέας-Ανδρέας είναι γαλαζοαίματος από δυο μεριές, από τον παππού του Κωνσταντίνο τον Β’, τέως και τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας, και από τη γιαγιά του Άννα Μαρία, που ήταν πριγκιπέσσα της Δανίας.

Μαμά του Αχιλλέα είναι η Μαρί Σαντάλ, κόρη του δισεκατομμυριούχου Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλερ (ο κύριος Duty Free Shops) και μπαμπάς του ο Παύλος. Γνωστά πράματα. Μία από τις θείες του, από τη μεριά της Μαρί Σαντάλ, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αλεξάντερ φον Φίρστενμπεργκ. Γενικώς το σόι του Αχιλλέα απολαμβάνει άπειρους άχρηστους αριστοκρατικούς τίτλους αλλά και πολύ χρήσιμες τεράστιες περιουσίες.

Ο Αχιλλέας γεννήθηκε το 2000 στη Νέα Υόρκη και είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Πήγε σχολείο στη Μεγάλη Βρετανία και πλέον ξαναμετακόμισε στην Αμερική. Βαφτίστηκε χριστιανός στον ναό της Αγίας Σοφίας στο Μπεϊσγουότερ του Λονδίνου και είχε επτά νονούς: την πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας, την πριγκίπισσα Έλενα της Ισπανίας, τον πρίγκιπα Αλεξάντρερ φον Φίρστενμπεργκ, τον πρίγκιπα Κάρνταμ της Βουλγαρίας, την πριγκίπισσα Ροσάριο της Βουλγαρίας, τον πρίγκιπα Γκιγιέμ του Λουξεμβούργου και τη Βερόνια Τουμπ. Ήθελε μεγάλη υπομονή να εύχεσαι «παντάξιος» στις χαιρετούρες!

Από τα 14 του ο Αχιλλέας έχει λογαριασμό στο instagram. Πάντως, όταν ενηλικιώθηκε, προφανώς επειδή ντρεπόταν να απαντά «πρίγκιπας» στην ερώτηση «τι δουλειά κάνεις;», είπε να ασχοληθεί με τη showbiz. Το 2017 ντεμπούταρε ως ηθοποιός στην 500 χρόνων σειρά «Τόλμη και Γοητεία», του Ριτζ, της Μπρουκ και του Θορν (τι θυμήθηκα τώρα;). Τελευταία μπήκε και στο μόντελινγκ πρωταγωνιστώντας στην καμπάνια του πολυτελούς brand Zadig & Voltaire. Ωστόσο, όλες αυτές οι επαγγελματικές ενασχολήσεις είναι να ’χαμε να λέγαμε. Βασικά, ο Αχιλλέας της Ελλάδας είναι πλέιμποϊ.

Κρίνοντας από τις αναρτήσεις του στο instagram διάγει έναν προνομιακό βίο, κοινώς περνάει ζωή και κότα. Βασικά μάλλον δεν ανησυχεί για τον επιούσιο. Απλώς ταξιδεύει και κάνει σπορ, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη για τα μέλη νυν και πρώην βασιλικών οικογενειών. Επίσης είναι ήρωας σε διάφορα βιντεάκια του TikTok, αφού το lifestyle του μιλά στην ψυχή των πιτσιρικιών της πλατφόρμας. Σε αυτά άλλοτε παίζει μπόουλινγκ, άλλοτε χορεύει (όπα!) ή βολτάρει με βέσπα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice